Lifestyle|13.11.2019 16:55

Βέβηλος: Επίθεση στον Μυτακίδη των Active Member - «Είστε σαν πάνελ Λιάγκα με Γκαγκάκη»

Newsroom

Σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον BD Foxmoor των Active Member και τον πρώην συνεργάτη του στη Low Bap σκηνή, Βέβηλο. Αρχικά, ο Βέβηλος επιτέθηκε με σκληρά λόγια εναντίον του BD Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης), με αφορμή ένα νέο στίχο του δεύτερου, για τραγούδι που ακούστηκε στο live των Active Member στο Γκάζι.

«Σε ένα από τα τελευταία live των Active Member (Official), το Σάββατο 9/11 στο Πειραιώς academy, ο BD FOOXMOOR, γνωστή καρικατούρα της hip hop σκηνής, μετά το φυσάει κόντρα, βγήκε από το πρόγραμμα του για να μου αφιερώσει ένα τραγούδι» αναφέρει ο Βέβηλος και στη συνέχεια επιτίθεται στον BD με οξύτατους χαρακτηρισμούς.

«Πάνε χρόνια που ο Μιχάλης γράφει ό,τι να ναι αλλά αυτά τα δύο τετράστιχα αφού αναφέρονται στο πρόσωπο μου, που σαν άλλος Μιχαλολιάκος παίζει και να μην παραδεχθεί, θα ήθελα να τα αναλύσω. (...) Όσους δεν βλέπεις κοντά μας είναι πονήματα του χθες /περαστικοί απ’ τη μπουζού και τα γαμωμαναδικα / να καμαρώνεις ήρωες σου που ψείριζαν γριές / σπρώχνανε πρέζα και έκλεβαν βενζινάδικα. Για όσους δε βλέπεις κοντά μας παίρνει καιρό / δεν είναι εύκολο τα ρημάδια υπάρχουν σε αφθονία / γι’ αυτό σου έστησα μια φάρσα επί σκηνής να το χαρώ / ένα λαρύγγι των μπάτσων να λέει το policemania...».

Βέβηλος

Το 1997 ο Μιχάλης Μυτακίδης αποφάσισε τη δημιουργία ενός project που θα ένωνε διαφορετικές μουσικές παρέες. Κάπως έτσι γεννήθηκαν οι Βαβυλώνα. Από την αρχική σύσταση γρήγορα ξεχώρισε ο Βέβηλος με κομμάτια όπως τα: «Πολισμανία» και «Δωμάτιο με θέα». Το 2000 ο Πυροβάτης πεθαίνει από υπερβολική δόση και ο θάνατός του σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του συγκροτήματος. Ο Βέβηλος έφτασε μέχρι και στη φυλακή. Στα οκτώ χρόνια του εγκλεισμού δεν σταμάτησε να γράφει στίχους και κάποια από αυτά τα τραγούδια, μάλιστα, κατέληξαν στον πρώτο του προσωπικό δίσκο, «Το βιβλίο των ηρώων του δρόμου». 

Ο Βέβηλος (Θανάσης Κατσαντώνης) στην επίθεσή του κάνει αναφορά σε περιστατικό του 2009 όταν ο BD Foxmoor είχε αναφερθεί στην αδερφή του, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Τώρα που το σκέφτομαι είστε σαν πάνελ με Λιάγκα και Γκαγκάκη. Έτσι διασύρουν κι εκείνοι».

 
Μιχάλης Μυτακίδης - Active Member

Ακολούθησε η απάντηση «καταπέλτης» του BD Foxmoor, Μιχάλη Μυτακίδη με εξαιρετικά σκληρές εκφράσεις. Ο επικεφαλής των Active Member κατηγορεί τον Βέβηλο για λαϊκισμό και αντιγραφή, ενώ σημειώνει πως το νέο του τραγούδι, το οποίο θεώρησε προσβολή ο Βέβηλος, «είναι γραμμένο για πολλούς αλλά μάλλον ταυτίστηκες με όλα όσα αναφέρω, ενώ εγώ να σε σκέφτηκα σε 3-4 στίχους από τους 80 που έχει το κομμάτι. Χαλάλι σου κι αυτό». 

«Η φαντασία σου φαίνεται κι από τα δανεικά που γράφεις στα τραγουδάκια σου. Πάντα ψόφαγες για ίντριγκα. Η μόνη δικογραφία που έχω στη ζωή μου είναι που έχω φάει δύο χρόνια με αναστολή για ξυλοδαρμό σε 8 άτομα (που κάποιοι είναι ακόμα φίλοι σου)». Δείτε την ανάρτηση:

 

B.D. FoxmoorActive MemberΜιχάλης ΜυτακίδηςΒέβηλος