Lifestyle|08.09.2019 17:12

Ο Γιώργος Θεοφάνους για τα παιδικά του χρόνια: «Το κρέας και το γάλα ήταν πολυτέλεια»

Newsroom

To «Χ Factor» έρχεται πιο συναρπαστικό από κάθε άλλη φορά στο OPEN, αναζητώντας το νέο αστέρι της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Για περισσότερο από μία δεκαετία, το «X Factor», δημιουργεί superstars. Οι καλλιτέχνες που έχουν αναδειχτεί μέσα από τη συμμετοχή τους στο «X Factor» έχουν κάνει εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, αποκτώντας διεθνή λάμψη και πιστούς fans σε κάθε γωνιά του πλανήτη, γεγονός που το καθιστά το πιο επιτυχημένο show στην ανάδειξη νέων stars.

Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι έτοιμος να συμμετάσχει στο επαναλανσάρισμα του «X Factor» από το ανοιχτό κανάλι, ενώ είναι σίγουρα σοφότερος από τις παλαιότερες τηλεοπτικές εμπειρίες του και αρκετά μετριοπαθής για να πιστεύει ότι τα τριάντα χρόνια καριέρας του ούτε τα έχει κάνει, ούτε τα έχει πει όλα. 

«Συμμετείχα στο X Factor από την πρώτη φορά που έγινε στην Ελλάδα και πραγματικά, πέρα από το γεγονός ότι ο κόσμος με έχει συνδέσει με το συγκεκριμένο project, το όμορφο και το ωραίο είναι ότι το πιστεύω. Το στήσιμο του παιχνιδιού έχει μια μοναδικότητα, όπως και η κατηγοριοποίηση ανά ηλιακή ομάδα, φύλο και συγκροτήματα. Εάν ένας διαγωνιζόμενος έχει το ταλέντο και την τύχη να παραμείνει μέσα στο σόου, μπορεί ο κόσμος πολύ πιο εύκολα να τον αναγνωρίσει, να δει και να ακούσει τι μπορεί να κάνει -περισσότερο ίσως από ανάλογα σόου», τόνισε ο λαοπρόβλητος συνθέτης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Κώστα Μπουρούση για το περιοδικό «Gala».   

Εκτός από το «X Factor», όμως, ο Γιώργος Θεοφάνους μίλησε και για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. «Μικρός έκανα μεγάλα όνειρα. Όνειρα σαν αυτά που θέλω να κάνουν τα παιδιά μου, όνειρα σαν αυτά που θέλω να κάνουν οι παίκτες όταν είμαι σε ένα talent show ή οι μαθητές μου στο εργαστήρι ή στο πανεπιστήμιο όταν διδάσκω. Δεν πίστεψα ποτέ σε ήρωες. Μάλιστα, στο τραγούδι “Μια απ’ αυτές τις μέρες” που έχει ερμηνεύσει η Ευρυδίκη και είναι από τα αγαπημένα μου, λέω πολύ χαρακτηριστικά ότι όταν οι άλλοι θα θέλουν να γίνουν κάτι άλλο εγώ για να σωθώ θα γίνω ο εαυτός μου», ανέφερε αρχικά ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

«Είχα μια πολύ δύσκολη παιδική ηλικία, ούτε δημοτικό δεν είχα πάει όταν έγινε ο πόλεμος. Μέσα στο μυαλό μου είναι τόσο έντονα καταγεγραμμένο όλο αυτό. Και ως εμπειρία από την εισβολή, τους βομβαρδισμούς, τους πρόσφυγες και ότι ακολούθησε, αλλά και μέσα στην ίδια μου την οικογένεια όπου η πολυτέλεια ήταν το κρέας ή το φρέσκο γάλα, πόσο μάλλον τα μουσικά όργανα με τα οποία ήθελα να ασχοληθώ και να σπουδάσω. Παρ’ όλα αυτά, οι γονείς μου έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να καταφέρω να ασχοληθώ με την αγάπη μου, τη μουσική», πρόσθεσε. 

X FactorOpen TVΓιώργος Θεοφάνους