Lifestyle|19.11.2018 13:51

Γιάννης Πλούταρχος: Μπήκε σε ρύθμιση για τα χρέη του στην Εφορία

Newsroom

Ο Γιάννης Πλούταρχος πραγματοποίησε ρύθμιση με την εφορία, αναφορικά με τα υπέρογκα χρέη του, ύψους 7.000.000 ευρώ. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης κατάφερε μετά από πολυετή δικαστικό αγώνα να βρει την ησυχία του κι από τα τέλη Οκτώβρη έχει μπει σε τροχιά αποπληρωμής των χρεών του.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει το 2013, όταν το ΣΔΟΕ έκανε έρευνα στα οικονομικά του Γιάννη Πλούταρχου και της συζύγου του, με τον φάκελο να διαβιβάζεται στο ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου). Οι ελεγκτές, που «ξεσκόνισαν» τις φορολογικές δηλώσεις του ζευγαριού από το 2001 μέχρι το 2011, εντόπισαν «θολά» σημεία, για τα οποία το ζευγάρι κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις.

Ωστόσο, επειδή προέκυψαν σημαντικές διαφορές από τη διασταύρωση φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών, το ΚΕΦΟΜΕΠ προχώρησε σε εξωλογιστικό προσδιορισμό, καταλογίζοντας το πρόστιμο 7.000.000 ευρώ, το οποίο έγινε αφορμή για να ξεκινήσει ένας δικαστικός μαραθώνιος για τον τραγουδιστή, που υποστηρίζει ότι πρόκειται για υπερβολή της φορολογικής Αρχής.

εφορίαΓιάννης Πλούταρχος