Lifestyle|12.08.2019 16:45

Ένα T-shirt του Versace εξόργισε τους Κινέζους - Ο οίκος μόδας αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη

Newsroom

Ο γνωστός οίκος μόδας, Versace, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να αποσύρει ένα T-shirt το οποίο άφηνε να εννοηθεί πως το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο είναι ανεξάρτητα κράτη.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο φαίνεται πως τα κοντομάνικα μπλουζάκια είχαν γραμμένα πάνω τους σε ζευγάρια ονόματα πόλεων και κρατών, όπως Ρώμη - Ιταλία και Λονδίνο - Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, υπήρχαν και οι λέξεις Χονγκ Κονγκ - Χονγκ Κονγκ, και Μακάο - Μακάο. Μία κίνηση που εξόργισε έντονα τους Κινέζους, την ώρα που οι διαδηλώσεις στο αυτόνομο αυτό έδαφος επικρίνονται καθημερινά από τα κινεζικά Μέσα. Μάλιστα, ένας χρήστης από τον ιστότοπο «Weibo» έγραψε: «Έξω ο Versace!». 

«Αγαπάμε την Κίνα και σεβόμαστε απολύτως την εθνική της κυριαρχία» έγραψε ο Versace στα κινεζικά social media και συμπλήρωσε πως σταμάτησε να πουλάει το συγκεκριμένο μπλουζάκι, ενώ κατέστρεψε όλο το στοκ του από τις 24 Ιουλίου. 

T

Ωστόσο, το συγκεκριμένο γεγονός πήρε τόσο μεγάλη έκταση, που η ηθοποιός Yang Mi, δημοφιλής στη χώρα και brand ambassador του Versace, ανακοίνωσε πως σταματάει τη συνεργασία με τον διάσημο οίκο. «Η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κίνας είναι ιερές και σε κάθε περίπτωση απαραβίαστες» ανέφερε η ανακοίνωση του στούντιο με το οποίο συνεργάζεται η ηθοποιός, ενώ το hashtag #YangMiStopsWorkingWithVersace είχε 860 εκατομμύρια εμφανίσεις στο Weibo το πρωί της Δευτέρας (12/8).  

Ταυτόχρονα, ο γαλλικός οίκος Givenchy και ο αμερικανικός οίκος Coach βρέθηκαν με τη σειρά τους στο στόχαστρο για παρόμοια μηνύματα που αναγράφονταν σε t-shirts τους, τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν να πιστέψει κανείς ότι το Χονγκ Κονγκ αλλά και η Ταϊβάν είναι ανεξάρτητα εδάφη.

«Ο οίκος Givenchy ζητεί ειλικρινά συγγνώμη για το σφάλμα αυτό, το οποίο δεν αντανακλά τον βαθύ σεβασμό του για το κινεζικό κοινό παντού στον κόσμο» βεβαιώνει η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Την ίδια ώρα, ο Coach αναγνώρισε «τη σοβαρότητα αυτού του σφάλματος» και εξέφρασε τη «βαθιά» λύπη του γι’αυτό.

ΚινέζοιμόδαVersace