Lifestyle|10.10.2019 11:36

Άγριες Μέλισσες - Μαρία Κίτσου: Η κατάθλιψη, ο θάνατος και η βράβευση πέντε χρόνια μετά

Newsroom

Το βράδυ της Τετάρτης (9/10), ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στην εκπομπή «The 2Night Show» την πρωταγωνίστρια από τις «Άγριες Μέλισσες», Μαρία ΚίτσουΗ ηθοποιός, που αγαπήθηκε από το κοινό, έδωσε την πρώτη της αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη. Μίλησε για την προσωπική της ζωή, τον χαμό του πατέρα της, τη μάχη με την κατάθλιψη, καθώς και για τις συμπτώσεις που την έχουν σημαδέψει.

«Ο μπαμπάς μου δεν μου έπαιρνε εξωσχολικά βιβλία για να μην αποσπάται η προσοχή μου από το διάβασμα. Ήταν στρατιωτικός, παλαιών αρχών, μεγάλωσα σε ένα πολύ πειθαρχημένο περιβάλλον. Είπα ψέμματα στο μπαμπά μου ότι μου ζήτησαν από το φροντιστήριο να αγοράσω για την έκθεση τον Ηλίθιο του Ντοστογιέφσκι. Αυτό ήταν το πρώτο μου βιβλίο. Αυτή ήταν και η πρώτη παράσταση της ζωής μου.

Στην πρώτη μου παράσταση, λοιπόν, στον "Ηλίθιο", αρρωσταίνει ο πατέρας μου όταν κάναμε πρόβες. Ήταν καλπάζουσα η ασθένεια και δυστυχώς, δεν με είδε ποτέ να παίζω, γιατί η κηδεία του ήταν τη μέρα της πρώτης μου πρεμιέρας. Πέντε χρόνια μετά, την ίδια ημερομηνία, πήρα το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη», εξομολογήθηκε η Μαρία Κίτσου αφήνοντας τον Γρηγόρη με το στόμα ανοιχτό.

Για την κατάθλιψη που πέρασε σε ηλικία 17 ετών, είπε: «Είναι κάτι που επανέρχεται, κάτι που φεύγει, το πολεμάς, μαθαίνεις να ζεις τελικά με αυτό! Μίλησα ανοιχτά για την κατάθλιψη για να βοηθήσω κι άλλους ανθρώπους. Θέλω να πιαστώ από τη χαρά, γιατί ξέρω πως είναι το σκοτάδι. Εγώ ζητούσα πάντα βοήθεια και αυτό με έσωσε! Οι δυνατοί άνθρωποι είναι αυτοί που ζητάνε βοήθεια! Πάντα το αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις κατάθλιψη, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν ήθελα να βγω από το σπίτι, δεν μπορούσα να κάνω καμιά θετική σκέψη, τα έβλεπα όλα μαύρα». 

Τέλος, η ταλαντούχα ηθοποιός παραδέχθηκε πως ως παιδί υπήρξε «αγοροκόριτσο» και πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά τα διατηρεί μέχρι και σήμερα. «Λέω βρισίδια, είμαι αθυρόστομη, αν γίνει κάτι στο δρόμο με το αυτοκίνητο, θα κατέβω να τσακωθώ», τόνισε.

Άγριες μέλισσεςΜαρία ΚίτσουΓρηγόρης ΑρναούτογλουThe 2night show