Lifestyle|31.12.2019 18:57

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Καρκίνος: Τέλος εποχής, επιβάλλεται να αντέξετε

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Καρκίνο (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου). Το 2019 σας αποχαιρετά και το 2020 σας βρίσκει ανήσυχους, κουρασμένους και ποικιλοτρόπως προβληματισμένους. Μια δύσκολη μεταβατική φάση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017 τείνει να φτάσει στο τέλος της. Το 2020 δεν είναι μόνο το τέλος αυτής της εξαιρετικά σύνθετης φάσης, αλλά έως τις  17 Δεκεμβρίου είναι σαν να φτάνει στο τέρμα της μια ολόκληρη εποχή, κατά την οποία μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή σας έπαιξαν οι διάφοροι «άλλοι», σύντροφοι, συνεργάτες, συγκυρίες και πολύ λιγότερο εσείς.

Διαβάστε τις ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια

Η παρουσία του Πλούτωνα απέναντί σας από τον Ιανουάριο του 2008 και μετά ξεκίνησε να δημιουργεί νέες ανάγκες, άλλαξε τις προτεραιότητες και αύξησε τις απαιτήσεις σας τόσο προς τον ίδιο σας τον εαυτό όσο και από τους άλλους γύρω σας. Τον σύντροφό σας, συνέταιρους, στενούς συνεργάτες. Εξωτερικοί παράγοντες που δεν είχαν να κάνουν με εσάς και τις προτιμήσεις, τις αποφάσεις και τις ικανότητές σας από τον Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τώρα επηρέασαν την επαγγελματική, οικογενειακή,  οικονομική και αισθηματική σας ζωή καταλυτικά. Ηταν η στιγμή που εκτός του Πλούτωνα απέναντί σας στον Αιγόκερω προστέθηκε και ο Κρόνος. Από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως  τις 17 Δεκεμβρίου 2020 προστέθηκε και ο Δίας. Ευθύνες,  υποχρεώσεις, βάρη και εμπόδια αυξάνονται. 

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φορά & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ταύρος: Πολλά τα θετικά, εκρηκτική άνοιξη & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Δίδυμοι: Τον νου σας φέτος στο χρήμα και στον έρωτα

Η φετινή άνοιξη μια ανάσα στα δύσκολα

Οσο λιγότερες ήταν οι εμπειρίες που είχατε συναποκομίσει από τη ζωή και όσο πιο αδύναμες οι αντιστάσεις σας στις δυσκολίες τόσο μεγαλύτερο ήταν και το τίμημα, πνευματικό, ψυχικό και σωματικό, που έχετε πληρώσει από το τέλος του 2017 και μέχρι τώρα. Ασφαλώς παρατηρήσατε και συνειδητοποιήσατε πολλά σε αυτό το διάστημα και έχετε να ζήσετε ακόμα περισσότερα. Τώρα βέβαια έχετε θωρακιστεί, έχετε σκληρύνει πιο πολύ και η ακριβοπληρωμένη εμπειρία σας θα είναι πιο αποτελεσματική ασπίδα στις όποιες δυσκολίες. Το 2020 είναι για όλο τον κόσμο κάπως ιδιαίτερο, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, αλλά να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

Ολοι οι πλανήτες -πλην της Σελήνης και του Ηλιου- που στην αστρολογία λογίζονται ως «Φώτα», φέτος για μεγάλα διαστήματα θα διαγράφουν ανάδρομες τροχιές. Οι ανασφάλειες για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της Γης για διάφορους λόγους θα αυξηθούν μέσα στη νέα χρονιά. Αν ψάχνετε ένα διάστημα που μπορεί να υπάρξει μια μικρή ανακωχή ανάμεσα σε σας και τα μεγάλα εμπόδια και τα διάφορα προβλήματα, αυτό είναι μέσα στην άνοιξη. Από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου ο Κρόνος περνάει από τον Αιγόκερω που βρίσκεται από τον Δεκέμβριο του 2017 στον Υδροχόο σαν μια δοκιμή, αφού εκεί θα εγκατασταθεί για αρκετό καιρό από τις 18 Δεκεμβρίου 2020. Υπάρχει μάλιστα και ένα ακόμα καλό πλανητικό νέο. Ο Αρης από τις 31 Μαρτίου έως τις 28 Ιουνίου θα σας αφήσει ανενόχλητους, κάτι που δυστυχώς δεν θα κάνει στην πορεία.

Από τις 29 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021 θα βρίσκεται στον Κριό, θέση όχι εύκολα αντιμετωπίσιμη για εσάς. Αυτό είναι και το «καυτό» από πλευράς γεγονότων διάστημα που θα χρειαστεί παντού ιδιαίτερη προσοχή. Σχέσεις με ανωτέρους, συγγενικά πρόσωπα, νόμοι και κανονισμοί, όπως και μια εξαντλητική γραφειοκρατία μπορεί να είναι πηγές προβλημάτων. Από τις 28 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου στο ζώδιό σας θα φιλοξενήσετε και τον Ερμή. Μάλιστα από τις 18 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου θα φαίνεται και ανάδρομος. Συμφωνίες, υπογραφές συμβολαίων, σπουδές, ταξίδια, μεταφορικά μέσα, μετακομίσεις, ό,τι αφορά το παιδί, τα ΜΜΕ γενικώς θα βρεθούν σε ευαίσθητη φάση και θα απαιτηθεί προσοχή. Υποσχέσεις που δίνονται αυτό το διάστημα μπορεί να μην τηρηθούν και ίσως να υπάρξουν καθυστερήσεις και μπερδέματα σε συμφωνίες και υποσχέσεις πρότερου χρόνου. Ολη αυτή την περίοδο προστατεύστε τη ζωή σας από αδιάκριτους και κακόβουλους.

Σχέσεις - Έρωτας

Σχέσεις επαγγελματικές, κοινωνικές, συγγενικές, φιλικές και αισθηματικές από τον Δεκέμβριο του 2017 έχουν περάσει από λεπτό φιλτράρισμα και βέβαια από ανεπανάληπτες φάσεις. Αναπόφευκτα αρκετές από αυτές δεν πέρασαν τις... αυστηρές εξετάσεις, γιατί άλλαξαν οι δικές σας ανάγκες, οι δικές σας προτεραιότητες. Ορισμένοι από εσάς -λάγνοι του παρελθόντος κατά κάποιον τρόπο- μπορεί να βρίσκεστε σε κατάσταση οn-off στον γάμο ή στη σχέση σας και να μην ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, και αν το ξέρετε, ίσως να μην μπορείτε.

Το διάστημα από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου θα διαπιστώσετε αν μπορούν να σωθούν. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε οι εξελίξεις στο επόμενο διάστημα έως το τέλος του χρόνου θα είναι πιο καθοριστικές ως προς το κλείσιμο του κύκλου. Καινούργιες γνωριμίες από τις 2 Ιουλίου και ύστερα μπορεί να κουβαλούν μπερδέματα, ασάφειες ή να έχουν ένα έντονο, αλλά προβληματικό και μικρό μέλλον. Τα άτομα που μπορεί να σας ελκύουν μπορεί να μην έχουν τις προδιαγραφές για μια απροβλημάτιστη και ήσυχη ζωή. Το διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου πάντως ξεκαθαρίζει την όποια αμφιβολία και την όποια ασάφεια στην ερωτική σας ζωή. Το 2021 θα έρθει με τις πιο ευοίωνες προοπτικές.

Οσοι βρίσκεστε σε μια δοκιμασμένη σχέση και πρέπει για κάποιους λόγους να προχωρήσετε σε έναν γάμο ή μια συμβίωση, προτιμήστε το πιο καθαρό από αρνητικές ενέργειες ανοιξιάτικο διάστημα. Εξυπακούεται ότι από τον Ιούλιο και ύστερα θα πρέπει να έχετε πιο συμβιβαστικό πνεύμα αλλά και να αποφύγετε να μπερδέψετε με οποιονδήποτε τρόπο συγγενικά πρόσωπα στη νέα σας ζωή. Ακόμη και αν αυτά έχουν καλές προθέσεις.

Επαγγελματικά

«Ετοιμοι για όλα». Αυτό θα πρέπει να είναι το μότο σας για το 2020 σε σχέση με τα επαγγελματικά. Οι ανακατατάξεις και οι αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα δεν ήταν λίγες και συνηθισμένες από τον Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τώρα. Στον... χορό των ανακατατάξεων και η νέα χρονιά. Αυτές μπορεί να σχετίζονται με ρυθμούς, ωράρια, άτομα που φεύγουν ή έρχονται, αντικείμενο εργασίας ή και χώρο για κάποιους από εσάς. Αν συμφωνήσετε σε μια οικειοθελή αποχώρηση από οικονομικής απόψεως -μιλάμε για αποζημίωση- ή για να βρείτε μια νέα δουλειά, το καλύτερο διάστημα είναι αυτό της άνοιξης. Μην περιμένετε κάτι καλύτερο αργότερα. Αν πάλι θελήσετε να ξεφορτωθείτε μια βεβαιωμένα προβληματική επιχείρηση, επιδιώξτε το το ίδιο διάστημα. Οσοι μπαίνετε σε μια καινούργια δουλειά, από τις 2 Ιουλίου και μετά καλό είναι να κάνετε υπομονή έως και το τέλος του χρόνου, αν αξίζει τον κόπο. Αν αντέξετε φέτος, το 2021 μπορείτε να δρέψετε τους καρπούς των κόπων σας. Αποφύγετε φέτος τα φιλόδοξα ανοίγματα και τα πολυέξοδα ξεκινήματα, οι συνθήκες δεν θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα. Ακόμα πιο προσεκτικοί να είστε όσοι έχετε συνεταιρισμό, γιατί αρκετά προβλήματα φέτος μπορεί να προκύψουν από συνεταίρους και στενούς συνεργάτες.

Οικονομικά

Είναι αλήθεια ότι ο Ουρανός από το ζώδιο του Ταύρου -και αυτό αφορά περισσότερο εσάς του πρώτου δεκαημέρου- σας ωθεί στο να αναζητήσετε τρόπους και μέσα που θα βοηθούσαν σε μια έστω μικρή πρόοδο σε εργασία και οικονομικά. Αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξοδέψετε μεγάλο κεφάλαιο, ψάξτε το, αλλά μην περιμένετε να θαμπωθείτε από το αποτέλεσμα. Κάποιο μεγαλύτερο ζόρι μπορεί να υπάρξει φέτος από εκκρεμότητες -οικονομικές και περιουσιακές- που ανάγονται στο παρελθόν -μακρινό ή κοντινό- και δεν έχουν κλείσει. Βλέπετε, πριν εγκαταλείψει ο Κρόνος τον Αιγόκερω, θα σας υποχρεώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να κλείσετε όλα τα ανοιχτά θέματα της ζωής σας. Οσοι έχετε μπερδέματα με κάποιον τομέα του Δημοσίου, διαβάστε προσεκτικά το διάστημα που ο Ερμής μένει στο ζώδιό σας -όχι εκεί που είναι ανάδρομος- και κάντε τις κατάλληλες κινήσεις. Αποφύγετε φέτος να δανείσετε χρήματα και αν το κάνετε, να είστε προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο να μην είναι εύκολη η επιστροφή τους. Μην εμπλακείτε επίσης σε δικαστικές υποθέσεις, θα τραβήξουν μακριά και με αβέβαιο αποτέλεσμα, άρα τις όποιες διαφορές σας, σε όποιο επίπεδο,  προσπαθήστε να τις λύσετε συμβιβαστικά.

Εκλείψεις

Εξι είναι οι εκλείψεις του 2020. Δύο είναι ηλιακές και τέσσερις σεληνιακές. Στις 10 Ιανουαρίου η σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιό σας. Στις 5 Ιουνίου ακολουθεί άλλη μια σεληνιακή στον Τοξότη και στις 21 Ιουνίου έχουμε μια ηλιακή που πραγματοποιείται στο ζώδιό σας. Στις 5 Ιουλίου ακολουθεί μια σεληνιακή στον Αιγόκερω, ενώ στις 30 Νοεμβρίου έχουμε σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους και στις 14 Δεκεμβρίου τη δεύτερη ηλιακή στον Τοξότη. Οι εκλείψεις που γίνονται σε εσάς και στον Αιγόκερω επηρεάζουν τα παρορμητικά ζώδια (Καρκίνους, Κριούς, Αιγόκερους και Ζυγούς). Οι εκλείψεις που γίνονται στους Διδύμους και στον Τοξότη αφορούν και Παρθένους και Ιχθύς. Για εσάς έχουν μεγαλύτερη σημασία οι σεληνιακές εκλείψεις, μια και η Σελήνη τυγχάνει κυβερνήτης του ζωδίου σας.

Υγεία - Ομορφιά

Η κούραση, το άγχος και η ανησυχία σάς έχουν βγει κυριολεκτικά από τα αυτιά. Εκεί που πιστεύετε ότι τελειώσατε με ένα πρόβλημα, αμέσως ξεφυτρώνει ένα άλλο. Επειδή μάλιστα νοιάζεστε ιδιαίτερα και για τους συγγενείς μέχρι... τέταρτου βαθμού, δύσκολο να ησυχάσετε και φέτος. Το 2020 θα μπορούσε άνετα να ανακηρυχθεί ως έτος προστασίας της υγείας. Με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα, τον Δία σε αντίθεση με το ζώδιό σας και τον Αρη σε σκληρό τετράγωνο διαρκείας από τον Ιούλιο έως τις αρχές του 2021, πρέπει να δώσετε τη σωστή σημασία ως προς την προστασία της υγείας. Αποφύγετε να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας έτσι από... συνήθεια και αφουγκραστείτε τις ανάγκες του πνεύματος, της ψυχής και του σώματός σας. Η παρουσία του Δία απέναντι σας λέει να προσέχετε ιδιαίτερα και τη διατροφή σας. Εύκολα μπορείτε να φορτώσετε στήθος, στομάχι αλλά και το σάκχαρο στον οργανισμό σας.

Δόντια, οστά, μικροατυχήματα, αλλεργίες και μολύνσεις προσοχή, ιδιαίτερα από τον Ιούλιο και μετά. Ομορφιές; Συντηρητικά και αν πρόκειται για κάποια πιο σοβαρή παρέμβαση μόνο από τις 31 Μαρτίου έως τις 12 Μαΐου και από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου. Η Αφροδίτη από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου σας κάνει ανικανοποίητους ως προς την ομορφιά σας και ευνοεί και τους μυστικούς, «αμαρτωλούς» ή απεγνωσμένους έρωτες. Τον νου σας!

Συμβουλή: Περιορίστε σημαντικά την τάση σας για βουβό παράπονο, θλιμμένη ματιά ή γκρίνια για να σας προσέξουν  και επιτύχετε αυτό που θέλετε.  Είναι και αυτός ο Αρης που από  τον Ιούλιο και μετά... προσβάλλει το σεξαπίλ σας. Χαμόγελο και αισιοδοξία

Tips στα δεκαήμερα

Αν έχετε γεννηθεί το πρώτο  δεκαήμερο του ζωδίου σας, στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου θα είστε πιο απαλλαγμένοι από μεγάλα εμπόδια και δυσκολίες. Η δε πρόοδός σας πιο ενισχυμένη. Οσοι είστε γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο, έως και τον Φεβρουάριο θα έχετε ακόμα δυσκολίες και άλυτα θέματα προς αντιμετώπιση. Κρατήστε όμως άσβεστη την ελπίδα σας, γιατί από τον Μάρτιο  θα τα καταφέρνετε καλύτερα. Μεγαλύτερη προσοχή έως τον Δεκέμβριο παντού, γιατί  μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, επιλογές και καταστάσεις.  Η επιρροή του Κρόνου φέτος θα είναι  πιο αισθητή σε εσάς.

Πώς τα πάμε με τους άλλους

Κάντε για λίγο μια στάση σκέψης και αναλογιστείτε ποια είναι τα ζώδια που από τον Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τώρα -όπως και εσείς- σηκώνουν τον δικό τους σταυρό, μικρό ή μεγάλο. Μα τα ζώδια της δικής σας παρορμητικής ομάδας: Κριός, Ζυγός, Αιγόκερως. Με υπομονή, κατανόηση και συμβιβαστικό πνεύμα, αν το αξίζουν και τους αγαπάτε. Το ανοιξιάτικο διάστημα θα δείξει αν έχετε εκκρεμότητες με άτομο αυτών των ζωδίων, αν υπάρξει συμφωνία και βελτίωση. Αντιθέτως, σε πιο δύσκολη φάση στο ίδιο διάστημα θα βρεθούν Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι. Βοηθητικοί ποικιλοτρόπως φέτος μπορεί να αποδειχτούν πρώτα οι Παρθένοι, μετά οι Δίδυμοι. Ταύροι και Σκορπιοί ανήκουν πάντα στις συμπάθειές σας και αν από τέλος Μαρτίου έως αρχές Ιουλίου δεν στραβώσει κάτι, μετά καλύτερα. Τι θα κάνετε με τον Τοξότη; Μα τόσες δυσκολίες έχετε ήδη,  θέλετε να βάλετε κι άλλες;

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

αστρολογικές προβλέψειςζώδιαζώδια προβλέψεις 2020Βίκη Παγιατάκηκαρκίνος