Lifestyle|05.08.2019 16:33

Χάιντι Κλουμ: Ο γάμος σαν παραμύθι, το γιοτ του Ωνάση και τα ποσά που ζαλίζουν (pics)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Έξι μήνες μετά την επισημοποίηση της σχέσης της, η Χάιντι Κλουμ και ο κιθαρίστα της μπάντας Tokio Hotel, Τομ Κάουλιτζ ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου πάνω στο θρυλικό γιοτ του Αριστοτέλη Ωνάση «Christina O». Η νύφη ήταν απλή, σχεδόν άβαφη, ενώ επέλεξε να φορέσει ένα υπέροχο πρωτότυπο και δραματικό, ολοκέντητο νυφικό. Από την άλλη, ο 29χρονος μουσικός φόρεσε ένα λευκό κουστούμι που το συνδύασε με ένα γαλάζιο πουκάμισο. 

Αμέσως μετά την τελετή, το ευτυχισμένο ζευγάρι έβγαλε τα παπούτσια του και περπάτησε ξυπόλητο στο κατάστρωμα του γιοτ που είχε διακοσμηθεί μοναδικά με λευκά και ροζ λουλούδια για το ιδιαίτερο αυτό γεγονός. Όπως ήταν αναμενόμενο, τη Χάιντι Κλουμ συνόδευσαν τα τέσσερα παιδιά της, η Λένι 14 ετών, ο Χένρι 12, η Τζόαν 11 και η 7χρονη Λου. Στο μυστήριο βρέθηκαν λιγοστοί καλεσμένοι, οι οποίοι απόλαυσαν μια υπέροχη βραδιά σε ένα πραγματικά παραμυθένιο σκηνικό. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι γονείς του ζευγαριού, αλλά και ο πρώην σύζυγος της Χάιντι Κλουμ, Σιλ. 

T
 
T

Ωστόσο, στο διάσημο σκάφος επικρατούσε εορταστική διάθεση από χθες (2/8). Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε! news» οι φίλοι και οι συγγενείς του ζευγαριού έφτασαν με ένα μικρότερο πλοίο προτού επιβιβαστούν στη θαλαμηγό «Christina O». Η Χάιντι Κλουμ έλαμπε ολόκληρη μέσα σε ένα λευκό φόρεμα, ενώ ο Τομ Κάουλιτζ συνδύασε λευκό παντελόνι με ένα σκούρο πράσινο μπλέιζερ σακάκι και ανοιχτό γαλάζιο πουκάμισο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι γυναίκες φορούσαν μπικίνι και οι άντρες παράμειναν χωρίς πουκάμισα. Όλοι πέρασαν την ημέρα κολυμπώντας στον ωκεανό, χρησιμοποιώντας το τζακούζι που βρισκόταν στο κατάστρωμα του γιοτ και διασκέδασαν με φαγητό και κοκτέιλ. 

Το 46χρονο μοντέλο και ο γοητευτικός μουσικός ήταν αρκετά χαλαροί πριν τον γάμο τους. Είχαν συγκεντρωμένους όλους τους φίλους τους, αλλά ποτέ ο ένας δεν ήταν μακριά από τον άλλον. Κάθε φορά που βρίσκονταν μαζί, αγκαλιάζονταν και αντάλλασσαν παθιασμένα φιλιά.

T
 

Αναµφισβήτητα, η Χάιντι Κλουµ είναι µια γοητευτική γυναίκα που ζει µε πάθος και έρωτα τη ζωή της. Είναι µητέρα τεσσάρων παιδιών και υπήρξε παντρεµένη µε τον στιλίστα Ρικ Πιπίνο από το 1995 µέχρι το 2002. Στη συνέχεια και µέχρι το 2014, υπήρξε παντρεµένη µε τον διάσηµο µουσικό Σιλ, ενώ µέχρι το 2017 το διάσηµο µοντέλο είχε σχέση µε τον επιµελητή έργων τέχνης Βίτο Σνάµπελ, µε τον οποίο χώρισε πριν από λίγο καιρό.

T
T

Το πρώην «αγγελάκι» της Victoria’s Secret και ο 29χρονος µουσικός, που φέρεται ότι είχαν τελέσει κρυφά πολιτικό γάµο τον περασµένο Φεβρουάριο, είχαν ανακοινώσει εξαρχής ότι θα παντρεύονταν µε θρησκευτικό γάµο µέσα στο καλοκαίρι. Γνωρίστηκαν τον Μάρτιο του 2018 στο πλατό του «Germany’s Next Top Model», που παρουσίαζε η Κλουµ από το 2006 έως το 2017, και έκανε την πρώτη του κοινή δηµόσια εµφάνιση στις Κάννες τον Μάιο, ενώ η πρόταση γάµου ήρθε την παραµονή των Χριστουγέννων. «Με το που είδε ο ένας τον άλλον ένιωσαν µια έλξη ανάµεσά τους. Είναι και οι δύο Γερµανοί και περνούν τέλεια µαζί. Ο Τοµ είναι ένας φρέσκος αέρας για τη Χάιντι. Έχουν µια απίστευτη χηµεία µεταξύ τους» αποκαλύπτει πηγή στο «Us Weekly».

T

Ζαλίζουν τα μηδενικά

Το 1992 η Χάιντι Κλουµ ξεκίνησε την καριέρα της ως µοντέλο σε ηλικία 18 ετών. Μια φίλη της την έπεισε να λάβει µέρος σε διαγωνισµό οµορφιάς στην πατρίδα της, τη Γερµανία. Τα µαλλιά της ήταν τότε πιο σκούρα και µε µπούκλες, ενώ το ντροπαλό κορίτσι κοιτούσε αµήχανα την τηλεοπτική κάµερα. Η Χάιντι αναδείχθηκε νικήτρια στον διαγωνισµό και από τότε όλα πήραν τον δρόµο τους. Από µικρή, όµως, ήξερε πως το µόντελινγκ είναι ένα επάγγελµα µε ηµεροµηνία λήξης.

T

Έχει µεγάλη φοβία µε τα αεροπλάνα, το αγαπηµένο της χρώµα είναι το πράσινο και δεν κρύβει την αδυναµία που έχει στον πατέρα της. Από το 2002 µέχρι και το 2010 συνεργάστηκε µε τη Victorias Secret ως ένας από τους «αγγέλους» του οίκου, ενώ παράλληλα µε το µόντελινγκ προχωρεί και τα επαγγελµατικά σχέδιά της. Πολλά είδη ένδυσης και καλλυντικών φέρουν την υπογραφή της και τα τελευταία χρόνια συµβουλεύει νεαρά επίδοξα µοντέλα µέσω του ριάλιτι «Project Runway», στο οποίο είναι και παραγωγός. Οπως είναι φυσικό, η Κλουµ απέκτησε εκτός από φήµη και πολλά µηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασµούς της, ενώ τα τελευταία χρόνια θεωρείται περισσότερο επιχειρηµατίας παρά µοντέλο.

T

Μεγάλη η ιστορία του «Christina O»

Το υπερπολυτελές σκάφος του Ωνάση πολλές φορές είχε µετατραπεί σε επίκεντρο της κοσµικής του ζωής και από το κατάστρωµά του είχαν περάσει ιστορικές προσωπικότητες που ο καθεµία είχε να αφηγηθεί και µια δική του ιστορία. Η διάσηµη θαλαµηγός του Έλληνα μεγιστάνα βρισκόταν αγκυροβοληµένη ανοιχτά της Χαλκίδας. Η Γκρέτα Γκάρµπο βρισκόταν στο κατάστρωµα µε ένα ποτήρι σαµπάνια στο χέρι όταν τη χαιρέτησε ένας βαρκάρης της περιοχής που έτυχε να περνά µε το πλοιάριό του δίπλα από το σκάφος. Εκείνη ανταπέδωσε τον χαιρετισµό και ζήτησε από το πλήρωµα να του προσφέρουν ένα µπουκάλι ουίσκι. Κατά το ξηµέρωµα ακούστηκαν φωνές. Ο βαρκάρης είχε πιει όλο το µπουκάλι και είχε µεθύσει, µε συνέπεια να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί. Όταν το έµαθε η διάσηµη ηθοποιός άρχισε να κλαίει, γιατί πίστευε ότι ήταν υπεύθυνη για το τραγικό συµβάν.

Σε αυτήν τη θαλαµηγό γεννήθηκε και ο έρωτας του µεγιστάνα για τη Μαρία Κάλλας. Μάλιστα λέγεται πως στην πρύµνη της ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε τοποθετήσει ένα πιάνο για να κάνει πρόβες εκεί η Ελληνίδα υψίφωνος. Και ήταν τέτοια η έκταση της φωνής της, που σχεδόν κάθε βράδυ έφτανε έως το τελευταίο δωµάτιο και ακουγόταν σαν να ήταν δίπλα σου. Είχε, µάλιστα, και δύο σκυλάκια, τα οποία δεν αποχωριζόταν ποτέ. Όταν τραγουδούσε, τα σκυλιά ούρλιαζαν σαν να τραγουδούσαν ντουέτο. Μνήµες, στιγµές διασκέδασης, κοµµάτια ιστορίας αποτελούν µέρος των όσων εκτυλίχθηκαν πάνω στη θαλαµηγό «Christina O».

Η θαλαµηγός «Christina O» (Copyright: AP Photo/ File)

Tο πλοίο, µήκους 99 και πλάτους 11 µέτρων, αρχικά κατασκευάστηκε και λειτούργησε ως φρεγάτα του καναδικού στόλου, που κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου χρησιµοποιήθηκε ως συνοδό σκάφος των νηοποµπών για τη µεταφορά πολεµικού υλικού στις συµµαχικές δυνάµεις στην Αγγλία και τη Ρωσία. Το 1954 πέρασε στα χέρια του Αριστοτέλη Ωνάση στην τιµή των 34.000 δολαρίων, ενώ ο ίδιος ξόδεψε για την ανακαίνισή του το µυθικό ποσό για την εποχή των 4 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, του έδωσε το όνοµα της κόρης του, Χριστίνας.

Έκτοτε έγινε σύµβολο του πλούτου και της πολυτέλειας του Έλληνα µεγιστάνα και φιλοξένησε κατά καιρούς στις καµπίνες µερικά από τα µεγαλύτερα ονόµατα της διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής: Από την Γκρέτα Γκάρµπο, τη Μαρία Κάλλας, την Γκρέις Κέλι, τον Φρανκ Σινάτρα και τη Μέριλιν Μονρόε έως τους Κένεντι, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου. Ταυτόχρονα, η µοντέρνα τεχνολογία αποτελούσε τη «ραχοκοκαλιά» της θαλαµηγού, µε πρωτοποριακά για την εποχή τους συστήµατα: ραντάρ, επικοινωνιακά µέσα, κλιµατισµό, ηλεκτρονικό έλεγχο της θερµοκρασίας του νερού στην πισίνα και πολλά άλλα.

Η θαλαµηγός «Christina O» (Copyright: AP Photo/ File)

Ωστόσο, όταν ο Ωνάσης πέθανε, το 1975, άφησε το πολυτελές πλοίο στην κόρη του Χριστίνα. Εκείνη µε τη σειρά της το δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιµοποιηθεί ως προεδρική θαλαµηγός. Μετονοµάστηκε σε «Αργώ», όµως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά. Μετά 23 χρόνια η θαλαµηγός ανακαλύφθηκε µισοβυθισµένη στα Αµπελάκια της Σαλαµίνας από τον ναυπηγό Κώστα Καράµπελα. Ο τελευταίος ανέλαβε µε δική του πρωτοβουλία την επικοινωνία µε επενδυτές, µε σκοπό την ανακαίνιση του σκάφους και την αναβίωση του µύθου του.

Η ανακαίνιση

Tο 1998 την αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζον Πολ Παπανικολάου. Επανέφερε το αρχικό όνοµα προσθέτοντας και το όµικρον («Ο») και προχώρησε στην ανακαίνιση του σκάφους που διήρκεσε από το 1999 µέχρι και το 2001, πληρώνοντας πάνω από 50 εκατοµµύρια δολάρια. Τον Ιούλιο του 2013, µετά τον θάνατο του Παπανικολάου, το πολυτελές σκάφος βγήκε ξανά «στο σφυρί» για 21 εκατοµµύρια δολάρια. Σήµερα η θαλαµηγός «Christina O» βρίσκεται στη µαρίνα του Μεσολογγίου, ενώ τη διαχείρισή της έχει αναλάβει η εταιρεία «The Christina Limited Partnership», µε πρόεδρο τον Ιρλανδό φιλέλληνα δικηγόρο Αϊβορ Φιτζπάτρικ.

Χρησιµοποιείται για πολυτελείς γάµους και επιχειρηµατικά events, ενώ παράλληλα επισκέπτες από όλη τη χώρα αλλά και από το εξωτερικό έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το «πλωτό παλάτι» του Αριστοτέλη Ωνάση και να κάνουν ένα ταξίδι στο παρελθόν. Στη θαλαµηγό «Christina O», καθώς ο επισκέπτης περνά από τα ιδιαίτερα δωµάτια που συνήθιζαν να χρησιµοποιούν οι µεγάλοι έρωτες του Αριστοτέλη Ωνάση, Μαρία Κάλλας και Τζάκι Κένεντι, νιώθει µια παράξενη ενέργεια να τον πληµµυρίζει. Η πολυτέλεια και η φινέτσα της συγκεκριµένης θαλαµηγού είναι εµφανείς σε όλους τους χώρους της.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ιστορικής σηµασίας σηµεία της είναι το µπαρ «Αρης»: τα σκαµπό είναι φτιαγµένα από δέρµα λευκής φάλαινας και τα χερούλια από δόντια φάλαινας αναπαριστούν µε σκαλίσµατα τις περιπέτειες του Οδυσσέα. Αλλά και στον εξωτερικό χώρο η πισίνα, η οποία είναι διακοσµηµένη µε ψηφιδωτά που απεικόνιζαν σκηνές από την ελληνική µυθολογία και µε ένα κουµπί ανυψώνεται και γίνεται πίστα χορού, είναι εντυπωσιακή.

Το σαλόνι της ντίβας

Άξιο θαυµασµού είναι, επίσης, το περίφηµο σαλόνι «Μαρίας Κάλλας», της ντίβας της όπερας και της γυναίκας που σηµάδεψε τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση. Εκεί υπάρχουν ακόµη το πιάνο της και µερικά ακόµα αντικείµενα που συνδέονται µε την ίδια, όπως ο πρώτος χρυσός της δίσκος, που αποκτήθηκε σε δηµοπρασία, τα δαχτυλίδια της από τον γάµο της µε τον Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, το πιάνο της, καθώς και το αναµνηστικό δώρο που της είχε δώσει ο πρόεδρος Κένεντι έπειτα από παράστασή της στη Νέα Υόρκη.

Η βιβλιοθήκη του Τσόρτσιλ, η οποία είναι γεµάτη µε έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων, αλλά και το σαλόνι «Τζάκι Κένεντι», όπου υπάρχουν φωτογραφίες από τη ζωή της, καθώς και πίνακες του Τζόρτζιο ντε Κίρικο αποτελούν χώρους που ξυπνούν επίσης ιδιαίτερες µνήµες. Τα πατώµατα είναι στρωµένα µε µάρµαρο, στους τοίχους υπάρχουν κρεµασµένα αυθεντικά έργα των Renoir, Capuzzo, Warhol, ενώ όλοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του πλοίου συνδέονται µεταξύ τους µε µια επιβλητική σπειροειδή σκάλα. Όλα τα δωµάτια είναι διακοσµηµένα µε φωτογραφίες που θυµίζουν την ένδοξη ιστορία του πλοίου αλλά και τη καθηµερινότητα του Αριστοτέλη Ωνάση. 

Μάλιστα, µία από τις εικόνες που συγκινεί είναι το βλέµµα του Έλληνα µεγιστάνα όταν του ανακοινώνουν ότι σκοτώθηκε ο γιος του Αλέξανδρος σε ηλικία 25 ετών. Ο Ωνάσης µόλις έµαθε το θλιβερό µαντάτο κατέρρευσε και δεν µπορούσε να πιστέψει ότι ο διάδοχός του ήταν νεκρός.

Αριστοτέλης ΩνάσηςΧάιντι Κλουμγάμος