Lifestyle|16.10.2019 15:42

Felicity Huffman: Στη φυλακή η «Νοικοκυρά σε απόγνωση»

Newsroom

Η πρωταγωνίστρια της πετυχημένης σειράς «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», Φελίσιτι Χάφμαν (Felicity Huffman), παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα στο Δουβλίνο της Καλιφόρνια για να εκτίσει ποινή διάρκειας 14 ημερών. Η ηθοποιός πριν από μερικούς μήνες είχε παραδεχτεί πως είχε πληρώσει 15.000 δολάρια για να αλλάξουν τα αποτελέσματα εξετάσεων της κόρης της ώστε να πετύχει την εισαγωγή της σε γνωστό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. 

«Η κυρία Χόφμαν είναι έτοιμη να εκτίσει την ποινή φυλάκισης που διέταξε ο δικαστής Ταλγουάνι ως μέρος της πρότασής του» συμπλήρωσε. Εκτός από τη φυλάκιση, ο δικαστής επέβαλε πρόστιμο 30.000 δολαρίων και 250 ώρες κοινωνικής εργασίας όταν αποφυλακιστεί. 

Η διάσημη Αμερικανίδα συγκαταλέγεται στους περίπου 50 γονείς που συμμετείχαν στην απάτη και έβαλαν τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο από την «πίσω πόρτα». Εύποροι γονείς πλήρωσαν συνολικά περί τα 25 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες, ώστε τα παιδιά τους να εισαχθούν σε πανεπιστήμια όπως το Τζόρτζταουν, το Γέιλ και το Στάνφορντ. 

Σε δήλωσή της, που είχε το φως της δημοσιότητας τον Απρίλιο, η ηθοποιός παραδέχτηκε την ενοχή της: «Αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου και έχω μετανιώσει πικρά και ντρέπομαι για ότι έκανα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και τις συνέπειες που θα επιφέρουν....Η κόρη μου δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις μου και την πρόδωσα. Αυτή η πράξη που έκανα θα με στοιχειώνει για όλη μου την ζωή».

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2011, με τις αρχές να καταγγέλλουν ότι δημιουργούνταν και «μαϊμού» αθλητικά προφίλ προκειμένου οι υποψήφιοι φοιτητές να φαίνονται σαν δυνατοί αθλητές στο σχολείο. Πάντως, πολλά Μέσα σχολιάζουν ότι η ποινή αυτή είναι εξαιρετικά επιεικής και δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της πράξης της ηθοποιού.

Νοικοκυρές σε απόγνωσηφυλακήFelicity Huffmanηθοποιός