Lifestyle|13.12.2019 14:00

Τζέιμι Όλιβερ: Εκλεισε ένα ακόμη εστιατόριο του διάσημου σεφ (pics)

Newsroom

Συντετριμμένος από την πτώχευση των εστιατορίων του είναι ο Τζέιμι Όλιβερ. Eνα από τα τελευταία του μαγαζιά, το Fifteen Cornwall, έβαλε κι αυτό λουκέτο, αφήνοντας 100 άτομα στην ανεργία. Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (12/12) στο προσωπικό του εστιατορίου που χρησιμοποιεί την επωνυμία του γνωστού σεφ.

Ο 44χρονος παρουσιαστής άνοιξε το Fifteen Cornwall πριν από 13 χρόνια. Κατάφερε μέχρι τώρα να επιβιώσει παρά τις δυσκολίες των επιχειρήσεων του Τζέιμι Όλιβερ επειδή λειτουργούσε ανεξάρτητα από αυτές και διέθετε τα κέρδη του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το όνομα του Τζέιμι Ολιβερ εμφανίζεται στην πόρτα του εστιατορίου καθώς έχει αγοράσει τη σχετική άδεια. Ωστόσο, ο διάσημος σεφ δεν είχε οικονομικές σχέσεις με το Fifteen Cornwall και εμφανιζόταν εκεί μόνον περιστασιακά για να συνεργαστεί με μαθητευόμενους μάγειρες. Το εστιατόριο συνήθιζε να εκπαιδεύει από έξι ως δέκα άνεργους νέους ετησίως στις κουζίνες του.

T

Σημειώνεται πως τον περασμένο Μάιο, με μια λιτή δήλωση στα social media, ο Τζέιμι Ολιβερ ανακοίνωσε την πτώχευση των εστιατορίων του στη Βρετανία. Τα περισσότερα από αυτά ανήκαν στην αλυσίδα Jamie's Italian, η οποία άρχισε τη δραστηριότητά της το 2008 σε πολύ εμπορικούς δρόμους κυρίως του Λονδίνου και μεγάλων πόλεων της χώρας. Συνολικά έβαλαν «λουκέτο» 25 καταστήματα του διάσημου μάγειρα, ενώ χάθηκαν 1.000 θέσεις εργασίας.

T
T

Ο Όμιλος είχε προσπαθήσει να βρει αγοραστές τους τελευταίους μήνες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παράλληλα, ο παρουσιαστής είχε κλείσει την αλυσίδα με είδη μαγειρικής, την Recipease. Το 2017, σταμάτησε την έκδοση του περιοδικού μαγειρικής, Τζέιμι, μετά από 10 χρόνια, ενώ έκλεισε επίσης τις αλυσίδες της πρόχειρης κουζίνας, όπως είναι τα καταστήματα Carluccio, Byron Burger και Gourmet Burger Kitchen.

εστιατόριοΤζέιμι Όλιβερ