Lifestyle|13.08.2019 17:27

Φωτιά τώρα - Εύβοια: Σοκάρουν τα βίντεο του Μαυρίδη που τράβηξε με το κινητό του (vid)

Newsroom

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε o Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων στην Εύβοια, ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει το χωριό Μακρυμάλλη. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο και, όπως τονίζουν αυτόπτες μάρτυρες στο Open TV, είναι πάνω από 5 χιλιόμετρα. Παράλληλα, αυτή την ώρα καίγεται η κτηνοτροφική μονάδα του χωριού. 

Οι φλόγες καταπίνουν το πευκόδασος, ενώ τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι «γλείφουν» τα σπίτια. Οι ριπές του ανέμου φέρνουν τις φλόγες μέσα στο χωριό, ενώ, όπως τονίζει ο Πάνος Αγιαννίτης, εθελοντής από τη Χαλκίδα, η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα και κατευθύνεται προς τα Ψαχνά. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν με μεγάλη δυσκολία, λόγω του πυκνού καπνού, ενώ τα επίγεια μέσα έχουν περιορισμένο ρόλο, καθώς δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα.

Παράλληλα, ο Γιώργος Μαυρίδης μαζί με την παρέα του κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με σκάφος και επισκέπτονται διάφορα ελληνικά νησιά. Σήμερα θέλησαν να κάνουν μια στάση για ανεφοδιασμό και το κοντινότερο σημείο στο οποίο μπορούσαν να προσορμιστούν ήταν η Εύβοια.

Όταν ο παρουσιαστής έφτασε στο λιμάνι, αντίκρισε φωτιά και πυκνούς καπνούς. Κατευθείαν δημοσίευσε μία σειρά από βίντεο στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, για να δείξει στους followers του την κατάσταση που επικρατεί. Στο βίντεο που θα δείτε ο παρουσιαστής προσπαθούσε να βρει καύσιμα για το σκάφος, ενώ η ατμόσφαιρα γύρω του είναι αποπνικτική.

Γιώργος Μαυρίδηςφωτιά τώραΕύβοια