Lifestyle|10.12.2019 17:28

Στα δικαστήρια η χήρα του Κρις Κορνέλ με τους Soundgarden

Newsroom

Η Βίκυ Κορνέλ (Vicky Cornell), η Ελληνίδα χήρα του Κρις Κορνέλ (Chris Cornell), κινήθηκε νομικά εναντίον του συγκροτήματος Soundgarden, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα. Εκεί κάνει λόγο για τα δικαιώματα επτά αδημοσίευτων τραγουδιών, καθώς και διαφυγόντα κέρδη «εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων», τα οποία έπρεπε να έχουν πληρωθεί σε δικαιώματα.

«Είναι μια αθέμιτη προσπάθεια να “βάλουν χέρι” στην παρακαταθήκη του Κρις και στοχεύουν σε συγκεκριμένες ηχογραφήσεις του τραγουδιστή πριν πεθάνει» τόνισε η ίδια. Παράλληλα, τονίζει ότι είχε προσφερθεί στο παρελθόν να μοιραστεί τις ηχογραφήσεις με τους Soundgarden, αλλά εκείνοι δεν δέχτηκαν. «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη όσον αφορά το έργο του συζύγου μου, πρώτα από όλα εις μνήμην του αλλά και για τα παιδιά μου» υπογραμμίζει η Βίκυ Κορνέλ.  

T

Από την άλλη πλευρά, το διάσημο συγκρότημα, υποστηρίζει πως τα κομμάτια αποτελούν αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας. Σε γράμμα τους προς τη χήρα του τραγουδιστή εξομολογήθηκαν ότι «πριν πεθάνει ο Chris είχαμε ξαναβρεί την καλλιτεχνική μας ενέργεια και δημιουργικότητα».

Θυμίζουμε πως ο Κρις Κορνέλ ήταν ο τραγουδιστής τού αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Soundgarden από τη δημιουργία του, το 1984 έως τη διάλυσή του το 1997. Στη συνέχεια, ίδρυσε τους Audioslave μαζί με μέλη των Rage Against the Machine έως την επανασύνδεση των Soundgarden το 2011. Το συγκρότημα ήταν σε περιοδεία στις 18 Μαΐου 2017, όταν ο Κρις Κορνέλ πέθανε μετά από συναυλία στο Ντιτρόιτ. Αιτία θανάτου του κρίθηκε η αυτοκτονία.

Κρις Κορνέλ