Lifestyle|30.12.2019 17:35

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Σκορπιός: Έρχονται αναταράξεις... δέστε τη ζώνη σας

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Σκορπιό (24 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου). Σας φαίνεται κάπως βαρύγδουπος ο τίτλος; Αφήστε τον χρόνο να κυλήσει και είμαι σίγουρη ότι θα με δικαιώσετε. Το 2020 δεν είναι μια συνηθισμένη χρονιά και αυτό θα φανεί με πολλούς τρόπους σε όλη τη διάρκειά της. Η... πτήση προβλέπεται υψηλή, γι’ αυτό προσδεθείτε. Ηδη από τον Μάρτη του 2019 κάτι άρχισε να αλλάζει. Μέσα σας αλλά και γύρω σας. Συνθήκες εργασίας; Κατάσταση στην οικογένεια; Μεγαλύτερο ψείρισμα στους ανθρώπους που σας πλαισιώνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο; Καλώς ήρθατε στα τερτίπια, θετικά και αρνητικά -γιατί έτσι εναλλάσσονται-, του Ουρανού που πήρε θέση απέναντί σας στον Ταύρο. Πέρασε εκεί στις 6 Μαρτίου του 2019 και θα παραμείνει για μια επταετία περίπου. Επτά χρόνια... φαγούρας, αλλά είπαμε: με φωτεινά διαλείμματα.

Διαβάστε τις ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια

Φυσικά μέσα στο 2019 την πρώτη γεύση της επίδρασής του τη γευτήκατε περισσότερο εσείς του Οκτωβρίου, αλλά όχι ότι τη γλιτώσατε εντελώς και εσείς του Νοεμβρίου. Από τις 23 Μαρτίου 2020 έως και την 1η Ιουλίου, στα... τερτίπια του Ουρανού προστίθενται και αυτά του Κρόνου, που από τον Αιγόκερω περνάει κάπως αναγνωριστικά στον Υδροχόο. Από τις 18 Δεκεμβρίου 2020 και μετά εκεί θα κατασκηνώσει έως το 2023 περίπου. Μην αναρωτιέστε αν σας αφορά. Σας αφορά και πολύ μάλιστα.

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Λέων: Συνετά βήματα και μέτρο θα βοηθήσουν Ζώδια προβλέψεις 2020 - Παρθένος: Τα θετικά περισσότερα από τα αρνητικά Ζώδια προβλέψεις 2020 - Δίδυμοι: Τον νου σας φέτος στο χρήμα και στον έρωτα

Το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Μάνος Λοΐζος το έγραψαν για τους άντρες. Ο Κρόνος όμως το επεκτείνει και στις άξιες γυναίκες. Οπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για μια προειδοποίηση ότι οφείλετε να εργαστείτε πιο σκληρά μέσα στην άνοιξη. Βέβαια είπαμε: δεν είναι όλο το 2020 τόσο κουραστικό, αλλά είναι ο χρόνος που μπορεί για κάποιους να διακυβευτούν με κάποιον τρόπο και κάποια κεκτημένα, και εκεί θα χρειαστεί να κοιτάξετε μέχρι πού θα υποχωρήσετε και μέχρι πού θα απαιτήσετε. Το κοκτέιλ είναι λίγο μολοτοφικό και έχει σημασία πώς θα ανακατευτούν οι δόσεις των υλικών. Αυτά μπορούν να αφορούν την εργασία αλλά και περιουσιακά θέματα, ή τον γάμο και την αισθηματική σας σχέση.

Ο χρόνος έχει πολλούς τρόπους για να χτυπήσει το δικό του καμπανάκι σε αρκετούς από εσάς. Αχ, να ήμουν λίγο μεγαλύτερος ή μεγαλύτερη για να παίρνω εγώ τις αποφάσεις της ζωής μου ή, στον αντίποδα αυτού, πόσος χρόνος μου μένει ακόμα για να επιτύχω αυτό ή εκείνο; Το πιο συνηθισμένο; Πέρασε τόσος καιρός κι εγώ δεν το κατάλαβα και άφησα τον χρόνο αναξιοποίητο. Ψυχραιμία. Μην ξεχνάτε ότι ο χρόνος, το timing, είναι για τον καθένα διαφορετικό και όσο υπάρχει ζωή υπάρχουν και ενδιαφέροντα πράγματα που μπορούμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε, φτάνει να μπορούμε να γνωρίζουμε τα περιθώρια και τους περιορισμούς. Αφού τα αναγνωρίσουμε, να έχουμε και τη γενναιότητα να τα αποδεχθούμε. Το πλανητικό σφυροκόπημα του Κρόνου και του Ουρανού μπορεί να δυσκολέψει κάπως τον δρόμο σας, αλλά ευτυχώς για εσάς η νέα χρονιά έχει και μια αξιοπρόσεκτη εναλλακτική.

Από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020 η δική σας εναλλακτική λέγεται Δίας. Σε όλη αυτήν τη χρονική περίοδο θα έχετε μερικώς -και λέω μερικώς γιατί με το ζώδιό σας θα δημιουργεί ένα εξάγωνο, γωνία όχι ιδιαίτερα δυναμική- τη στήριξή του. Πάντα, λοιπόν, όπου υπάρχει πρόβλημα ή δυσκολία να αναζητάτε τη μέση λύση και τη μέση οδό. Εκεί που μπορεί να κλείσει, ας πούμε, μια πόρτα, αμέσως θα ψάξετε για το ανοιχτό παράθυρο. Ξέρω καλά ότι οι αλλαγές και τα ξαφνικά δεν γίνονται εύκολα αποδεκτά από εσάς, αλλά φέτος θα πρέπει να γίνεται πιο διαλλακτικοί, λιγότερο επίμονοι και πεισματάρηδες. Και το πιο σημαντικό; Να ακούτε με προσοχή υποδείξεις, συμβουλές και κριτική που μπορεί να σας κάνουν για το καλό σας άτομα που σας αγαπούν. Αυτό θα το καταλάβετε καλύτερα και θα το εκτιμήσετε, φαντάζομαι, από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου, που ο Ερμής από τον Καρκίνο θα δημιουργεί ένα βοηθητικότατο τρίγωνο με το ζώδιό σας. Μάτια και αυτιά ανοιχτά λοιπόν. 

Σχέσεις - Έρωτας

Συνήθως έχετε μια βαθιά, κοφτερή και αναλυτική σκέψη, ενώ δεν ησυχάζετε αν δεν φτάσετε στη ρίζα οποιουδήποτε θέματος ή ενδιαφέροντος πέφτει στην προσοχή σας. Αυτό βεβαίως μπορεί να σας βοηθά να φέρνετε εις πέρας ακόμα και πολύ δύσκολες υποθέσεις, αλλά όπως όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις, και αυτό το προσόν σας μπορεί να καταντάει συχνά τυραννικό τόσο για εσάς τους ίδιους όσο και για τους άλλους που βρίσκονται κοντά σας. Με λίγα λόγια, πάντα ανησυχείτε με το αν και πόσο σας αγαπούν ή δεν σας αγαπούν και πολύ συχνά... τρώγεστε με τα ρούχα σας.

Το 2020, όπως έχετε ήδη αντιληφθεί, δεν είναι μια συνηθισμένη χρονιά -δεν είναι τόσο εύκολη, αλλά είναι δημιουργική- και θα χρειαστεί να προσέξετε ιδιαίτερα για να κρατήσετε τις σχέσεις που σας ενδιαφέρουν. Η άνοιξη του 2020 μπορεί να επηρεάσει με πολλούς τρόπους. Αν έχετε... κολλήσει με ένα πρόσωπο αλλά το πράγμα δεν τράβηξε, σε αυτό το διάστημα μπορεί να το διαγράψετε οριστικά. Αν ο γάμος ή η σχέση σας μπήκε σε μια δύσκολη φάση, μην την κάνετε χειρότερη με τη ζήλια, την γκρίνια ή την κτητικότητά σας. Από τον Ιούλιο και μετά, αν είναι να διορθωθεί, θα διορθωθεί.

Από τις 2 Ιουλίου έως τις 17 Δεκεμβρίου υπάρχει ένα πιο γόνιμο έδαφος για τις σχέσεις και τα αισθηματικά σας – και δεν πρέπει να το αφήσετε αναξιοποίητο. Αξιοποίηση αν είστε παντρεμένοι είναι να προσπαθήσετε να κάνετε πιο ουσιαστικό τον γάμο σας, όχι όπως νομίζετε εσείς αλλά όπως το αντιλαμβάνεται και ο σύντροφός σας. Αποφύγετε να ανακατέψετε συγγενικά πρόσωπα στον γάμο σας και βάλτε όρια στην κάθε σχέση. Αν στο δύσκολο ανοιξιάτικο διάστημα κάνετε κάποια γνωριμία, μη βιαστείτε να τη θεωρήσετε σχέση αν δεν περάσει ο Ιούλιος. Συγκατοίκηση ή γάμος; Γιατί όχι; Αν η σχέση έχει δοκιμαστεί. Πάντως καλύτερα από τον Ιούλιο και ύστερα. Ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης έως τις 6 βοηθούν τα σχέδιά σας. Ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος έως τις 15 ευνοούν γνωριμίες και σχέσεις.

Επαγγελματικά

Το 2020, όσο κι αν σας ξεβολεύει και όσο κι αν δεν σας αρέσει, έρχεται αποφασισμένο να κατεδαφίσει ξεπερασμένες από την αναγκαιότητα και τις τωρινές συνθήκες νοοτροπίες. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος μπορεί να αποδειχθούν βοηθητικοί με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να είστε περισσότερο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνετε. Ο άλλος είναι να κάνετε επαφές που θα βοηθήσουν αν ψυχανεμίζεστε ότι από τον Μάρτη και μετά κάτι μπορεί να πάει να αλλάξει και να μη σας συμφέρει.

Το διάστημα 23 Μαρτίου-1ης Ιουλίου μπορεί να κρύβει αλλαγές, ανακατατάξεις και κάποια δοκιμασία που θα αναγκαστείτε να κάνετε -για να κρατήσετε τη δουλειά σας-, κάποιες χοντρές εκπτώσεις. Προσπαθήστε σε αυτό το διάστημα να μη σας βρουν ψεγάδια. Κάτι ασυμβίβαστο, επίσης, πέφτει εδώ. Αν θέλετε να αλλάξετε ή να βρείτε εργασία, αν κάτι δεν πάει καλά σε αυτήν την περίοδο, μπορείτε από Ιούλιο και μετά.

Ο Αρης, άνοιγμα νέων δρόμων και δραστηριοτήτων, από τις 29 Ιουνίου θα βρίσκεται στον Κριό -και εκεί θα μείνει ως τις αρχές του 2021- και αφορά στα επαγγελματικά σας. Δείχνει δράση, αλλά θέλει προσοχή στο πώς θα συμβαδίσετε με συνεργάτες, ανωτέρους και συναδέλφους. Δείξτε τον καλό σας εαυτό, κάνοντας και λίγη γαργάρα ό,τι δεν σας αρέσει. Είναι αναγκαίο

Οικονομικά

Οταν η επίδραση του Ουρανού είναι τόσο άμεση -θα βρίσκεται διαρκώς απέναντί σας- και διασταυρώνεται με αυτήν του Κρόνου από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου, σας κάνει εξαιρετικά ευάλωτους και στις εξωτερικές καταστάσεις που θα επικρατούν. Νόμοι, κανονισμοί, ευρωπαϊκή ή παγκόσμια οικονομικοπολιτική κατάσταση μπορεί να ανατρέπουν το οικονομικό σας πρόγραμμα και τα κέρδη σας. Ασφαλώς και σε αυτό το διάστημα χρειάζεται μια πιο σφιχτή οικονομική πολιτική και όχι φιλόδοξα ανοίγματα αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει και να δανείσετε σε αυτό το διάστημα, όπως και από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά.

Εως το 2023, που θα είστε σε μια μεταβατική κατάσταση, έχετε στο μυαλό σας να κάνετε -αν μπορείτε- συμφωνίες, συμβόλαια που θα σας εξασφαλίζουν. Αν, π.χ., κάποιοι από εσάς ξεκινάτε μια οικοδομή και λέτε ότι σε δύο χρόνια θα τελειώσει, βάλτε τρία χρόνια για να είστε μέσα. Το 2021 θα έχει μεγαλύτερο και πιο ποικιλόμορφο ζόρι. Φέτος λοιπόν, και ιδιαίτερα από Ιούλιο και μετά, διεκδικήστε, ξεκαθαρίστε και κάντε αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς για να κλείσουν οικονομικές αλλά και περιουσιακές υποθέσεις. Δάνεια, κληρονομικά, διατροφές, αποζημιώσεις ρυθμίζονται επίσης καλύτερα σε αυτό το διάστημα.

Εκλείψεις

Η δική σας ζωδιακή ομάδα, που απαρτίζεται από εσάς, τους Ταύρους, τους Λέοντες και τους Υδροχόους, δεν θα επηρεαστεί άμεσα από τις φετινές εκλείψεις. Στις 10 Ιανουαρίου έχουμε μια σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο. Οι εκλείψεις που θα γίνουν στον Καρκίνο και στον Αιγόκερω επηρεάζουν Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους. Στις 5 Ιουνίου σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη. Αμεση επίδραση σε Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες. Τόσο οι εκλείψεις στον Τοξότη όσο και στους Διδύμους αφορούν τα άτομα αυτών των ζωδίων. Ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο στις 21 Ιουνίου. Στις 5 Ιουλίου σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω. Μια σεληνιακή έκλειψη ακόμα στις 30 Νοεμβρίου στους Διδύμους και μια ηλιακή στις 14 Δεκεμβρίου στον Τοξότη.

Υγεία - Ομορφιά

Σε πολλούς από εσάς φέτος θα έρθει η παρόρμηση, παρόλο που δεν είναι και τόσο στη φύση σας, του «αχ, και να άλλαζα δουλειά και να κάνω κάτι πιο ενδιαφέρον», «μήπως να αλλάξω κατοικία και τόπο διαμονής;». Πριν από οτιδήποτε άλλο, αν πρέπει να κάνετε κάτι τέτοιο σκεφτείτε ότι δύο είναι οι λόγοι που θα πρέπει να το επιχειρήσετε: αυτά να γίνουν για τους σωστούς λόγους ή αν δεν γίνεται αλλιώς. Αυτό γιατί, αν κάτι δεν θα σας αρέσει, θα υποφέρει ο ψυχισμός σας. Η ισορροπημένη διατροφή και στις σωστές ώρες δεν είναι αστείο. Χρειάζεται φέτος να αποφύγετε στομαχικές διαταραχές και προβλήματα με το έντερο. Οι κυρίες του ζωδίου προσοχή σε ορμονικά. Μολύνσεις -λαιμός, γεννητικά όργανα- και αλλεργίες εύκολα εμφανίζονται.

Προσοχή στην οδήγηση και στα μικροατυχήματα. Ο Δίας μπορεί να αποτελεί το καλό σας χαρτί από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά αν δεν προσέξετε, εύκολα μπορεί να πάρετε βάρος. Αν θέλετε να κάνετε κάτι πιο δραστικό για την ομορφιά σας, αποφασίστε το φέτος και όχι του χρόνου. Τα διαστήματα που είναι πιο ευνοϊκά για τις σχέσεις και τα αισθηματικά σας είναι τα κατάλληλα και για να κάνετε ομορφιές απλές και πιο σοβαρές. Ενα νέο λουκ, επίσης, στα ίδια διαστήματα μάλλον θα αποδειχθεί επιτυχημένο. 

Συμβουλή: Επειδή το σύνθημα του νέου χρόνου είναι «ανασκουμπωθείτε, θα πέσει σκληρή δουλειά», πρέπει να προετοιμαστείτε και ψυχολογικά. Σαφώς και δεν είναι εύκολο να αλλάξετε κοσμοθεωρία και συνήθειες, αλλά όσο πιο προσαρμοστικοί γίνετε τόσο πιο εύκολα θα ξεμπλοκάρετε από δύσκολες καταστάσεις. Κάτι ακόμα. Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας προκειμένου να βγάλετε κρίσεις και συμπεράσματα για τους άλλους. Σεβαστείτε την ιδιαιτερότητα.

Tips στα δεκαήμερα

Αν είστε γεννημένοι τις πρώτες δέκα ημέρες του ζωδίου σας, συγκριτικά με τους υπόλοιπους θα καταπιεστείτε και θα κουραστείτε περισσότερο αυτήν τη χρονιά και ιδιαίτερα την άνοιξη. Να προσέχετε τον εαυτό σας και να μη δραματοποιείτε τα αρνητικά. Οσοι έχετε γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο μπορεί να ακούσετε τον αχό των πυροβολισμών αυτήν τη χρονιά, αλλά μπορείτε να γλιτώσετε από τα δύσκολα. Εσείς του τρίτου δεκαημέρου έχετε πολλά περιθώρια για να καταφέρετε αρκετά παντού και με λιγότερο κόστος.

Πώς τα πάμε με τους άλλους

Εμπιστευτείτε και συμβουλευτείτε έναν Παρθένο, ενώ πρόθυμος να ακολουθήσει και να βοηθήσει -αν δεν πετάει στα σύννεφα- είναι ένας Ιχθύς. Οι Δίδυμοι -ή κάποιος Δίδυμος- μπορεί να συμβάλουν θετικά στα οικονομικά σας. Το διάστημα 23 Μαρτίου-1ης Ιουλίου είναι πιεστικό με πολλούς τρόπους και για πολλούς Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους. Αν υπάρχουν διαφορές, προσπαθήστε να τις λύσετε με το γάντι. Οχι του μποξ. Αλλωστε, με τους Ταύρους μοιράζεστε πολλά. Ακόμα κι αν θέλουν οι Καρκίνοι, λίγα μπορούν και από τέλος Ιουνίου και μετά είναι πιο δύσκολα. Περίπου έτσι και οι Αιγόκεροι, αλλά θα είναι πιο βοηθητικοί. Ενας Κριός μπορεί να βοηθήσει στη δουλειά ή στην υγεία. Οχι εύκολα με τον Ζυγό και ουδέτερα με τον Τοξότη.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

Βίκη Παγιατάκηζώδια προβλέψεις 2020ζώδιαΣκορπιόςζώδια Δεκεμβρίουαστρολογικές προβλέψεις