Lifestyle|06.11.2019 12:50

Φώτης Σεργουλόπουλος: Είναι λάθος να παρελαύνουν μαθητές με στρατιωτικό τρόπο (vid)

Newsroom

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση 10 κοριτσιών να κάνουν παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε στυλ Monty Python. Οι συγκεκριμένες δέκα μαθήτριες βγήκαν στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας και διακωμώδησαν την επέτειο του ΟΧΙ.

Μετά το κείμενο του Θέμη Καραμουρατίδη και τη διαφωνία της Έλενας Ακρίτα με την Αφροδίτη Μάνου, θέση πήρε και ο Φώτης Σεργουλόπουλος μέσα από την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη. 

«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει επιχορήγηση για να πηγαίνουν τα παιδιά στο μουσείο της Άννας Φρανκ και να βλέπουν τι σημαίνει φασισμός, ναζισμός και να καταλάβουν αυτή τη στιγμή ότι αυτό το πράγμα έχει φέρει τη μεγαλύτερη καταστροφή παγκοσμίως. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Να καταλάβουν ότι το μεγαλύτερο ευτύχημα αυτή τη στιγμή είναι ότι το Κοινοβούλιο είναι καθαρό από τέτοια πράγματα και κινδυνεύσαμε πάρα πολύ. Έτσι μαθαίνεται η ιστορία. Γίνεσαι προοδευτικός αν μάθεις πραγματικά τι έχει συμβεί στη ζωή του πλανήτη» ανέφερε ο ηθοποιός και παρουσιαστής.

«Από το να κάνουν παρελάσεις και να λένε ότι τιμούν τους προγόνους μας γιατί πέσανε για τον τάδε αγώνα ή για την ελευθερία... η ελευθερία είναι ένα μεγάλο θέμα. Δεν γίνεται να μου λέει ο άλλος καλύτερα η χούντα. Υπάρχει κόσμος που χρησιμοποιεί έννοιες πολύ σημαντικές για όλο τον κόσμο, λέγοντας πως αυτοί είναι οι πατριώτες και όχι οι υπόλοιποι που θέλουμε να είμαστε λίγο πιο ελεύθεροι» πρόσθεσε. 

Φώτης Σεργουλόπουλοςπαρέλαση