Lifestyle|23.06.2020 13:48

Alex Sid: Αυτός είναι ο δημιουργός των τραγουδιών της σειράς «Άγριες Μέλισσες»

Newsroom

Άγριες Μέλισσες, επεισόδιο 1ο. Η Ελένη Σταμίρη παντρεύεται τον Σέργιο Σεβαστό. Είναι μια στιγμή πόνου για εκείνη, καθώς ο γάμος είναι για να διαφυλάξει το κτήμα της οικογένειας και να μην συνεχίσει να τις πολεμά ο Δούκας. Είναι ένας μικρός θάνατος για εκείνη. Είναι μια βουβή σκηνή. Αλλά πάνω από τη βουβαμάρα της Ελένης ακούγεται μια μελωδία. Και μετά και μια φωνή. Τα Μάτια Κλειστά και τ΄αυτιά ανοιχτά για τον Alex Sid ή κατά κόσμον Αλέξανδρο Σιδηρόπουλο.

Με το τραγούδι «Μάτια Κλειστά» συστήνεται στην πλατιά μάζα του κοινού και το κάνει με ένα μουσικό ύφος που δεν είχε μέχρι αυτό το σημείο στην πορεία του. Ο Alex ζούσε για χρόνια στο Λονδίνο, όπου δούλευε σε ένα στούντιο παραγωγής ταινιών και ήταν στο κομμάτι του ήχου και της μουσικής. Εύλογα, τα τραγούδια του είχαν αγγλικό στίχο και μελωδία που δεν είναι συνηθισμένη προς το ελληνικό κοινό.

Οι Άγριες Μέλισσες ήρθαν στη ζωή του και εκεί βρήκε κι έναν άλλο τρόπο να εκφράζει τις μουσικές και συναισθηματικές του επιθυμίες. Με ελληνικό στίχο και μελωδία που να ανταποκρίνεται στην ατμόσφαιρα της εποχής στο Διαφάνι.

Το τραγούδι Μάτια Κλειστά που κυκλοφόρησε από την Panik Oxygen στα μέσα Δεκεμβρίου έφερε στο σοσιαλμιντιακό του κατώφλι πλήθος κόσμου που θέλει να τον μάθει περαιτέρω και διψάει για νέα τραγούδια, είτε που θα επενδύουν τη σειρά είτε και εκτός της σειράς.

Αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να προσεγγίσουμε τον Alex Sid και να του ζητήσουμε να μας «απλώσει» την μέχρι τώρα ζωή του σε μια συνέντευξη που εξελίχθηκε σε μια πολύ βαθιά συζήτηση και που δύσκολα μεταφέρεται με τις λέξεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτός είναι ο Alex Sid μέσα από τα δικά του λόγια.

Alex SidΆγριες μέλισσες