Lifestyle|26.08.2019 12:05

Μία Καλίφα: Το πορνό με το χιτζάμπ και πώς γλίτωσε από τους τζιχαντιστές

Newsroom

Η 26χρονη Λιβανέζα Μία Καλίφα εργάστηκε στη βιομηχανία του πορνό για σύντομο χρονικό διάστημα, όμως έφτασε να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο. Πίσω στο 2014 - όταν ήταν μόλις 20 ετών - γύρισε μια σκηνή πορνό φορώντας μουσουλμανική μαντίλα, κάτι που την έβαλε στο στόχαστρο των τζιχαντιστών, οι οποίοι απείλησαν να την αποκεφαλίσουν.

«Αμέσως μόλις δημοσιεύθηκε εκείνη η σκηνή, τα πράγματα ξέφυγαν. Είχα 400 ακολούθους στο Instagram κι έγιναν 200.000 σε τρεις μέρες και δύο εκατομμύρια έξι μήνες μετά» είχε πει η Καλίφα σε συνέντευξή της, δηλώνοντας έκπληκτη για το γεγονός ότι σήμερα αν και έχει αποσυρθεί φιγουράρει σε όλες τις λίστες με τις πιο δημοφιλείς πορνοστάρ του πλανήτη (...μετρώντας 17.9 εκατομμύρια followers στο Instagram)

Η Μία Καλίφα μίλησε στο BBC στην εκπομπή HardTALK για την περιβόητη σκηνή πορνό με το χιτζάμπ και τις απειλές που είχε δεχθεί από τους τζιχαντιστές για αποκεφαλισμό της: «Ήμουν 21 ετών τότε, δεν είχα δικηγόρο ή σύμβουλο, με έβλεπαν σαν μηχανή παραγωγής χρήματος» είπε στον δημοσιογράφο Stephen Sackur. 

T
T
T

Η παραγωγή πορνό την ανάγκασε να φορέσει χιτζάμπ

Μιλώντας τώρα στην εκπομπή BBC η Μία Καλίφα αποκάλυψε πως η παραγωγή την είχε αναγκάσει να παίξει φορώντας το μαντήλι κάτι που εξόργισε τους φανατικούς ισλαμιστές. Συγκεκριμένα είπε: «Τους είπα πως με αυτό θα καταλήξω να με σκοτώσουν και γέλασαν. Με εκφόβιζαν, φοβόμουν. Δεν μπορούν να σε αναγκάσουν με το ζόρι, αυτό θα ήταν βιασμός. Κανείς δεν θα σε ανάγκαζε να κάνεις σεξ. Αλλά ήμουν πολύ φοβισμένη... Εννοώ πως ήμουν πολύ νευρική, αγχωμένη. Όπως για παράδειγμα αν σε ένα εστιατόριο το φαγητό δεν είναι καλό και σε ρωτάει η σερβιτόρα αν όλα είναι εντάξει. Έχεις το άγχος του τι θα πεις».

T

«Όταν μιλάω για αυτά αισθάνομαι σαν να βλέπει ο κόσμος μέσα από τα ρούχα μου και ντρέπομαι. Αισθάνομαι σαν να έχασα όλα τα δικαιώματά μου στην ιδιωτικότητα. Είμαι ένα google search μακριά από αυτό». 

T

Η Καλίφα είπε ακόμη πως δέχεται πολλαπλά e-mails από άλλα κορίτσια που μπαίνουν στην ερωτική βιομηχανία και είναι θύματα sex trafficking ή τις εξαναγκάζουν να «γυρίσουν» πορνό. «Οι άντρες τις εκμεταλλεύονται ενώ πολλά συμβόλαια τις παγίδευσαν. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν καταλάβαιναν τους όρους των συμβολαίων. Έτσι σκέφτηκα πως είναι καλό να αρχίσω να μιλάω για όλα αυτά και να δώσω αυτή τη συνέντευξη γιατί πολλοί άνθρωποι εξαναγκάζονται στο να κάνουν πράγματα που στην πραγματικότητα δεν ήθελαν να κάνουν».

Μία Καλίφα: Το πορνό δεν είναι πραγματικότητα

Τέλος, η Καλίφα είπε για τις σκηνές πορνό: «Κανείς δεν πρόκειται να κάνει αυτά τα πράγματα που βλέπει στο πορνό μια Τετάρτη βράδυ με το πρόσωπο με το οποίο είναι ερωτευμένος. Αυτά που βλέπουν οι άντρες στα βίντεο και περιμένουν να τους τα κάνουν οι γυναίκες, αυτά τα πράγματα δεν είναι πραγματικότητα».

T

Πρόσφατα, σε συζήτηση με χρήστες στο Twitter, η πρώην πορνοστάρ δήλωνε για τα χρήματα που έβγαλε από τα ροζ βίντεο: «Ο κόσμος πιστεύει πως έχω βγάλει εκατομμύρια από το πορνό. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Έβγαλα συνολικά 12.000 δολάρια από εκεί και δεν πήρα τίποτα αφότου σταμάτησα. Η δυσκολία μου να βρω μια κανονική δουλειά μετά το πορνό ήταν τρομακτική». Την ιστορία της διηγήθηκε πρόσφατα σε μακροσκελές αφιέρωμα της Washinghton Post, την οποία και ευχαρίστησε μέσα από το Instagram.

T

Παράλληλα μίλησε για τη ζωή της και τις επιλογές που έκανε στη βιομηχανία του πορνό σε online συνέντευξή της στην Μέγκαν Άμποτ. Σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με σχολιασμό σε μεταδόσεις αγώνων χόκεϊ, με ταξίδια και φαγητό και εν γένει αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες περσόνες στα social media:

χιτζάμπΜία ΚαλίφαBBCπορνοστάρπορνό