Lifestyle|29.08.2019 10:53

Έξαλλος ο Χιού Γκραντ με τον Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία είναι αηδιασμένη από εσένα

Newsroom

Ο 58χρονος χολιγουντιανός ηθοποιός Χιου Γκραντ είναι έξαλλος με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την απόφασή του να αναστείλει τις εργασίες της βουλής για περισσότερο από έναν μήνα, προκειμένου να προωθήσει την ατζέντα του για το Brexit. Με ένα tweet το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 54 χιλ. retweets και σχεδόν 220 χιλ. Likes ο Χιού Γκραντ αποκαλεί τον Τζόνσον «υπέρ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου».

Διαβάστε την ανάρτηση του Χιου Γκραντ:

«Δεν θα γ@μήσεις ο μέλλον τον παιδιών μου. Δεν θα καταστρέψεις τις ελευθερίες για την υπεράσπιση των οποίων πολέμησε ο παππούς μου σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Άντε γ@@σου υπερ-προβεβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου. Η Βρετανία είναι αηδιασμένη από εσένα και τη μικρή σου συμμορία με τα μαλ@@@να τσιράκια σου» αναφέρει ο Χιου Γκραντ.

T

Στην ανάρτηση συμπεριέλαβε και ένα βίντεο του Μπόρις Τζόνσον, στο οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η κυβέρνησή του δεν θα περιμένει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για να οδηγήσει προς τα εμπρός τη χώρα. «Έχουμε μια πολύ συναρπαστική ατζέντα για να κάνουμε τους δρόμους μας ασφαλείας, να επενδύσουμε στο σύστημα υγείας μας, να αντιμετωπίσουμε τα βίαια εγκλήματα και να μειώσουμε το κόστος διαβίωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπόρις Τζόνσον.

Υπέγραψε η βασίλισσα Ελισάβετ το κλείσιμο της Βουλής - Ολοταχώς για άτακτο Brexit

Σε αχαρτογράφητα νερά εισέρχεται η Μεγάλη Βρετανία και κατ’ επέκταση το θέμα του Brexit, ύστερα από την απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, την οποία ενέκρινε και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ για διακοπή των εργασιών του βρετανικού Κοινοβουλίου από τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Η απόφαση αυτή προκαλεί, σύμφωνα με τους επικριτές της και την αντιπολίτευση, συνταγματική κρίση, καθώς η συμφωνημένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση έξοδος της χώρας από την Ένωση, με ή χωρίς συμφωνία, είναι η 31η Οκτωβρίου. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή δένει τα χέρια της Βουλής των Κοινοτήτων και προσανατολίζει την Μεγάλη Βρετανία σε μία έξοδο χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το «βρετανικό πραξικόπημα» του Τζόνσον καταγγέλλει σύσσωμη η αντιπολίτευση, ενώ πολλά στελέχη των Συντηρητικών εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης.  

Μπόρις ΤζόνσονΒρετανίαBrexitΧιου Γκραντ