Lifestyle|29.12.2019 23:00

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Παρθένος: Τα θετικά περισσότερα από τα αρνητικά

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Παρθένο (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου). Θέλω να πιστεύω ότι το 2019 ξεκαθάρισε πολλές ασάφειες που μπορεί να υπήρχαν σε βασικούς τομείς της ζωής σας. Αυτό σας επέτρεψε να θέσετε τους στόχους σας σε πιο σταθερό και καθαρό υπόβαθρο. Το τρίγωνο του Κρόνου και του Πλούτωνα με το ζώδιό σας λειτούργησε ενισχυτικά εσωτερικά αλλά και εξωτερικά και σας προστάτευσε, έστω και την τελευταία στιγμή, από επιλογές ανθρώπων και σχεδίων που θα μπορούσαν να έχουν αρνητική επίδραση στη δουλειά σας ή τη ζωή σας γενικότερα.

Διαβάστε τις ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια

Η έλευση του Ουρανού στον Ταύρο στις 6 Μαρτίου 2019 ήταν ακόμα μία τονωτική ανανεωτική ένεση, ιδιαίτερα για σας που έχετε γεννηθεί μέσα στον Αύγουστο. Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει την αφύπνιση, την πρωτοπορία, την πρωτοτυπία, τη διαίσθηση και την εφευρετικότητα. Αυτή η ανεπτυγμένη διαίσθηση θα λειτουργήσει και το 2020 και είναι αυτή που, εκτός των άλλων, μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στο να επιλέγετε τα κατάλληλα πρόσωπα που θα σας πλαισιώνουν σε όλα αυτά που θέλετε να επιτύχετε. Με τη βοήθεια του Ουρανού θα μπορέσετε φέτος -με πιο προνομιούχους εσάς του Αυγούστου- να αποβάλετε τρόπο σκέψης, ιδέες, συνήθειες και συμπεριφορές που έχουν πια ξεπεραστεί από τις τωρινές βλέψεις και ανάγκες σας. Το… υπερόπλο, όμως, του 2020 είναι για όλους ο Δίας.

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φορά & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ταύρος: Πολλά τα θετικά, εκρηκτική άνοιξη & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Δίδυμοι: Τον νου σας φέτος στο χρήμα και στον έρωτα

Δημιουργικότητα και απαλλαγή από βάρη

Το 2019 στον αποχαιρετισμό του σας κάνει ένα σπουδαίο δώρο που δεν είναι άλλο από τη μετακίνηση του Δία από τον Τοξότη στον Αιγόκερω. Από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου του 2020 θα ενισχύσει τη δημιουργική σας διάθεση, την τάση να εξερευνήσετε δυνατότητες και ικανότητες που δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί και να δώσετε θετική διέξοδο στις ανησυχίες σας για κάτι καλύτερο, για κάτι περισσότερο.

Η ανάπτυξη μπορεί να συντελεστεί με έναν διαφορετικό τρόπο για τον καθένα σας και να γίνει σε διαφορετικό πεδίο. Μπορεί να είναι πνευματική, υλική, ψυχική, χωρίς να απαγορεύεται να είναι και όλα αυτά μαζί. Δίας όμως σημαίνει και νόμος και δικαιοσύνη, και αν κάποιοι από εσάς αντιμετωπίσατε σχετικά προβλήματα από τις 8 Νοεμβρίου 2018 έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019, ιδιαίτερα φέτος θα μπορέσετε να βρείτε άκρη. Σε κάθε αντιδικία και σε όποια διαφορά -οικονομική, επαγγελματική, περιουσιακή κ.λπ.- συμφέρει να βρείτε τη λύση από τα τέλη Δεκεμβρίου 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020. Με δύο ευνοϊκά τρίγωνα -το ένα αφορά τον Κρόνο, τον Δία και τον Πλούτωνα και το άλλο τον Ουρανό- φέτος ο καθένας σας πρέπει να βουτήξει στα βαθιά και να μη διστάσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. 

Ακόμα μία βοήθεια φέτος έρχεται από τον κυβερνήτη του ζωδίου σας, τον Ερμή, που θα κάνει μια μακρά στάση στο ζώδιο του Καρκίνου από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου (σε ευθεία τροχιά από 29 Μαΐου έως 17 Ιουνίου και μετά πάλι από 12 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου) και θα φέρει κοντά σας ευχάριστα αλλά και χρήσιμα πρόσωπα. Θέματα που σχετίζονται με συμφωνίες, υπογραφές συμβολαίων, αγοραπωλησίες, σπουδές, ταξίδια, μετακομίσεις, ΜΜΕ και μεταφορές, ρυθμίσεις πάσης φύσεως εντύπων και εγγράφων αλλά και ό,τι σχετίζεται με τα παιδιά θα προχωρούν πιο ικανοποιητικά.

Μάλιστα, Ερμής σημαίνει και πρακτικό πνεύμα και ορθολογισμός και αυτός θα είναι ο εξισορροπητικός παράγοντας στο διάστημα που η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων. Στο ζώδιο αυτό η Αφροδίτη από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου κάθε άλλο παρά βοηθητική θα είναι για εσάς. Ιδιαίτερα για τις σχέσεις, τα οικονομικά και τα ερωτικά σας.

Ενα άλλο πλεονέκτημα για εσάς θα είναι για το δεύτερο δεκαήμερο περίπου η τροχιά του Αρη, που όταν είναι σε αρνητική θέση προς το ζώδιό μας δημιουργεί πάσης φύσεως εμπλοκές και ανατροπές. Ο Αρης επίσης για ένα μεγάλο διάστημα, που ξεκινάει από τις 29 Ιουνίου και εκτείνεται έως τις 6 Ιανουαρίου 2021, θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Τι σημαίνει αυτό; Ουσιαστικά θα είστε ανενόχλητοι.

Σχέσεις - Έρωτας

Η καινούργια χρονιά μπορεί να χωριστεί χονδρικά σε δύο κομμάτια. Το ένα θα ξεκινάει από τον Ιανουάριο και θα εκτείνεται έως τις 7 Αυγούστου, το άλλο από τις 8 Αυγούστου έως τις 19 Δεκεμβρίου. Το πρώτο θα έχει περισσότερα γεγονότα και μια μεγαλύτερη κινητικότητα, αλλά παράλληλα και αυξημένη ρευστότητα. Αυτό αφορά την εργασία, τα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας αλλά και τις διάφορες σχέσεις και τα αισθηματικά. Από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου φαίνεται κατά κάποιον τρόπο αν ο γάμος ή η σχέση σας, που δεν ευτύχησε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, θα συνεχιστεί ή αν θα κλείσει ο κύκλος.

Από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 3 Απριλίου σε γενικές γραμμές έχετε ένα μέτριο έως θετικό διάστημα για να βελτιώσετε, να ζωντανέψετε και να ανανεώσετε τον γάμο ή τη σχέση σας. Αν είστε ελεύθεροι, να επιδιώξετε νέες γνωριμίες. Από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου είναι ένα έντονα συναισθηματικό διάστημα και πολλά μπορούν να συμβούν. Η Αφροδίτη, που αντιπροσωπεύει την ανάγκη για συντροφικότητα, κοινωνικότητα, συνεργασία, σχέση και γάμο, σε όλο αυτό το μακρύ διάστημα θα βρίσκεται σε μια δυσαρμονική σχέση με το ζώδιό σας.

Παράπονα, δυσαρέσκειες, στενοχώρια από θέματα που σχετίζονται με τον σύντροφο ή το άτομο που σας ενδιαφέρει. Τάση για απιστία, ανειλικρίνεια και ερωτικά μπερδέματα εύκολα μπορούν να συμβούν. Γνωριμίες μέσα σε αυτό το διάστημα μπορεί να κουβαλούν ένα μπερδεμένο παρελθόν ή ακόμα και ο τρόπος ζωής του ενός ατόμου από το άλλο μπορεί να διαφέρει ριζικά. Χρήματα εξάλλου μπορεί να ξοδευτούν είτε για εντυπωσιασμό και ανούσιες κοινωνικές εκδηλώσεις, είτε επειδή πρέπει να βοηθήσετε τον άλλον. Από τις 8 Αυγούστου και μετά, πέρα από... ταμείο στα οικονομικά, να κάνετε και στα συναισθηματικά. Σίγουρα θα τα πάτε καλύτερα.

Επαγγελματικά

Ο επαγγελματικός είναι ο τομέας που θα δεχτεί κάποιες πλανητικές επιρροές για ένα μικρό διάστημα, οι οποίες όμως ίσως να είναι καταλυτικές για κάποιους από εσάς. Το επίμαχο διάστημα είναι από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου που ο Κρόνος θα περάσει στον Υδροχόο και μάλιστα θα σχηματίσει ένα αρνητικό τετράγωνο με τον Ουρανό. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να υπάρξουν κάποια γεγονότα που δεν έχουν να κάνουν με δικές σας επιλογές, λάθη ή ανικανότητα. Πρόκειται για αποφάσεις άνωθεν, πολιτικοοικονομικές καταστάσεις που μπορεί να φέρουν αλλαγές ή εμπόδια. Ορισμένοι από εσάς μπορεί αυτό το διάστημα να αποφασίσετε ότι θέλετε να στρίψετε το τιμόνι της επαγγελματικής ή της ζωής σας γενικότερα σε άλλη κατεύθυνση. Οπως και να έχει, μην τα χάσετε και μην ανησυχήσετε υπέρμετρα.

Από τον Αύγουστο και ύστερα μπορείτε να κάνετε βελτιωτικές κινήσεις και να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε και τόσο καλά. Αν μάλιστα φανείτε πιο συνετοί και δεν ανοιχτείτε υπέρμετρα από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου θα είστε και πιο κερδισμένοι. Αν έχετε αποφασίσει να ξεφορτωθείτε μια επιχείρηση που δεν μπορεί να ανακάμψει, το 2020 είναι η ιδανική χρονιά για να γίνει κάτι τέτοιο. Οσοι πάλι θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, από τις 6 Μαρτίου και ύστερα, με καλό

Οικονομικά

Ασφαλώς και η παρουσία του Δία στον Αιγόκερω από τις 19 Δεκεμβρίου είναι μια ομπρέλα προστασίας και στα οικονομικά, αλλά η παρουσία της Αφροδίτης από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου στο ζώδιο των Διδύμων δεν είναι τόσο καθησυχαστική για τα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας. Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, αν κάνετε και κάποια σχετική αγοραπωλησία, υπάρχει ο κίνδυνος είτε να πουλήσετε φθηνά είτε να αγοράσετε ακριβότερα από όσο πρέπει. Εξυπακούεται ότι σε συμφωνίες οικονομικής φύσεως προσέχετε τους όρους εξασφάλισης αν κάτι δεν πάει καλά. Να σας φυλάει ο Θεός από μπαταχτσήδες ή από ζημιές, ιδιαίτερα μάλιστα το διάστημα από 13 Μαΐου έως 24 Ιουνίου.

Ακόμα μία επεξήγηση θα ήταν αν παντρεύεστε, τεκνοποιείτε ή ανανεώνετε πλήρως την κατοικία σας. Από τις 8 Αυγούστου δεν σημαίνει ότι για το υπόλοιπο του χρόνου πηγαίνουν τα πάντα σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, αλλά είναι πιο βατό διάστημα και έχετε καλύτερη οπτική σχετικά με το πώς συμφέρει να κινηθείτε. Γενικώς μην πάρετε ρίσκο από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου. Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό από τον Μάρτιο έως την 1η Ιουλίου μπορεί να έχει να κάνει και με την ευρ

Εκλείψεις

Η δική σας μεταβλητή ζωδιακή ομάδα, που απαρτίζεται από εσάς, τους Διδύμους, τον Τοξότη και τους Ιχθύς, πρωταγωνιστεί με την παρορμητική, που αποτελείται από τον Κριό, τον Καρκίνο, τον Ζυγό και τον Αιγόκερω, στις φετινές εκλείψεις. Εσάς σας επηρεάζουν περισσότερο αυτές που θα γίνουν στους Διδύμους και στον Τοξότη και λιγότερο αυτές του Καρκίνου και του Αιγόκερω. Στις 10 Ιανουαρίου πραγματοποιείται σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο και στις 5 Ιουνίου σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη. Στις 21 Ιουνίου πραγματοποιείται ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο και στις 5 Ιουλίου σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω. Στις 30 Νοεμβρίου μια ακόμα σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους, ενώ το 2020 κλείνει με τη δεύτερη ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου στον Τοξότη.

Υγεία - Ομορφιά

Το τετράγωνο του Δία με το ζώδιό σας από τον Νοέμβριο του 2018 έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019 μπορεί να σας οδήγησε σε κάποιες ανασφάλειες. Ατσαλο φαγητό, υπερβολική κούραση προκειμένου να ανταποκριθείτε στις πολλές σας υποχρεώσεις; Αν δεν προσέξετε, από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου μπορεί να βγουν στην επιφάνεια οι όποιες ελλείψεις και «αρρυθμίες» του οργανισμού σας. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με το ζώδιό σας σε αυτό το διάστημα μπορεί να δημιουργήσει ορμονικά ή δερματικά προβλήματα και διάφορες αλλεργίες. Ακόμα, οι κυρίες του ζωδίου να προσέξουν γυναικολογικά προβλήματα και όλοι σας το σάκχαρο στον οργανισμό σας, αλλά και το έντερο που είναι μια ευαίσθητη ζώνη για εσάς. Ως προς την ομορφιά σας, το ίδιο διάστημα δεν είναι βοηθητικό. Ετσι θα φροντίσετε περισσότερο τη διατροφή σας και θα αποφύγετε συγκεκριμένα καλλυντικά και δραστικές παρεμβάσεις.

Καλύτερο διάστημα για ομορφιές είναι από τις 6 Μαρτίου -όχι όμως 9 και 10- έως τις 3 Απριλίου, από τις 8 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, 3-28 Οκτωβρίου και το διάστημα από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση η προστασία του Δία έως τις 19 Δεκεμβρίου θα είναι αδιάλειπτη, άρα όποιο πρόβλημα και να εμφανιστεί, θα διορθωθεί άμεσα.

Συμβουλή: Πιστέψτε στον εαυτό σας βαθιά και αληθινά και όχι όσο η εξωτερική εικόνα απαιτεί να δείχνετε. Ιδιαίτερα από τον Δεκέμβριο του 2019 και μετά αρπάζετε τον Ταύρο από τα κέρατα. Σταματήστε όμως να μιζεριάζετε με τα δευτερεύοντα. Και κάτι ακόμα: οι άνθρωποι δεν έχουν βρει ακόμα την πατέντα τελειότητας. Δεχτείτε τους.

Tips στα δεκαήμερα

Aν είστε γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, καλό θα είναι να ζεστάνετε γρήγορα τις μηχανές γιατί η μεγαλύτερη εύνοια για εσάς είναι στις αρχές του χρόνου και ιδιαίτερα από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου. Εσείς του δεύτερου δεκαημέρου θα χρειαστεί να είστε περισσότερο προσεκτικοί ιδιαίτερα με σχέσεις και οικονομικά. Από τον Αύγουστο και ύστερα θα είστε πιο εξασφαλισμένοι. Αν πάλι είστε γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο, προετοιμάστε τα πιο σημαντικά από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο. Η εύνοια τότε είναι μόνο για εσάς!

Πώς τα πάμε με τους άλλους

Παρόλο που μπορεί να έχουν δικά τους προβλήματα, Ταύροι, Σκορπιοί, άλλοι Παρθένοι και Αιγόκεροι για φέτος μπαίνουν πρώτοι στη λίστα των προτιμήσεών σας. Είτε πρόκειται για σχέση είτε για συνεργασία και φιλία. Οι Ταύροι και οι Σκορπιοί θέλουν προσοχή από 23 Μαρτίου-1η Ιουλίου. Συνήθως δένετε με τον Καρκίνο, αλλά μάλλον εσείς φέτος θα σηκώσετε τα προβλήματά του. Τα περίπου δύο τελευταία χρόνια δεν είναι και λίγα. Αν επιμένετε σε έναν Ιχθύ, πάρτε το απόφαση. Θα κάνετε ή τη μαμά ή τον μπαμπά. Οι Δίδυμοι έχουν γοητεία και αέρα φέτος, αλλά πρέπει να τους προσγειώνετε. Κριοί και Ζυγοί είναι ταλαιπωρημένοι και αν τους αγαπάτε, κάντε υπομονή. Τι να πείτε με τον Τοξότη; Προσοχή στα νεύρα σας. Λέοντες και Υδροχόοι είναι λίγο μοιραίοι για εσάς και για το 2020 θα δείξει από Μάρτιο έως Ιούλιο πού οδεύει η σχέση.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

Παρθένοςζώδια Δεκεμβρίουζώδιααστρολογικές προβλέψειςΒίκη Παγιατάκηζώδια προβλέψεις 2020