Lifestyle|09.10.2019 12:51

Fatboy Slim: Σαμπλάρει την Γκρέτα Τούνμπεργκ και ξεσηκώνει νυχτερινό μαγαζί (vid)

Newsroom

Η ομιλία της 16χρονης ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα προκάλεσε αίσθηση και έχει μείνει πλέον στην Ιστορία. Η νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία έγινε κορυφαίο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ και η ομιλία της έγινε μέχρι και death metal τραγούδι. Ο Fatboy Slim σε live εμφάνισή του στο Gateshead, θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στην 16χρονη, έκανε ένα remix της επιτυχίας «Right Here, Right Now» (1999) βάζοντας «χαλί» τις φράσεις της Τούνμπεργκ.

Ο διάσημος μουσικός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, αφού τη συγκεκριμένη φράση χρησιμοποίησε και η ίδια η 16χρονη ακτιβίστρια όταν επιτέθηκε στους ηγέτες του κόσμου για να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

«Κόσμος πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μαζικής εξαφάνισης ειδών. Και το μόνο που κάνετε, είναι να μιλάτε για χρήματα... Εδώ και τώρα, τραβάμε μια γραμμή. Ο κόσμος ξυπνά και η αλλαγή έρχεται είτε σας αρέσει είτε όχι». 

Δείτε τι έγινε στο βίντεο που ακολουθεί: 

T

Η τεράστια επιτυχία «Right Here, Right Now» του Βρετανού μουσικού Fatboy Slim κυκλοφόρησε στις 19 Απριλίου 1999 και περιλαμβάνεται στο δεύτερο άλμπουμ του καλλιτέχνη, «You've Come a Long Way, Baby». Έχει ψηφιστεί στη δεκάδα των καλύτερων dance κομματιών όλων των εποχών.

Right NowΓκρέτα ΤούνμπεργκRight HereFatboy Slim