Lifestyle|11.11.2019 14:06

Τα σχέδια της ΕΡΤ για τη Eurovision: H επιστροφή της Ελένης Φουρέιρα

Άκης Φωτόπουλος

Το θέµα της εκπροσώπησης της χώρας µας στον 65ο διαγωνισµό της Eurovision φαίνεται να απασχολεί το τελευταίο διάστηµα τους διοικούντες την ΕΡΤ, οι οποίοι εξετάζουν µια σειρά αλλαγών που έχουν να κάνουν κυρίως µε τον τρόπο επιλογής του τραγουδιού. Οι τελευταίες πληροφορίες από το ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής λένε ότι επιθυµία των υπευθύνων της δηµόσιας τηλεόρασης είναι το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον Μάιο στην Ολλανδία να έχει έντονο άρωµα Ελλάδας.

Αν και ακόµη είµαστε στο πολύ αρχικό στάδιο των συζητήσεων για το πρότζεκτ της Eurovision, εντούτοις συζητείται το ενδεχόµενο να µην πάµε σε απευθείας ανάθεση όπως έγινε πέρυσι, αλλά σε έναν ελληνικό τελικό όπου θα κληθεί το κοινό να αποφασίσει ποιο τραγούδι θεωρεί κατάλληλο για να σταλεί στον διαγωνισµό τραγουδιού, που φέτος θα πραγµατοποιηθεί στο Ρότερνταµ στις 12, 14 και 16 Μαΐου.

Πάντως οι Ολλανδοί µε αφορµή τη διοργάνωση της Eurovision έχουν αναλάβει να διοργανώσουν ένα µεγάλο γκαλά στο Αµστερνταµ στις 15 ∆εκεµβρίου, στο οποίο θα συµµετάσχουν µια σειρά από καλλιτέχνες που πρωταγωνίστησαν κατά καιρούς στον δηµοφιλή διαγωνισµό τραγουδιού. Παρούσα θα είναι η Ελένη Φουρέιρα, ενώ η Ελενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς, αν και προσκλήθηκαν, δεν θα µπορέσουν να παραβρεθούν λόγω των ανειληµµένων υποχρεώσεών τους µε το «Voice» του ΣΚΑΪ.

Ελένη ΦουρέιραΕΡΤEurovision