Lifestyle|14.09.2019 11:44

Felicity Hoffmann: Φυλακή για την ηθοποιό που πλήρωσε για να μπει η κόρη της πανεπιστήμιο

Newsroom

Δεν ήταν η μόνη που πλήρωσε για να εισαχθεί το παιδί της στο Πανεπιστήμιο. Η 56χρονη ηθοποιός της σειράς «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», Φελίσιτι Χάφμαν (Felicity Hoffmann), ήταν ένα από τα ονόματα στη λίστα του σκανδάλου με τις παράνομες εισαγωγές μαθητών σε σημαντικά αμερικανικά πανεπιστήμια. Στην ηθοποιό, η οποία παραδέχθηκε ότι πλήρωσε 15.000 δολάρια για να διορθωθεί το γραπτό της κόρης της, το 2017, επιβλήθηκε ποινή 14 ημερών φυλάκισης.

Η διάσημη Αμερικανίδα συγκαταλέγεται στους περίπου 50 γονείς που συμμετείχαν στην απάτη και «έβαλαν» τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο από την «πίσω πόρτα». Εύποροι γονείς πλήρωσαν συνολικά περί τα 25 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες, ώστε τα παιδιά τους να εισαχθούν σε πανεπιστήμια όπως το Τζόρτζταουν, το Γέιλ και το Στάνφορντ. Στην Χάφμαν επιβλήθηκε, ακόμη, πρόστιμο 30.000 δολαρίων, ενώ στην ποινή της συμπεριλαμβάνονται και 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Σε δήλωσή της, που είχε το φως της δημοσιότητας τον Απρίλιο, η ηθοποιός παραδέχτηκε την ενοχή της: «Αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου και έχω μετανιώσει πικρά και ντρέπομαι για ότι έκανα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και τις συνέπειες που θα επιφέρουν....Η κόρη μου δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις μου και την πρόδωσα. Αυτή η πράξη που έκανα θα με στοιχειώνει για όλη μου την ζωή».

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2011,  με τις αρχές να καταγγέλλουν ότι δημιουργούνταν και «μαϊμού» αθλητικά προφίλ προκειμένου οι υποψήφιοι φοιτητές να φαίνονται σαν δυνατοί αθλητές στο σχολείο. Πάντως, πολλά Μέσα σχολιάζουν ότι η ποινή αυτή είναι εξαιρετικά χαμηλή και δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της πράξης της ηθοποιού.

Φελίσιτι Χάφμαν - «Νοικοκυρά σε Απόγνωση» και «American Crime»

Η Φελίσιτι Χάφμαν γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1962 και έγινε γνωστή για το ρόλο της «Dana Whitaker» στην κωμική σειρά «Sports Night» (1998–2000), για τον οποίο έλαβε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Το τηλεοπτικό κοινό την γνώρισε και ως Λινέτ Σκάβο - μία από τις 4 βασικές πρωταγωνίστριες της επιτυχημένης σειράς «Νοικοκυρές Σε Απόγνωση» (2004-2012). Με αυτό το ρόλο έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και κέρδισε ένα Emmy καλύτερης ηθοποιού και 3 Screen Actors Guild Awards.

Το 2005, υποδύθηκε μια τρανς γυναίκα στην ταινία «Transamerica», για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα γυναικείας ερμηνείας και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, μεταξύ δεκάδων άλλων βραβεύσεων διεθνώς. Έχει, επίσης, παίξει σε ταινίες όπως: «Το Γύρισμα της Τύχης», «Στημένο Παιχνίδι», «Magnolia», «Σπίτι με Κανόνες» και «Η Φοίβη στη Χώρα των Θαυμάτων».

Από το 2014, είναι η πρωταγωνίστρια της δραματικής σειράς «American Crime», για την οποία έχει λάβει 2 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, 3 υποψηφιότητες για Emmy Α' γυναικείου ρόλου σε σειρά μικρού μήκους και 1 βραβείο Screen Actors Guild award. Το 2005, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι έπασχε από βουλιμία και ανορεξία στην ηλικία των 20 ετών. Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό William H. Macy και έχει δύο κόρες

Φελίσιτι Χάφμανπανεπιστήμιο