Lifestyle|14.08.2019 15:22

Κατερίνα Ζαρίφη: «Αυτό που γίνεται στην Εύβοια με έχει διαλύσει ψυχολογικά» (vid)

Newsroom

Το πρωί της Τετάρτης (14/8), η Κατερίνα Ζαρίφη μίλησε ζωντανά στον Παύλο Σταματόπουλο και τον Γιώργο Πορφύρη για την ανάρτησή της στα social media σχετικά με τις πυρκαγιές σε Θήβα και Εύβοια.

«Και να ήταν καλός ο καιρός εδώ, πάλι θα μαύρισε η ψυχή μου μετά τις χθεσινές πυρκαγιές. Ευτυχώς οι κάτοικοι δεν κινδύνεψαν. Υπήρξε έγκαιρη επέμβαση από την Πυροσβεστική. Βέβαια, κάηκαν τεράστιες εκτάσεις γης. Αυτό που βλέπω στην Εύβοια με έχει διαλύσει ψυχολογικά. Το σημείο που κάηκε, πραγματικά, ήταν παράδεισος. Ήταν ο πνεύμονας της Εύβοιας που έδινε ανάσες και στην Αθήνα» τόνισε, αρχικά, η παρουσιάστρια της εκπομπής «Καλοκαίρι #not». 

«Σταδιακά γύρω από την Αθήνα, οι πνεύμονες πεθαίνουν. Δεν το πάμε καθόλου καλά παιδιά. Δεν ξέρω αν μπορεί αυτό το πράγμα να σωθεί με αναδασώσεις. Ζώα κινδύνεψαν. Να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους πυροσβέστες μας. Δεν ξέρω πώς προκλήθηκαν οι πυρκαγιές, γιατί μου κάνει τρομερή εντύπωση 3:15 το ξημέρωμα να αρπάξει φωτιά αυτό το μοναδικό πευκόδασος στην Εύβοια. Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να δράσουμε ως εθελοντές. Να αρχίσουμε αναδασώσεις και να προστατεύουμε τα μέρη μας» συμπλήρωσε. 

Καλοκαίρι #notΚατερίνα Ζαρίφη