Lifestyle|30.12.2019 13:25

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ζυγός: Υποστηρίξτε τα δοκιμασμένα και στηριχτείτε σε αυτά

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Ζυγό (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου).  Η μεταβατική φάση μέσα στην οποία βρίσκεστε από τον Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τώρα φτάνει στην κορύφωσή της τη νέα χρονιά. Οι εναλλαγές από το ζεστό στο κρύο θα είναι συχνές και έντονες καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, αλλά ευτυχώς θα έχει και ένα θετικό διάλλειμα για να ανακάμψετε και να πάρετε δυνάμεις και να προχωρήσετε παρακάτω. Από το 2017 βρίσκεστε κάτω από την επιβαρυντική επίδραση του Κρόνου, η οποία προστέθηκε στην ήδη υπάρχουσα του Πλούτωνα. Από τον Νοέμβρη όμως του 2018 έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2019 υπήρχε η μικρή μεν, εξισορροπιστική δε εύνοια του Δία από τον Τοξότη. Από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 και έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020 η εύνοια αυτή μετριάζεται σημαντικά και μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ, αν αντί του μέτρου υιοθετήσετε τον εγωισμό, την αδιαλλαξία, την ανευθυνότητα και την έπαρση.

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φορά & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Καρκίνος: Τέλος εποχής, επιβάλλεται να αντέξετε & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Δίδυμοι: Τον νου σας φέτος στο χρήμα και στον έρωτα

Πολλά από τα «βάρη» της νέας χρονιάς μπορεί να εκπορεύονται από συγγενικά πρόσωπα, με τα προβλήματα, τις απαιτήσεις, τις αμφισβητήσεις, τις καχυποψίες τους. Ακόμα, πηγή ανησυχίας, εξόδων και κάποιας ταλαιπωρίας μπορεί να είναι το ίδιο το σπίτι, η διαμονή σας, χώροι, ακίνητα και περιουσιακά.

Διαβάστε τις ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια

Ο καλός ο ράφτης δέκα φορές μετράει και μία κόβει

Το 2019 ήταν ένας χρόνος που δοκιμάστηκαν ποικιλοτρόπως η υπομονή, η ψυχραιμία αλλά και το πώς διαχειριστήκατε την πείρα που αποκομίσατε τα τελευταία χρόνια. Φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξε -και θα παίξει πολύ περισσότερο σε όλη τη διάρκεια του 2020- η έμφυτη διπλωματία που σας διακρίνει. Με το όποιο θετικό, λοιπόν, καταφέρατε να συλλέξετε έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 ως «προίκα» θα κοιτάξετε να πορευτείτε στον νέο χρόνο. Φυσικά η πορεία σας δεν θα είναι αδιατάρακτη και πολλές φορές θα νιώσετε ότι βρίσκεστε μπροστά σε αδιέξοδα τύπου… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Εκεί χρειάζεται να μην προτάσσετε ηρωικά τα στήθη σας, αλλά να ψάχνετε λύσεις πιο περιορισμένου κόστους. Αυτό για την εργασία, τις σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα -ιδιαίτερα αν παρεμβάλλονται και οικονομικά συμφέροντα ή ακόμα και τον σύντροφό σας. Οσο κι αν η γυμνή αλήθεια σάς σοκάρει ή αντιτίθεται στην αισθητική σας, είναι πολύ προτιμότερη από το να εθελοτυφλείτε για να μη χαλάσετε καρδιές ή να μη νιώθετε μόνοι.

Ενα αστρολογικό αξίωμα λέει ότι η ευτυχία ή η επιτυχία ενός Ζυγού στο μεγαλύτερο ποσοστό του εξαρτάται από αυτόν ή αυτούς που έχει δίπλα του. Βέβαια, είναι μάλλον απίθανο να τελειώσει το 2020 όπως όταν ξεκίνησε και από την άποψη των προσώπων. Ανώτεροι, στενοί συνεργάτες, συνέταιροι θα μετρηθούν αυστηρά από εσάς, αλλά το ίδιο θα κάνουν και αυτοί σε εσάς. Μάλιστα, το τετράγωνο του Κρόνου, του Πλούτωνα και του Δία με τον Αρη που θα βρίσκεται απέναντί σας από τις 29 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021 είναι και το πιο… εκρηκτικό. Οι συνθήκες που θα επικρατούν σε αυτό το διάστημα θα είναι σχεδόν αποπνικτικές και θα πρέπει να ενεργείτε παντού με ωριμότητα και προσοχή. Σε αυτήν τη χρονική περίοδο μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο και οι εξωτερικοί παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να μην ευνοούν τα σχέδιά σας. Δεν είναι επίσης διόλου απίθανο να σας ζητά κάποιος και τα ρέστα για αποτυχίες και προβλήματα που με κάποιον τρόπο έχει συντελέσει κι αυτός. Οι διάφορες ανασφάλειές σας, επίσης, μπορεί να σας κάνουν να κλειστείτε περισσότερο στον εαυτό σας και χωρίς να το καταλάβετε να αλλάξουν τόσο οι κώδικες συμπεριφοράς σας που να μην μπορούν και οι άλλοι να συνεννοηθούν μαζί σας. Ορισμένοι σε αυτό το διάστημα μπορεί να συναντηθείτε και πάλι με πρόσωπα, καταστάσεις και εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Σχέσεις - Έρωτας

«Την Κική την αγαπώ, μα μου αρέσει και η Κοκό». Ενα παλιό ελαφρύ άσμα αποκτά σημασία και βαρύτητα την καινούργια χρονιά. Πώς να μην τα μπερδέψει και να μην μπερδευτεί κανείς μέσα στο 2020, που όλοι οι πλανήτες -πλην της Σελήνης που είναι δορυφόρος της Γης- βρίσκονται για μεγάλα διαστήματα σε ανάδρομη τροχιά; Η Αφροδίτη, π.χ., υποτίθεται ότι για μια μακρά περίοδο -από τις 4 Απριλίου έως 7 Αυγούστου- που θα παραμείνει στο ζώδιο των Διδύμων θα ευνοεί σχέσεις και αισθηματικά. Αυτήν την εύνοια, που περισσότερο καθαρή είναι από τις 4 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου και από 25 Ιουνίου έως 7 Αυγούστου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μειώνουν την απόδοσή της. Οσοι έχετε αποφασίσει να συγκατοικήσετε ή να παντρευτείτε το 2020 κάντε το μόνο στο διάστημα 31 Μαρτίου-28 Ιουνίου που θα έχετε εξασφαλισμένη τη στήριξη του Κρόνου και επίσης γλιτώνετε και τις ανατροπές του Αρη. Εξυπακούεται ότι αυτά μπορεί να γίνουν μόνο με πρόσωπο που γνωρίζετε καλά και έχει δοκιμαστεί η σχέση σας.

Από την 1η Ιουλίου και μετά και έως τις αρχές του 2021 θα χρειαστεί πολλή υπομονή και προσοχή. Από αυτήν την ημερομηνία έως τον Ιανουάριο του 2021 θα φανεί αν ο γάμος και η αισθηματική σας σχέση έχουν θεμέλια γερά. Οσοι βρίσκεστε μπερδεμένοι ή εγκλωβισμένοι σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί απολύτως αλλά θα θέλατε να δώσετε μια τελευταία ευκαιρία, η περίοδος 31 Μαρτίου-28 Ιουνίου είναι καλύτερη. Ιδιαίτερα μάλιστα θα φανεί εάν και η άλλη πλευρά το εννοεί. Εάν το έτερον ήμισυ ανήκει στον Κριό, τον Ζυγό, τον Καρκίνο ή τον Αιγόκερω. Αν, αντίθετα, ανήκει στον Ταύρο, τον Σκορπιό, τον Υδροχόο ή τον Λέοντα, θα φανούν οι αδυναμίες και τα αρνητικά.

Επαγγελματικά

Με πολλές αναγνώσεις μπορεί να κρίνει κανείς τα επαγγελματικά τη νέα χρονιά. Ασφαλώς και συμφέρει να πατήσετε πάνω στις σταθερές -όσο κι αν αυτές μπορούν να αμφισβητηθούν- του 2019. Αυτές όμως θα πρέπει να τις ενισχύσετε με μεγαλύτερη προσπάθεια και σκληρή δουλειά, γιατί είναι πιο απαιτητική η νέα χρονιά απ’ ό,τι το 2019. Ισως η ρευστότητα είναι αυτή που μπορεί να παίξει με τα νεύρα σας και οι επιδόσεις ή οι τρικλοποδιές κάποιων ανταγωνιστών.

Το μεγάλο διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2020 μπορεί να κρύβει νέους ρυθμούς, προσθαφαιρέσεις αντικειμένου εργασίας και ανακατατάξεις και αλλαγές που για κάποιους από εσάς μπορεί να περιλαμβάνει και τον χώρο ή τον τόπο σπουδών και εργασίας. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, υιοθετήστε μια πιο συντηρητική πολιτική και αποφύγετε το ρίσκο και τα πολύ φιλόδοξα ανοίγματα. Αν συμβαίνει να έχετε μια επιχείρηση που θέλετε να την ξεφορτωθείτε, τα χρήματα που μπορεί να πάρετε θα φανούν από τέλος Μάρτη έως τέλος Ιουνίου. Αν ψάχνετε εργασία, το ίδιο διάστημα προσφέρεται για να βρείτε. Επειδή έως το τέλος του 2020 τα απρόοπτα μπορεί να είναι αρκετά, φροντίστε να εξασφαλιστείτε μέσα στο πιο ευνοϊκό διάστημα. Για μεγάλα σχέδια κρατήστε την όρεξή σας για το 2021, που είναι καλύτερο για εσάς.

Οικονομικά

Με τα διάφορα σκαμπανεβάσματα που έχω περιγράψει ότι θα συμβαίνουν, μάλλον θα έχετε σχηματίσει την εντύπωση πως θα δυστυχήσετε οικονομικά. Λάθος. Μέσα σε όλα, η καινούργια χρονιά σηκώνει πολλές οικονομικές και περιουσιακές… αλχημείες. Γλιτώνετε χρήματα που θα έπρεπε να δώσετε. Παίρνετε αποζημίωση ή χρηματοδότηση.

Αν στα σχέδιά σας είναι μια αγοραπωλησία ή το κλείσιμο μιας οφειλής ή μιας εκκρεμότητας, το καλύτερο διάστημα για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου, αλλά για γραπτές συμφωνίες και συμβόλαια τα καλύτερα μίνι διαστήματα μέσα σε αυτό είναι από 31 Μαρτίου έως 11 Απριλίου και από 28 Απριλίου έως 28 Μαΐου. Σε αυτά τα μικρά διαστήματα ο Ερμής είναι βοηθητικός σε εσάς και, πέρα από πελατεία και συμβόλαια, προσφέρεται και για σπουδές, ΜΜΕ, μετακομίσεις, ό,τι σχετίζεται με το παιδί, ταξίδια και ρυθμίσεις, Internet, έντυπα και έγγραφα πάσης φύσεως. Με λίγα λόγια, από 31 Μαρτίου έως 1η Ιουλίου η προσταγή είναι «πάρε τα λεφτά και τρέχα», διότι μπορεί και αργότερα να υπάρξουν μικροευκαιριούλες αλλά όχι πραγματικές ευκαιρίες. Στο τέλος του χρόνου, και δη από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, Κρόνος και Δίας τάσσονται στο πλευρό σας.

Εκλείψεις

Με συνολικά έξι εκλείψεις -τέσσερις σεληνιακές και δύο ηλιακές- χρωματίζεται η νέα χρονιά. Ολες γίνονται σε ζώδια παρορμητικά -Καρκίνο ή Αιγόκερω- ή σε ζώδια μεταβλητά, δηλαδή στους Διδύμους ή στον Τοξότη. Τα σταθερά ζώδια, Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος, δεν εμπλέκονται άμεσα με τις φετινές εκλείψεις. 10 Ιανουαρίου σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο. 21 Ιουνίου ηλιακή έκλειψη επίσης εκεί και 5 Ιουλίου σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω. Αυτές οι τρεις αφορούν εσάς και τα υπόλοιπα ζώδια της δικής σας ομάδας, δηλαδή τον Κριό, τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω. Στις 5 Ιουνίου σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη. Στις 30 Νοεμβρίου σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους και στις 14 Δεκεμβρίου ηλιακή έκλειψη πάλι στον Τοξότη.

Υγεία - Ομορφιά

Το 2020 σας βρίσκει αρκετά κουρασμένους, πνευματικά, ψυχικά και ίσως σωματικά. Χρειάζεται να σφίξετε λίγο ακόμα τα δόντια και να κάνετε υπομονή να περάσει και αυτή η χρονιά. Θα περάσει εύκολα; Οπως το έχετε ήδη αντιληφθεί, χρειάζονται μέτρα προστασίας της υγείας σας, τόσο για τα πάγια προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν όσο και για έκτακτα. Κόψτε συνήθειες που μόνο επιβάρυνση μπορούν να σας δημιουργήσουν. Μολύνσεις -ιδιαίτερα σε γεννητικά όργανα και ουροποιητικό-, προβλήματα με το αίμα, την κυκλοφορία και ό,τι περιέχει, τα δόντια και τα οστά. Τάση για μικροατυχήματα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα από τον Ιούλιο έως το τέλος του χρόνου. Το τετράγωνο του Δία με το ζώδιό σας από τις 2 Δεκεμβρίου του 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου του 2020 μπορεί εύκολα να οδηγήσει στη λαιμαργία και στην αύξηση του βάρους. Εξαιρούνται φυσικά οι έγκυες. Αν θέλετε να βελτιώσετε το λουκ και να ενισχύσετε την ομορφιά σας, τότε το καλύτερο διάστημα που προσφέρεται για τα οικονομικά σας είναι αυτό που προσφέρεται και για την ομορφιά σας. Αν όμως χρειάζεστε κάτι πιο δραστικό, κάντε το τα διαστήματα που ο Ερμής είναι πιο ευνοϊκός, ανάμεσα στις 31 Μαρτίου και τις 28 Μαΐου.

Συμβουλή: Αποφύγετε τις δικαιολογίες. Για ό, τι δεν πάει καλά δεν φταίνε οι άλλοι. Το 2020 λέει ότι θα πρέπει να… βρέξετε γόνατο για να φάτε ψάρι. Μην ενδίδετε σε υποσχέσεις που φαίνονται πολύ ιλουστρασιόν, αλλά πάσχουν από συνέπεια και γνησιότητα. Αν χρειαστεί να μείνετε και λίγο μόνοι, προτιμήστε το από το συντροφευμένοι αλλά όχι καλά.

Tips στα δεκαήμερα

Αν είστε γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, οι πιέσεις, οι δυσκολίες και τα αδιέξοδα θα είναι μειωμένα συγκριτικά με τους υπόλοιπους, για τη νέα χρονιά. Για όσους έχετε γεννηθεί κατά το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας, τα προβλήματα -εννοώ τα καινούργιαθα είναι σαφώς λιγότερα από τον Μάρτιο και ύστερα, αλλά μπορεί να πρέπει να επιλυθούν τα πιο παλιά. Τέλος, εσείς του τρίτου δεκαημέρου θα επηρεάζεστε περισσότερο από τον Κρόνο. Αρα, να μην απογοητεύεστε εύκολα και να προσέχετε παντού περισσότερο.

Πώς τα πάμε με τους άλλους

Σκεφτείτε ότι -για διαφορετικούς λόγους και με άλλον τρόπο- στο ίδιο πύρινο καζάνι με εσάς βράζουν κι άλλοι Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Κριοί. Ναι, κάπως πιο ευνοημένοι οι Αιγόκεροι, αλλά θα χρειαστεί υπομονή, ψυχραιμία και κάπως πιο συμβιβαστικό πνεύμα αν συνδέεστε ή συμβιώνετε ή συνεργάζεστε. Αν δεν συμβούν παρατράγουδα το 2020, μπορείτε να πάτε μακριά. Αν η σχέση σας παίρνει βελτίωση θα φανεί από τέλος Μαρτίου έως αρχές Ιουλίου. Βοηθητικός ποικιλοτρόπως για τη νέα χρονιά μπορεί να αποδειχθεί ένας Τοξότης, ένας Δίδυμος και ιδιαίτερα ένας Παρθένος – φτάνει να τον ακούτε. Λέων, Ταύρος και Υδροχόος δεν κουμπώνουν άσχημα με εσάς, αλλά προσοχή από 23 Μαρτίου έως 1 Ιουλίου που θα είναι πιο ζορισμένοι. Αν έχετε να επιλέξετε συνεργάτη, καλός και ο Ιχθύς, αλλά, αν δεν σας κάτσει στον σβέρκο, καλύτερος ο Σκορπιός.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

ζώδιαΒίκη Παγιατάκηαστρολογικές προβλέψειςζώδια προβλέψεις 2020Ζυγόςζώδια Δεκεμβρίου