Lifestyle|22.06.2020 17:53

Κόρα Καρβούνη: «Η ζωή είναι μικρή. Όσο νωρίτερα το καταλάβεις, τόσο καλύτερα θα ζήσεις»

Newsroom

Βρεθήκαμε σε ένα γουστόζικο μπαράκι στο τέρμα της Αλεξάνδρας. Ήρθε με τα πόδια, έχοντας τα μαλλιά της πιασμένα σε έναν πρόχειρο κότσο και φορώντας midiφόρεμα. «Κυκλοφορώ συχνά με τα πόδια, το απολαμβάνω. Αλλά και με μετρό, με ποδήλατο ή πατίνι. Με το τελευταίο, καλό θα ήταν να προσέχουμε τι φοράμε, κορίτσια». Η Κόρα Καρβούνη έχει πλάκα. Όπως μάλλον τα περισσότερα κορίτσια που επιλέγουν ηλεκτρικό πατίνι για τις μετακινήσεις τους στο μποτιλιαρισμένο κέντρο!

Πού μένεις στο κέντρο;

Στην οδό Μάρνη. Έχουμε δημιουργήσει και εμείς μια γειτονιά: έχω τον χασάπη μου, τον φαρμακοποιό μου, τον περιπτερά μου και τον προπατζή μου, στον οποίο αφήνω συχνά πράγματα όταν λείπω, για να περάσουν οι φίλοι μου να τα πάρουν.

Από την κρεβατοκάμαρά σου τι ακούς;

Ευτυχώς, από την κρεβατοκάμαρα δεν ακούω τίποτα. Από την άλλη μεριά όμως, ακούω πολλά: από μολότοφ που σκάνε μέχρι τα κορναρίσματα των ασθενοφόρων. Χαμός! Είναι δύσκολο το κέντρο. Και βρώμικο. Πιστεύω ότι έχει υποβαθμιστεί επίτηδες για να πουληθεί σύντομα πιο φθηνά. Αλλά είναι κρίμα. Καμιά φορά ντρέπομαι τους τουρίστες που συναντάω στον δρόμο. Πώς δεν κάνουν εμετό οι άνθρωποι περπατώντας δίπλα στις ακαθαρσίες; Μυρίζει όλη η 3η Σεπτεμβρίου. Επειδή όμως το κέντρο μου δίνει άλλες ευκολίες, παραμένω.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσω μπαίνοντας σπίτι σου;

(γελάει). Θα σταθείς σίγουρα στον διάδρομο του σπιτιού που είναι γεμάτος αφίσες μου. Και τρία μεγάλα banners με το πρόσωπό μου, πάλι από αφίσες ταινιών και παλαιότερων παραστάσεων. Σκέφτηκα «Κόρα, δεν γίνεσαι αφίσα κάθε μέρα. Βάλ’ τες εκεί, να έχεις αύριο να δείξεις κάτι στα παιδιά σου». Όπως καταλαβαίνεις, έχω κι εγώ ένα ψώνιο μέσα μου.

Ανήκεις σε αυτούς που τους αρέσει να ανακαλύπτουν πράγματα; Από ένα νέο στέκι μέχρι χόμπι;

Σίγουρα, δεν μου αρέσει να επαναπαύομαι. Θεωρώ ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάς μόνο με τα στεγανά που έχεις. Βγες, ρώτα, ανακάλυψε. Γενικά είμαι περίεργη, γι’ αυτό και όταν γνωρίζω καινούριους ανθρώπους, θέλω να μάθω τα πάντα για εκείνους.

Τι καινούριο ανακάλυψες τελευταία;

Ήμασταν με τον άνδρα μου διακοπές φέτος στη Σάμο και πήγαμε εκδρομή μέχρι το Κουσάντασι. Είναι ένα τουριστικό μέρος της Τουρκίας. Ανακάλυψα λοιπόν το Κουσάντασι και δοκίμασα το αϊράνι. Ένα παραδοσιακό ποτό που πίνεις μετά το καυτερό κεμπάπ και είναι υπέροχο. Αρκεί να σου αρέσει το γιαούρτι.

Το Κουσάντασι φημίζεται επίσης για τις απομιμήσεις τσαντών μεγάλων οίκων μόδας. Ψώνισες κάτι;

Ναι, έχει πάρα πολλές «μαϊμούδες». Δεν ψώνισα τίποτα, γιατί είχαν με τεράστια γράμματα τις μάρκες. Θα ήθελα να πάρω ένα προϊόν-μαϊμού, αλλά να μη φαίνεται τόσο έντονα η μάρκα. Το σιχαίνομαι αυτό. Το Κουσάντασι είναι το δικό μας Μοναστηράκι, αλλά χωρίς καμιά παράδοση. Αγόρασα μόνο κάτι ωραία κεραμικά.

Έλεγες πριν ότι η ζωή είναι μικρή. Αυτό πότε το κατάλαβες;

Ευτυχώς, το κατάλαβα αρκετά νωρίς. Και τώρα τρέχω να προλάβω. Όταν λέω νωρίς, εννοώ εκεί γύρω στα 28 με 30. Τώρα τελευταία άρχισα να συνειδητοποιώ και κάτι άλλο: η ζωή, εκτός από μικρή, είναι και ανεξέλεγκτη. Όσο περισσότερο συμβιβαστείς με την ιδέα ότι δεν έχεις κανέναν έλεγχο, τόσο καλύτερα θα ζήσεις.

Κόρα Καρβούνη