Lifestyle|28.12.2019 18:16

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φορά

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις της Βίκης Παγιατάκη για τον Κριό: Το 2020 στο κατώφλι και εσείς αρκετά κουρασμένοι, καθώς από τον Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τώρα έχετε ζήσει πολλά. Ως επί το πλείστον όχι εύκολα. Βεβαίως, βάλατε στις... αποσκευές της ζωής σας και πολλή εμπειρία. Αυτήν την εκ πείρας αποκτημένη γνώση που στην αστρολογία αντιπροσωπεύεται από τον πλανήτη Κρόνο. Το πρεσάρισμά του προς το ζώδιό σας ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Διαβάστε τις ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια

Αυτή την ημερομηνία θα φύγει από τον Αιγόκερω, από εκεί που ξεκίνησε το... άκρως διδακτικό και αυστηρό… σεμινάριο, και θα περάσει στον Υδροχόο, θέση σαφώς πιο βοηθητική και υποστηρικτική για εσάς. Πριν όμως από την οριστική του μετακίνηση θα κάνει, προς μεγάλη σας ικανοποίηση, μια πρόβα… εγκατάλειψης και από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου 2020 και θα σας επιτρέψει να πάρετε κάποιες βαθιές ανάσες οξυγόνου. Ολο αυτό το διάστημα ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου. Στις 2 Ιουλίου θα επιστρέψει στον Αιγόκερω και αυτή του την επιστροφή θα νιώσετε περισσότερο όσοι έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας​​​​​​. 

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ταύρος: Πολλά τα θετικά, εκρηκτική άνοιξη

Μην επαναπαύεστε στα κεκτημένα σας. Εχει πολύ κουπί ακόμα

Αναμφίβολα το 2019 δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για εσάς, αλλά κάνοντας έναν έντιμο απολογισμό, καθώς πλησιάζει το 2020, δεν μπορεί να μην παραδεχτείτε ότι ο αγώνας σας δικαιώθηκε αρκετά. Η παρουσία του Δία -του πλανήτη της προστασίας από τις κακοτοπιές και τις προσφοράς κάποιων ευκαιριών- στο ζώδιο του Τοξότη από τις 8 Νοεμβρίου 2018 έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019 επέδρασε ποικιλοτρόπως βοηθητικά για εσάς. Συχνά και εξισορροπητικά. Εκεί που ζούσατε μια ανατροπή, μια απογοήτευση και μια αδικία, έφερνε κάτι πιο αισιόδοξο και έτσι καταφέρνατε να μη σας παίρνει… από κάτω.

Τα δώρα όμως του Δία τελείωσαν στις 3 Δεκεμβρίου -για παρηγοριά σας λέω ότι θα τα ξαναφέρει μετά τις 20 Δεκεμβρίου του 2020 και μέσα στο 2021-, άρα δεν θα πρέπει στην πορεία να υπολογίζετε και τόσο πολύ στη θεά Τύχη. Στις 3 Δεκεμβρίου ο Δίας πέρασε στον Αιγόκερω και αυτό από μόνο του δεν θα ήταν τόσο αρνητικό, αν από εκεί δεν έκανε μια εξαιρετικά δύσκολη και εξαντλητική μπορώ να πω για εσάς τριπλέτα με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, που ήδη βρίσκονται σε αυτό το ζώδιο. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από τη μεριά σας, και ιδιαίτερα από τις 29 Ιουνίου και μέχρι το τέλος του χρόνου, στα διάφορα «πρέπει» – οικογενειακά, επαγγελματικά, κοινωνικά, ακόμη και ερωτικά. Κανόνες, γραπτοί και άγραφοι νόμοι, όπως και μια εξοντωτική ώρες ώρες γραφειοκρατία θα χρειαστούν τη δέουσα προσοχή.

Στις 29 Ιουνίου στο ζώδιό σας περνάει ο κυβερνήτης σας ο Αρης για μια μακρά παραμονή, που τόσο για τα θετικά όσο και για τα αρνητικά θα σας μείνει αξέχαστη. Θα υποχωρήσει μάλλον επεισοδιακά -όπως και όταν έκανε την είσοδό του στο ζώδιό σας- στις 7 Ιανουαρίου 2021. Οι προσπάθειες για να προστατεύσετε, να κερδίσετε και να περισώσετε «πράγματα» θα είναι μεγάλες, πάρτε το απόφαση. Γι’ αυτό και θα πρέπει να μην ξοδεύετε το δυναμικό σας στα δευτερεύοντα, παρά μόνο στα σημαντικά. Εννοώ να μην κάνετε το λάθος να βάλετε μπροστά το κάρο και από πίσω το βόδι. Προτάσεις και υποσχέσεις αυτής της περιόδου θα πρέπει να ξεψαχνίζονται ενδελεχώς πριν τις αποδεχθείτε. Η πιο νευραλγική περίοδος για συμφωνίες, συμβόλαια, σπουδές, γραφειοκρατία, ΜΜΕ, Διαδίκτυο, παιδιά, ταξίδια, μετακομίσεις και πάσης φύσεως γραπτά, έντυπα και έγγραφα είναι από τις 29 Μαΐου που και ο Ερμής σάς κάνει... νερά.

Σχέσεις - Έρωτας

Η βαθιά επιθυμία να αποκτήσετε κάποια ουσιαστική και ισχυρή βάση μέσα από τις διάφορες σχέσεις σας από τον Δεκέμβριο του 2017 και μετά είναι φυσικό να σας οδήγησε σε ένα επικό ξεσκαρτάρισμα ανθρώπων. Φίλοι, συγγενείς, σύντροφοι που πήραν κάτι από εσάς έπρεπε να αποδείξουν ότι το άξιζαν, αλλιώς γρήγορα έμπαιναν στα μαύρα κατάστιχα. Δύσκολα μέσα στο 2020 οι περισσότεροι από εσάς να μην παίξετε το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι» σε μια άλλη παραλλαγή του, αυτήν που λέει «θύτες και θύματα». Είναι εξαιρετικά δύσκολο επίσης να κρατηθούν οι λεπτές ισορροπίες στον γάμο και στη σχέση σας. Διόλου απίθανο να έχετε ως παρελκόμενα δικών σας αποφάσεων και επιλογών και συγγενικά πρόσωπα από τη μία και την άλλη πλευρά που θα προβούν σε παρεμβάσεις ή δικά τους προβλήματα θα επιβαρύνουν πέρα από τη διάθεση και τη ζωή σας γενικότερα. Αν ο γάμος ή η σχέση σας κατάφεραν να φτάσουν σχετικά αλώβητα έως τώρα, φαίνεται πως αξίζει τον κόπο να τα προστατεύσετε. Αποφύγετε σοβαρές αποφάσεις -συγκατοίκηση και γάμο- ιδιαίτερα από τις 29 Ιουνίου και ύστερα. Το καλύτερο διάστημα για γάμο -εφόσον πρέπει- και νέες γνωριμίες είναι από 31 Μαρτίου έως 28 Ιουνίου.

Το 2020 στα ερωτικά έχει μπόλικο σασπένς, κεραυνοβόλους έρωτες, πάθος και μπερδέματα. Η παρουσία της Αφροδίτης στους Διδύμους από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου είναι αδύνατον να σας αφήσει ασυγκίνητους, αλλά προσοχή αν εσείς και το πρόσωπο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον σας δεν είστε ήδη δεσμευμένοι. Η ζήλια από όπου και αν προέρχεται αυτήν τη χρονιά μπορεί να παίξει άσχημα παιχνίδια.

Επαγγελματικά

Κυριολεκτικά υπέρ βωμών και εστιών θα είναι ο αγώνας στα επαγγελματικά τη νέα χρονιά. Με... περικεφαλαία την υπομονή, ασπίδα την ανοχή και δόρυ την προσοχή, αλλά πάνω απ’ όλα τη σύνθετη και ψύχραιμη στρατηγική. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, ενώ η ρευστότητα και η εναλλαγή των καταστάσεων μπορεί, αν δεν προσέξετε, να σπάσουν νωρίς την αισιοδοξία σας. Ορισμένοι -τι λέω ορισμένοι, οι περισσότεροι πρέπει να πω- θα έχετε να αντιμετωπίσετε εμπόδια και άδικες συνθήκες, αλλά αν επιτύχετε φέτος, θα έχετε επιτύχει για πολλά χρόνια μετά. Ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και ο Δίας στον τομέα της καριέρας και της κοινωνικής καταξίωσης είναι δίκοπο μαχαίρι. Ή απόλυτη δικαίωση ή ακύρωση. Δεν χωρούν ημίμετρα. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, αποφύγετε τα μεγάλα ανοίγματα και το ρίσκο, όχι γιατί μπορεί να μην έχετε τις ικανότητες και τα προσόντα, αλλά γιατί οι συγκυρίες μπορεί ώρες ώρες να σας υπερβαίνουν. Εξωτερικοί παράγοντες και απρόοπτα μπορεί να μεγαλώσουν το κόστος, οικονομικό και ψυχικό. Η συμβουλή είναι μία: Προσπαθήστε να συντηρήσετε ό,τι ακόμα παρέχει ασφάλεια. Οσο για τα πιο φιλόδοξα σχέδια, να είστε σίγουροι ότι προσφέρεται η επόμενη χρονιά.

Οικονομικά 

Με τον Δία να επηρεάζει θετικά από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2020 τον τομέα των οικονομικών σας, ένα είναι σίγουρο: και στη χειρότερη περίπτωση δεν στερεύουν οι πηγές χρήματος. Μια ακόμα βοήθεια σε αυτό τον τομέα είναι και η ευνοϊκή επίδραση της Αφροδίτης από το ζώδιο των Διδύμων. Ιδιαίτερα το διάστημα μεταξύ Απριλίου και έως τις αρχές Αυγούστου. Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το 2020, και ιδιαίτερα από τον Ιούλιο και μετά, αρχίζει να δημιουργεί έξτρα έξοδα και διάφορες «αρρυθμίες» σε σχέση με τα οικονομικά, τα περιουσιακά και τα πάσης φύσεως συμφέροντά σας. Σε αυτό το διάστημα καλό είναι να εντείνετε περισσότερο την προσοχή σας και σε ασφάλειες, αποζημιώσεις, εφάπαξ, συντάξεις, δάνεια, κληρονομικά, φόρους και τόκους. Αν κάποιοι από εσάς σκέφτεστε μια οικειοθελή αποχώρηση από την εργασία σας και συμφέρει η αποζημίωση, θα το ξέρετε καλύτερα από τις 24 Μαρτίου έως τις 28 Ιουνίου. Αυτό το διάστημα άλλωστε είναι το καλύτερο και για να αναζητήσετε εργασία. Απαραίτητο να υπογραφούν οι όροι για να μη βρεθείτε εκτεθειμένοι στο υπόλοιπο του χρόνου. Αγοραπωλησίες πάσης φύσεως το ίδιο διάστημα θα είναι πιο συμφέρουσες και αυτό ισχύει και για κάθε οικονομική απόφαση και πράξη. Για υπογραφές συμβολαίων, γραφειοκρατικές ρυθμίσεις δεν θα βρείτε καλύτερη περίοδο από αυτήν που ξεκινάει από τις 12 Μαρτίου και εκτείνεται έως τις 28 Μαρτίου.

Εκλείψεις

Δύο ηλιακές και τέσσερις σεληνιακές είναι οι εκλείψεις στο 2020. Ολες γίνονται σε παρορμητικά και μεταβλητά ζώδια, άρα δεν επιβαρύνονται από αυτές τα σταθερά: Ταύρος, Σκορπιός, Λέων και Υδροχόος. Στις 10 Ιανουαρίου έχουμε σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο. Στον Καρκίνο όμως έχουμε και μια ηλιακή, στις 21 Ιουνίου. Σχέσεις, εργασία, σπίτι, συγγενείς και υγεία απαιτούν προσοχή από Καρκίνους, Κριούς, Ζυγούς και Αιγόκερους. Στο ίδιο περίπου μοτίβο και η σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουλίου στον Αιγόκερω. Σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουνίου στον Τοξότη αλλά και ηλιακή έκλειψη στο ίδιο ζώδιο στις 14 Δεκεμβρίου. Σεληνιακή έκλειψη στις 30 Νοεμβρίου στους Διδύμους. Οι εκλείψεις στον Τοξότη και στους Διδύμους επηρεάζουν όλα τα μεταβλητά ζώδια: Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους, Ιχθύς.

Υγεία και Ομορφιά 

Το... πάνω απ’ όλα η υγεία είναι πραγματικά κοινότοπο, αλλά ως προς εσάς και τη νέα χρονιά προσλαμβάνει μια ιδιαίτερη σημασία. Κρόνος, Πλούτωνας και Δίας από τις 29 Ιουνίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα βρίσκονται σε ένα τετράγωνο φθοράς θα μπορούσαμε να πούμε, γι’ αυτό και θα χρειαστεί προσοχή. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να επανεξετάσετε τη διατροφή σας και αυτά τα στοιχειώδη που χρειάζεται ο οργανισμός για να δουλέψει σωστά. Μετά φροντίστε να είστε περισσότερο λεπτολόγοι με τις ήδη διαπιστωμένες αδυναμίες και τις πιθανές χρόνιες ασθένειες (όσοι τις έχετε). Το κεφάλι και τα διάφορα όργανά του, το κυκλοφορικό αλλά και τα οστά ανήκουν στα ευαίσθητα της νέας χρονιάς. Ο Αρης στη σύγκρουση με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα μπορεί να γίνουν υπαίτιοι για μολύνσεις -προσοχή και στο σεξ-, καψίματα, κοψίματα και μικρά ατυχήματα. Βοηθητικό επίσης να διασταυρώνετε απόψεις γιατρών για να αποφευχθούν λάθη σε τυχόν διαγνώσεις. Δεν υπάρχουν φέτος πολλά διαστήματα για ενίσχυση της ομορφιάς, αφού προηγείται η υγεία, αλλά αν πρέπει να την ενισχύσετε, κάντε το από 4 Απριλίου έως 11 Μαΐου και το διάστημα 25-28 Ιουνίου. Αν είστε σε γόνιμη ηλικία, η προφύλαξη ή μη στο σεξ μπορεί για μερικούς από σας να συνδεθεί και με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πάρτε μέτρα, λοιπόν!

Συμβουλή: Εκτιμήστε λοιπόν τη μετριοπάθεια και το μέτρο -ενώ παράλληλα θα ενισχύετε την προσπάθεια παντού- και μην κάνετε ενέργειες μεγάλου ρίσκου πουθενά. Μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με συνθήκες που δεν θα είναι τόσο ασφαλείς. Π.χ. παγκόσμια οικονομία, γεωφυσικά και καιρικά φαινόμενα, διακρατικές διαφορές και άλλα που επιβαρύνουν την τσέπη. Στον έρωτα μην τρέχετε, ιδιαίτερα στις νέες γνωριμίες.

Tips για δεκαήμερα 

Αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, θα είναι λιγότερα τα εμπόδια συγκριτικά με τους υπολοίπους του ζωδίου. Οσοι ανήκετε στο δεύτερο δεκαήμερο, η πίεση παντού θα είναι μεγαλύτερη έως και τον Φλεβάρη. Το βάρος του Κρόνου, εμπόδια, κούραση, ταλαιπωρία γενικότερα περιμένουν από τον Μάρτιο και μετά και ιδιαίτερα από τον Ιούλιο εσάς του τρίτου δεκαημέρου. Υπομονή.

Πώς τα πάμε με τους άλλους 

Εξαντλήστε τον έμφυτο ιπποτισμό σας σε όσους υποφέρουν. Πέρα όμως από αυτόν, φέτος θα χρειαστούν και η κατανόηση, η ψυχραιμία, η συμβιβαστική διάθεση, αν συνεργάζεστε, συνδέεστε ή συμβιώνετε με άλλους Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους. Πιο υποστηρικτικοί πάντα οι Λέοντες, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες. Απρόσμενη βοήθεια από κάποιον Ταύρο, Υδροχόο και Σκορπιό. Ισως μοιραστείτε κοινά συμφέροντα. Προσοχή όμως στα… κέφια και στις απαιτήσεις τους από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου. Δοκιμάζονται οι αντοχές τους. Το ίδιο και του Λέοντα. Παρθένοι και Ιχθύες με έναν διαφορετικό τρόπο μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμοι. Επειδή φέτος θα δοκιμαστούν συνεταιρισμοί, σχέσεις και συνεργασίες γενικώς, κατεβάστε τους τόνους.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

ζώδια Δεκεμβρίουαστρολογικές προβλέψειςζώδια προβλέψεις 2020ζώδιαΚριόςΒίκη Παγιατάκη