Lifestyle|01.10.2019 13:41

Μαρία Κίτσου για τις «Άγριες μέλισσες»: Πήρα τον ρόλο με το σπαθί μου (pics)

Newsroom

Πρεμιέρα έκανε η δραµατική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Άγριες µέλισσες», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου, και ενθουσίασε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο το τηλεοπτικό κοινό. Ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν και έλαβαν διθυραμβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν η Μαρία Κίτσου. Η 40χρονη ηθοποιός υποδύεται την Ελένη, τη μεγαλύτερη αδερφή-βράχο της οικογένειας. 

Η ιστορία της σειράς διαδραµατίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 (1958) σε ένα χωριό του Θεσσαλικού Κάµπου και περιστρέφεται γύρω από τις τρεις αδελφές Σταµίρη, οι οποίες χτυπηµένες σκληρά από τη µοίρα προσπαθούν να επιβιώσουν σε µια ανδροκρατούµενη κοινωνία µε πολύ συγκεκριµένα πρότυπα. Πρόκειται για την Ελένη (Μαρία Κίτσου), την Ασηµίνα (Ελλη Τρίγκου) και τη ∆ρόσω (∆ανάη Μιχαλάκη). 

Μετά τον ξαφνικό χαμό του πατέρα τους, μένουν χωρίς κανένα στήριγμα μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία και πρέπει να φροντίσουν τους εαυτούς τους και το βιός τους, μόνες τους. Μια πρόταση γάμου έρχεται ως θείο δώρο για την Ελένη. Ο Σέργιος, ο μεγάλος γιος του Δούκα Σεβαστού, του μεγαλογαιοκτήμονα της περιοχής, θέλει να την παντρευτεί και να προσφέρει μια καλύτερη ζωή σ’ αυτήν και τις αδελφές της. Ένας γάμος που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμφέρουσα οικονομική συμφωνία και για τις δυο πλευρές.

Η Ελένη είναι έτοιμη να αρνηθεί όταν επιστρέφει στο χωριό ο Λάμπρος. Ο μοναδικός έρωτάς της. Γυρνά για να αναλάβει τη θέση του δασκάλου στο Διαφάνι με τη γυναίκα του, Θεοδοσία, στο πλευρό του. Η καρδιά της Ελένης γίνεται χίλια κομμάτια και λέει το «ναι» στον Σέργιο. Μόνο που εκείνη τη στιγμή αγνοούσε πως άνοιγε την πόρτα για να μπούνε χίλιες συμφορές στο σπίτι της. Και την πρώτη νύχτα του γάμου της, εκείνη και οι αδελφές της θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα…

«Όσοι δεν βλέπετε θέατρο δεν έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για τη Μαρία Κίτσου, αλλά είναι συγκλονιστική ηθοποιός και είμαστε τυχεροί που ξανακάνει τηλεόραση» είναι ένα από τα σχόλια που έγραψε ένας θεατρόφιλος χρήστης στο Twitter και είναι αλήθεια ότι η ηθοποιός έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι.

T

Μαρία Κίτσου - Από τη Σμύρνη, τη Μάνη και τα Καλάβρυτα

Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Εθνικού θεάτρου (αν και φοίτησε τρία χρόνια στη Σχολή Θεολογίας) και αγαπημένη ηθοποιός στο θεατρόφιλο κοινό. Κατάγεται από τη Σμύρνη, τη Μάνη και τα Καλάβρυτα, και ζει στα Εξάρχεια. Το 2012, τιμήθηκε με το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία και βραβεύτηκε για τον ρόλο της στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο Θέατρο Νέου Κόσμου. 

Τηλεοπτικά το 2009 το κοινό εντυπωσιάστηκε με την ερμηνεία της στη σειρά της ΕΡΤ «Καρυωτάκης», όπου ενσάρκωσε την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη. Την έχουμε δει guest σε επεισόδια των σειρών του Πάνου Κοκκινόπουλου «10η Εντολή», «3ος νόμος» και «Ου φονεύσεις». Εξαιρετική ήταν και η ερμηνεία της στα «Κόκκινα Φανάρια» του Εθνικού το 2013. Εδώ και έναν χρόνο είναι ζευγάρι με τον ταλαντούχο συνθέτη, Μίνωα Μάτσα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, συνέθεσε και τη μουσική της τηλεοπτικής επιτυχίας «Το νησί».  

Άννα Κίτσου - Μίνωας Μάτσας

Μαρία Κίτσου: Ο πατέρας μου πέθανε την παραμονή της πρώτης μου πρεμιέρας

Στη συνέντευξή της στο «Bovary» η ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή την παραμονή της πρώτης της πρεμιέρας στο Εθνικό με την Πειραματική Σκηνή με τον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού. Πέντε χρόνια αφού βγήκε στο θέατρο πήρε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη και η βράβευση έγινε στην επέτειο της κηδείας του πατέρα της.  

T
T
T

Για τον ρόλο της στις «Άγριες μέλισσες» είπε στο Bovary: «Πέρασα τέσσερις οντισιόν για τον ρόλο. Τον πήρα με το σπαθί μου. Έχω δει ντοκιμαντέρ για θέρισμα, αλώνισμα, έχω αρμέξει γάλα... Τώρα μπαίνω σε άλλη πίστα, στην αρένα...»

T
T
T
Άγριες μέλισσεςΜαρία ΚίτσουANT1