Lifestyle|27.12.2019 15:23

Freddie Mercury: Η απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων του σταρ που δεν είχε δίπλωμα οδήγησης

Newsroom

Είναι μια θρυλική προσωπικότητα στον χώρο της παγκόσμιας μουσικής, όμως πολλοί δεν γνώριζαν ανάμεσα στις μεγάλες του αγάπες ήταν και τα ακριβά αυτοκίνητα. Ο Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury) ο θρυλικός frontman των Queen είχε στην κατοχή του μεταξύ άλλων μια Daimler DS420 - αγαπημένο αυτοκίνητο και της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς και άλλων εστεμμένων της Ευρώπης.

Η ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να οδηγήσει τα πανάκριβα αυτοκίνητα της συλλογής του, γιατί δεν είχε καν δίπλωμα. Είχε προσλάβει σοφέρ και φυσικά μετακινούνταν με το συγκρότημα σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμούσε, χωρίς να τίθεται το παραμικρό ζήτημα. Φήμες ήθελαν τον ροκ σταρ να έχει κάνει μαθήματα οδήγησης, τα οποία βρήκε απίστευτα βαρετά. 

Ο Mercury είχε μια αγάπη στις υπερπολυτελείς λιμουζίνες. Ετσι, όσο ήταν στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ένα Lincoln Town Car, που θεωρούσε πως συνδύαζε το στιλ και την άνεση. Στο Λονδίνο, αντίστοιχα, προτιμούσε, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή το 1991, μια Rolls Royce Silver Shadow. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οποίας περιλαμβανόταν το γκρι εσωτερικό και η ύπαρξη τηλεφώνου, κάτι σίγουρα ασυνήθιστο για τη δεκαετία του '80.

Στο γκαράζ του πάντως υπήρχε και ένα ανοιχτό Range Rover, καταχωρημένο στην εταιρεία Spinney Music, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης μαζί με τον Jim Beech που δεν ήταν άλλος από τον μάνατζερ των Queen. Φυσικά από την ιδιότυπη αυτή συλλογή δεν θα μπορούσε να λείπει μια Mercedes S-Class. Ο Freddie Mercury είχε αγοράσει το 1986 μια Mercedes 420 SEL, η οποία πουλήθηκε το 1996, μια ολόκληρη πενταετία μετά το θάνατό του.

Φρέντι Μέρκιουριαυτοκίνητα