Lifestyle|30.10.2019 17:00

Κιμ Καρντάσιαν: Παρασκήνιο και πιέσεις για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Newsroom

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί η διάσημη τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν μιλά για τη χώρα καταγωγής της, την Αρμενία. Η Κιμ σπουδάζει Νομική και έχει πάρει πατριωτικά το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους. Είχε μάλιστα απευθυνθεί με επιστολές της σε Αμερικανούς βουλευτές για να τους ευαισθητοποιήσει γύρω από το θέμα. 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πριν λίγες μέρες με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων, πριν από έναν αιώνα. Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Κιμ Καρντάσιαν έπαιξε κομβικό ρόλο και εργάζεται για την αναγνώριση της γενοκτονίας, στο παρασκήνιο, μέσω των υψηλών γνωριμιών της.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Ιούλιο, η Κιμ Καρντάσιαν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους: «Θέλω να το επιτύχουμε. Θα έκανε τον μπαμπά μου τόσο περήφανο». Η εφημερίδα «The Wall Street Journal» σχολίασε πρόσφατα ότι: «Η Καρντάσιαν διαθέτει πρόσβαση στον Λευκό Οίκο. Μέσα από τις επαφές με σημαντικά πρόσωπα του πολιτικού χώρου, ανέλαβε την προώθηση της καθολικής αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, που στοίχισε τη ζωή σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους».

Με tweet της, η Καρντάσιαν πριν την ψηφοφορία του Κονγκρέσου είχε πει: «Αυτό είναι προσωπικό για μένα και εκατομμύρια Αρμένιους που ερχόμαστε από επιζώντες γενοκτονίας. Καλέστε το Κογκρέσο και πείτε του ότι είναι καιρός να ενεργήσει».

T

T
T

Πριν λίγες μέρες η Κιμ και η αδερφή της Κόρτνεϊ επισκέφθηκαν την Αρμενία και φωτογραφήθηκαν στο Μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων στο Yerevan. Η Κιμ προωθεί ακούραστα μέσω των υψηλών επαφών της την καθολική αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο πατέρας της, Ρόμπερτ Καρντάσιαν, δικηγόρος, μιλούσε επί ώρες στις κόρες του για την Αρμενία και τη Γενοκτονία. Τώρα η Κιμ χρησιμοποιεί τη δύναμη των 150 εκατομμυρίων followers στα social media για να τον κάνει περήφανο. 

T

T
T
T
T

Κιμ ΚαρντάσιανΓενοκτονία των ΑρµενίωνΤαγίπ Ερντογάν