Lifestyle|29.08.2019 16:39

Μικέλε Μπολσονάρου: Η σύζυγος του προέδρου - Πρώην γραμματέας και πωλήτρια ρούχων

Newsroom

Στο επίκεντρο των διεθνών media βρέθηκε ερήμην της η 37χρονη σύζυγος του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, Μικέλε, όταν τη συνέκριναν σε εμφάνιση με την 66χρονη Μπριζίτ Μακρόν. Υποστηρικτής του Μπολσονάρου έγραψε στο Facebook κάτω από μια καθόλου κολακευτική φωτογραφία της Μπριζίτ Μακρόν, «τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Μακρόν κυνηγάει τον Μπολσονάρου» και συνέχιζε την ανάρτηση, κάνοντας μια σύγκριση μεταξύ της Μπριζίτ και της Μικέλε Μπολσονάρου.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, όταν σχόλιο κάτω από την ανάρτηση έκανε ο ίδιος ο Ζαϊρ Μπολσονάρου γράφοντας συγκεκριμένα: «Μην τον εξευτελίζεις τον άνθρωπο, χαχα». Ο Μπολσονάρου έσβησε την ανάρτηση, που όμως πρόλαβε να προκαλέσει αρνητικά σχόλια για την απρέπεια του Βραζιλιάνου πολιτικού.

Ποια, όμως, είναι η Μικέλε Μπολσονάρου, η σύζυγος του προέδρου της Βραζιλίας, που αθόρυβα τον συνοδεύει σε κάθε του πολιτική μάχη;  

Η γραμματέας με απολυτήριο Λυκείου, που έγινε Πρώτη Κυρία της Βραζιλίας 

Η Μικέλε Μπολσονάρου (Michelle de Paula Firmo Reinaldo Bolsonaro) γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 1982 και εργαζόταν ως γραμματέας στο βραζιλιάνικο Κοινοβούλιο, όπου γνωρίστηκε με τον μετέπειτα σύζυγό της Ζαϊχ Μπολσονάρου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Sun», ο Μπολσονάρου την προσέλαβε ως γραμματέα του, τριπλασιάζοντας τον μισθό της μέσα σε δύο χρόνια. Νόμοι του Ανώτατου ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Βραζιλίας για νεποτισμό την ανάγκασαν σε παραίτηση.   

Έχει απολυτήριο Λυκείου και γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο στη φαρμακολογία, την οποία ποτέ δεν παρακολούθησε. Εργάστηκε ως πωλήτρια σε κατάστημα ρούχων και σουπερμάρκετ. Η Μικέλε, που προτιμάει να την αποκαλούν «Michelle de Paula», έχει δύο κόρες - μία με προηγούμενο δεσμό της - και μια με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο. Είναι η τρίτη κατά σειρά σύζυγος του Μπολσονάρου, που έχει συνολικά πέντε παιδιά. Ο γάμος της με τον Μπολσονάρου έγινε το 2007, σε ένα πολυτελές resort στο Alto da Boa Vista του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

T

Η οικογένεια του προέδρου της Βραζιλίας ζει σε ένα περιφραγμένο σπίτι στο Barra da Tijuca, του Ρίο. Αθόρυβα συνοδεύει τον πρόεδρο Μπολσονάρου στις σημαντικές συναντήσεις του, ενώ δεν έχει εκφράσει δημόσια άποψη για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και τη στάση του συζύγου της να απορρίψει τη βοήθεια των G7. 

T
T
T
T
ΒραζιλίαΜικέλε ΜπολσονάροΖαΐχ Μπολσονάρου