Lifestyle|29.10.2019 20:46

Γρηγόρης Γκουντάρας: Με την Ελένη Μενεγάκη δεν έχουμε πλέον επικοινωνία

Αλέξης Μίχας

Ο Γρηγόρης Γκουντάρας μιλά για τη συμμετοχή του στο «Ευτυχείτε!» και εξηγεί γιατί πιστεύει πως η εκπομπή είναι ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού της πρωινής ζώνης, κάνει αναδρομή στις προηγούμενες τηλεοπτικές σεζόν και δηλώνει πως οι προτεραιότητές του άλλαξαν από τη στιγμή που έγινε πατέρας.

Γρηγόρη, ξεκινώ με μια αποτίμηση της φετινής σεζόν. Είσαι ικανοποιημένος από την πορεία της εκπομπής;

Νομίζω ότι όλοι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι και εννοώ και τη διοίκηση του Open αλλά και εμάς που συμμετέχουμε στο «Ευτυχείτε!», όλους τους συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Η αντιμετώπιση είναι πολύ θερμή από το κοινό και χαιρόμαστε γι’ αυτό. Ο κόσμος θέλει να βλέπει πράγματα που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Και με το «Ευτυχείτε!» συμβαίνει αυτό.

Η εκπομπή σημειώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Πού πιστεύεις πως οφείλεται αυτό; Είναι η παρέα που έδεσε; Είναι η διαφορετική πρόταση στον κόσμο, τα «Διλήμματα» και οι τηλεφωνικές;

Πάντα έλεγα ότι η τηλεόραση είναι ομαδικό σπορ. Δέσαμε πολύ καλά ως ομάδα. Είμαστε χαλαροί και δεν υπάρχει ματαιοδοξία. Αντιμετωπίζουμε τη δουλειά ως δουλειά. Και όσον αφορά στη δομή της εκπομπής, δημιουργήθηκε ένα μείγμα με στόχο να ενδιαφέρει τον κόσμο. Ο κόσμος κουβεντιάζει την εκπομπή.

Η ματαιοδοξία που μου ανέφερες είναι μια «ασθένεια» που κατά καιρούς έχει προσβάλει πολλά πρόσωπα της τηλεόρασης. Ξεπερνιέται;

Δυστυχώς οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν... Ομως ο πρώτος απ’ όλους. Ανθρωποι ματαιόδοξοι με τεράστιο «εγώ» που νομίζουν πως τα καταφέρουν όλα μόνοι τους. Μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στην τηλεόραση, εκτός αν πρόκειται για ένα πολύ δυνατό πρότζεκτ. Εάν δεν κατανοήσεις την έννοια της ομαδικότητας στην τηλεόραση, δεν μπορείς να έχεις κανένα μέλλον σε αυτήν, όποιο «δόντι» και αν έχεις.

Το πρότζεκτ κάνει τον παρουσιαστή ή ο παρουσιαστής το πρότζεκτ;

Αναλόγως. Για παράδειγμα, το «Survivor» κάνει τον παρουσιαστή. Σχηματικά το αναφέρω. Οταν μιλάμε για μια καθημερινή εκπομπή που έχει πολλές ενότητες, εκεί χρειάζεται ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. Από τον αρχισυντάκτη μέχρι και τον τελευταίο βοηθό στην παραγωγή. Αυτά συζήτησα και στην πρώτη κουβέντα που έκανα το καλοκαίρι με τον Θέμη Μάλλη για να έρθω στην εκπομπή.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το «ναι» στο «Ευτυχείτε!»;

Ηταν μια πολύ τίμια και ειλικρινής πρόταση από έναν άνθρωπο που εκτιμώ πολύ. Με τον Θέμη Μάλλη γνωριστήκαμε πριν από αρκετά χρόνια στον ΑΝΤ1, αλλά είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε επαγγελματικά. Σε μια μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που κάναμε λοιπόν διαπίστωσα πως είχαμε κοινές απόψεις. Φυσικά, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι παρουσιάστρια της εκπομπής είναι η Κατερίνα Καινούργιου. Ανέκαθεν τη συμπαθούσα και θεωρούσα πως είναι πολύ εργατικό παιδί. Η Κατερίνα τα έχει καταφέρει με τη μαγκιά της και τη δουλειά της. Το ένστικτό μου δεν έκανε λάθος.

Ερχομαι στις τηλεφωνικές. Πιστεύεις πως υπάρχουν κάποιες τηλεθεάτριες που απλώς παίρνουν τηλέφωνο και λένε ιστορίες μόνο και μόνο για να προκαλούν;

Οι τηλεφωνικές είναι όπως και η ζωή μας. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι όταν σε συναντήσουν θα πουν κάτι μόνο και μόνο για να προκαλέσουν. Ετσι είναι και οι τηλεφωνικές. Μια προβολή της καθημερινότητας στην τηλεόραση. Προβλημάτων που όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν. Σαφώς και σε μια πετυχημένη ενότητα θα πας να κάνεις την τρολιά, να τους τσιγκλήσεις και να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Εντάξει, γίνεται, αλλά δεν λέει κάτι. Εγώ είμαι παρθένος σε αυτό το κομμάτι. Η Κατερίνα πολύ πιο έμπειρη αντιλαμβάνεται αμέσως αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι ένα πανέξυπνο πλάσμα και πολύ τίμια με τους συνεργάτες της. Και είναι πολύ καλό παιδί. Για μένα πια αυτό είναι το σημαντικότερο σε αυτήν τη δουλειά. Ολη η ομάδα του «Ευτυχείτε!» με βοήθησε να βρω το τηλεοπτικό μου κέφι που είχα χάσει τα τελευταία τρία χρόνια.

Θέλω να γυρίσω στην περσινή σεζόν, που ήταν δύσκολη. Μετάνιωσες που έκανες το «Τι λέει;».

Έκανα μια δουλειά, αυτή η δουλειά δεν βγήκε σωστά. Δεν μετανιώνω που είπα το «ναι». Μετανιώνω κάποιες φορές που είμαι τόσο καλοπροαίρετος και νομίζω πως όλα είναι αγγελικά πλασμένα. Αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας μου.

Γιατί πιστεύεις ότι δεν «πήγε» η εκπομπή;

Γιατί δεν την έβλεπε ο κόσμος (γέλια). Δεν τους άρεσε.

Είχε ακουστεί πως εκείνη την περίοδο το κλίμα δεν ήταν καθόλου καλό πίσω από τις κάμερες. Ισχύει αυτό;

Περασμένα, ξεχασμένα. Είπαμε, βρήκαμε το τηλεοπτικό μας κέφι. Μην το χάσουμε πάλι.

Από την πολύχρονη συνεργασία σου με την Ελένη Μενεγάκη τι κρατάς;

Ενα εκατομμύριο πράγματα. Σίγουρα το «δουλειά, δουλειά, δουλειά».

Διάβασα το καλοκαίρι πως το συμβόλαιό σου στον Alpha ήταν συνδεδεμένο με αυτό της Ελένης Μενεγάκη. Ισχύει αυτό;

Οχι ακριβώς. Μέχρι ενός σημείου το συμβόλαιό μου ήταν συνδεδεμένο με την εκπομπή της Ελένης. Οταν έφυγα από την εκπομπή, σαφώς και έπαψε να ισχύει αυτό το συμβόλαιο.

Στενοχωρήθηκες όταν πρόπερσι αποχώρησες;

Οπως θα στενοχωριόμουν αν χώριζα έπειτα από 16 χρόνια.

Σήμερα πώς είναι η σχέση σας; Εχετε επικοινωνία;

Οχι, δεν έχουμε επικοινωνία. Φίλοι μετακομίζουν σε άλλες πόλεις και χάνονται. Σε τρώει ο χρόνος. Συμβαίνουν αυτά. Καλή καρδιά. Το να μη μιλάς με κάποιον άνθρωπο δεν λέει κάτι.

Τι σου αρέσει να παρακολουθείς στην τηλεόραση;

Μου αρέσει πολύ η ενημέρωση. Τα δελτία και οι εκπομπές. Βλέπω επίσης καινούργια προγράμματα από επαγγελματική περιέργεια. Φέτος παρακολουθώ το «Κόκκινο Ποτάμι» που είναι συγκλονιστική σειρά και έχω δει επίσης κάποια επεισόδια από τις «Αγριες μέλισσες». Μακάρι να συνεχίσουν να γίνονται τέτοιες σειρές στην τηλεόραση.

Τι θέλεις να κάνεις στην τηλεόραση που δεν το έχεις κάνει;

Ποτέ δεν το έβλεπα έτσι. Να έχουμε υγεία και ό,τι είναι να έρθει, ας έρθει. Δεν έχω απωθημένα. Θα ήθελα όμως να κάνω αθλητική εκπομπή. Μου αρέσει πολύ ο αθλητισμός.

Εγκατέλειψες την εργένικη ζωή όχι και πολύ μικρός. Πόσο άλλαξες από τη στιγμή που έκανες οικογένεια;

Με την οικογένεια και τα παιδιά ζεις μια άλλη ζωή. Η ζωή φέρνει νέα, όμορφα πράγματα. Είναι προτεραιότητα η γυναίκα σου και τα παιδιά σου.

Στο παρελθόν είχες μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του δεύτερου γιου σου. Κοιτώντας πίσω σε εκείνη την περίοδο, τι σε δίδαξε όλο αυτό;

Το ότι δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από την υγεία. Να ξυπνάμε κάθε μέρα, να κάνουμε τον σταυρό μας που είμαστε καλά και να μην ασχολούμαστε με μικρά πράγματα που δεν έχουν καμία ουσία.

Στον ελεύθερο χρόνο σου τι κάνεις;

Δεν υπάρχει. Εχουμε ανοίξει με τη γυναίκα μου ένα ζαχαροπλαστείο στο Λαγονήσι. Είναι κάτι πολύ καινούργιο για εμάς που μας δίνει μεγάλη χαρά. Χαιρόμαστε που ο κόσμος είναι κοντά μας σε αυτό. Επίσης μου αρέσει πολύ όταν πηγαίνω τους γιους μου στην προπόνηση. Χαμογελούν και χαμογελώ και εγώ μαζί τους.

Εμαθες να φτιάχνεις γλυκά;

Θα μάθω, αλλά είναι δύσκολο γιατί δεν φτιάχνει απλά γλυκά στο ζαχαροπλαστείο ο Διονύσης Αλέρτας. Πρέπει να αφιερώσω χρόνο (γέλια).

Γρηγόρης ΓκουντάραςΕλένη Μενεγάκη