Lifestyle|31.12.2019 13:28

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Τοξότης: Οι προσπάθειες τώρα δικαιώνονται

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Τοξότη (23 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου). Το 2019 σας αποχαιρετά και μάλλον δεν σας αφήνει αρνητικές εντυπώσεις, από την άποψη ότι δεν δημιούργησε καινούργια δύσκολα προβλήματα. Αντιθέτως, στους περισσότερους από εσάς κατάφερε να λύσει κάποια παλαιότερα. Ο Δίας στο ζώδιό σας από τις 8 Νοεμβρίου του 2018 έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2019 με κάποιον τρόπο έκανε το θαύμα του και σας αντάμειψε στις διάφορες προσπάθειές σας ή σας γλίτωσε από τα χειρότερα, όπου αυτά εμφανίστηκαν.

Διαβάστε τις ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια

Το 2020 μπορεί να μην παρέχει αφειδώς την εύνοια στους διάφορους τομείς της ζωής σας, αλλά έχει κάτι πολύ ουσιαστικό. Αυτό σχετίζεται με τη δυνατότητα να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα ό,τι καλό και δημιουργικό ξεκινήσατε ή προωθήσατε στο διάστημα της παραμονής του στο ζώδιό σας. Από την άλλη, φέτος για πολύ μεγάλα διαστήματα -με το επικρατέστερο να ξεκινάει στις 29 Ιουνίου 2020 και να επεκτείνεται έως τον Ιανουάριο του 21- θα βρίσκεται και ο Αρης στο πλευρό σας με ένα θαυμάσιο τρίγωνο από τον Κριό. Δύναμη, ζωντάνια, ευρωστία, άνοιγμα σε καινούργια μονοπάτια, τόλμη και κουράγια είναι κάποια από τα θετικά του, τα οποία θα αξιοποιήσετε στο μεγαλύτερο μέρος της νέας χρονιάς. Για πολλούς, μάλιστα, αυτά τα μονοπάτια και οι δρόμοι -ανάλογα με το προσωπικό σας ωροσκόπιο- μπορεί να σχετίζονται με ξένους, εξωτερικό, Δημόσιο και τουρισμό.

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Δίδυμοι: Τον νου σας φέτος στο χρήμα και στον έρωταΖώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φορά & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ταύρος: Πολλά τα θετικά, εκρηκτική άνοιξη & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Λέων: Συνετά βήματα και μέτρο θα βοηθήσουν

Το 2020 δεν είναι μέλι και ζάχαρη, αλλά…

Σαν πρώτη εντύπωση βλέπετε ότι το νέο έτος διακρίνεται από τα περισσότερα θετικά του, αλλά όπως όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις έτσι κι αυτό έχει και τα σκοτεινά του σημεία. Αν μάλιστα είστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή για να μην καταλήξει σε... ψευδάργυρο το... χρυσάφι. Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της ψευδαίσθησης, της παραπλάνησης, της παραίσθησης, της αρρωστημένης φαντασίας -εν προκειμένω και της ψυχής με πολλούς και διάφορους τρόπους θα εξακολουθήσει και φέτος να σχηματίζει ένα δύσκολο τετράγωνο με το ζώδιό σας. Ο κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα - οικονομικά, ερωτικά, ίσως και σκάνδαλα- είναι μεγαλύτερος από τον Απρίλιο έως και τις αρχές Αυγούστου, που απέναντί σας, στους Διδύμους, θα βρίσκεται και η Αφροδίτη.

Σε αυτό το διάστημα θα χρειαστεί να κρίνετε πιο σωστά και ρεαλιστικά τόσο τον τρόπο που εσείς αντιμετωπίζετε τους άλλους γύρω σας αλλά και το πώς αυτοί οι άλλοι και ιδιαίτερα αυτοί με τους οποίους συνδέεστε μέσω αισθηματικών, διαφόρων εξαρτήσεων ή χρημάτων βλέπουν και αντιμετωπίζουν εσάς. Βεβαίως ούτε η αισιοδοξία ούτε η προσαρμοστικότητα σας λείπουν για να μην επιχειρήσετε να βελτιώσετε και να εμβαθύνετε στις ζωτικές σας σχέσεις. Φτάνει να μη σας πιάσει ο... ωχαδελφισμός σας, το γνωστό «και τι έγινε, μωρέ». Είναι και αυτή μια πλευρά του εαυτού σας που μπορεί να εξοντώσει τους πιο τυπικούς και υπεύθυνους από σας. Σκεφτείτε για λίγο έναν γονιό Παρθένο με ένα παιδί Τοξότη και μάλιστα με τον Δία στο γενέθλιο ωροσκόπιο να είναι… χτυπημένος όπως λέμε – δηλαδή σε μη βοηθητικό ζώδιο ή με δύσκολες γωνίες με Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα, Κρόνο ή Αρη. Μια που μιλάμε όμως για τον Δία, ας δούμε πώς θα επιδράσει έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020 που θα βρίσκεται στον Αιγόκερω.

Το ζώδιο αυτό στο γενικό αυτό ωροσκόπιο που διαβάζετε τώρα συνδέεται με τα αποκτήματά σας -συναισθηματικά και υλικά- αλλά και τα όποια αναξιοποίητα ταλέντα σας που μπορούν φέτος να αξιοποιηθούν. Βέβαια, μην περιμένετε μεγάλα ανοίγματα και εκθαμβωτικές επιτυχίες σε σχέση με αυτά μέσα στο 2020, γιατί ο Αιγόκερως είναι κάπως περιοριστική θέση για να ξεδιπλώσει ο Δίας το «χάρισμά» του. Ακόμη ένα αρνητικό είναι ότι ο πλανήτης αυτός έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2020 θα βρίσκεται ανάμεσα στη... Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Τον Κρόνο δηλαδή και τον Πλούτωνα που βρίσκονται εκεί. Η γενναιοδωρία του θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται και να προσφέρεται σε εσάς από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 και βέβαια στο 2021, που αν το συγκρίνουμε με το 2020 απέχει… παρασάγγας. Γιατί το 2021 είναι η δική σας χρονιά.

Σχέσεις - Έρωτας

Τόσο ο πλανήτης της συμπάθειας, της φιλίας, της κοινωνικότητας, του γάμου και της αγάπης, η Αφροδίτη, όσο και ο πλανήτης του πόθου, του σεξ και της κατάκτησης, ο Αρης, φέτος θα διαγράψουν ιδιαίτερες τροχιές. Η μεν πρώτη θα παραμείνει από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου στους Διδύμους, σύνολο 126 ημέρες περίπου, ενώ σε κάθε ζώδιο μένει 25 μέρες πάνω-κάτω, ο δε Αρης θα βρεθεί στον Κριό από τις 29 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021. Συνήθως παραμένει σε κάθε ζώδιο γύρω στις 44 ημέρες. Ακόμα και ένας ανίδεος περί τα αστρολογικά αντιλαμβάνεται ότι το 2020 στις σχέσεις και στον έρωτα έχει αρκετό σασπένς, που μπορεί, αν δεν προσέξετε, να εξελιχθεί σε νταβαντούρι. Προσοχή σε συναπαντήματα τωρινά ή κατάλοιπα του παρελθόντος που δεν έχουν τακτοποιηθεί. Εύκολα μπορεί να δημιουργηθούν συναισθήματα και εξιδανικεύσεις με πρόσωπα που δεν γνωρίζετε καλά ή πρόσωπα που είναι ήδη δεσμευμένα, μακριά ή μπερδεμένα. Η Αφροδίτη για ένα τόσο μεγάλο διάστημα απέναντί σας στον Τοξότη μπορεί να δράσει και ως μια τελευταία ευκαιρία σε γάμους ή σχέσεις που διέρχονται δύσκολη φάση. Το αν αυτή ξεπεράστηκε θα μπορέσετε να το πείτε μετά τις 7 Αυγούστου.

Το υπόλοιπο του 2020, αν εξαιρέσουμε λίγο τον Οκτώβριο, είναι περισσότερο βατό για πολλούς τομείς της ζωής σας και όχι μόνο για τα αισθηματικά. Μάλιστα μπορεί να μπει και ένας γάμος στα σκαριά από τον Δεκέμβριο του 2020 και μετά. Από αυτόν τον μήνα θα νιώσετε ότι πατάτε στα πόδια σας περισσότερο και είστε πιο συνειδητοποιημένοι σε σχέση με τα διάφορα θέλω και με τα συναισθήματά σας. Από αυτόν τον μήνα ο Κρόνος από τις 18 και ύστερα και ο Δίας στην πορεία θα αρχίσουν να δημιουργούν ένα ευνοϊκό εξάγωνο με το ζώδιό σας και αυτό θα επιδράσει ποικιλοτρόπως θετικά. Τον ίδιο μήνα από τις 16 και μετά θα βρίσκεται και η Αφροδίτη στο ζώδιό σας. Ποια καλύτερη πλανητική συγχορδία για να υποδεχθείτε το 2021 που θα σημάνει πολλά για το ζώδιό σας;

Επαγγελματικά

Ρευστό το τοπίο στα επαγγελματικά στην καινούργια χρονιά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ο Ουρανός στον Ταύρο μπορεί να φέρει κάποιες απρόσμενες χαρές, αλλά από την άλλη και κάπως ανεξήγητες στενοχώριες. Αυτό περισσότερο συνδέεται με το διάστημα από 23 Μαρτίου-14 Ιουλίου. Δεν πρόκειται σε αυτό το διάστημα να υπάρξουν γεγονότα που απορρέουν από το αν κάνετε εσείς καλά τη δουλειά σας. Είναι και οι αστάθμητοι εξωτερικοί παράγοντες και ο ανταγωνισμός που μπορεί να τα δημιουργήσουν. Από τον Ιούλιο και έως το τέλος του χρόνου θα έχετε μια πιο καθαρή εικόνα για το τι συμφέρει, τι μπορεί να βελτιωθεί ή να αλλάξει και με ποιον τρόπο πρέπει αυτά να γίνουν. Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ακόμα περισσότερο ο Δεκέμβριος μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και να δώσουν πιο επιθυμητά αποτελέσματα.

Μάλιστα, αυτή η τελευταία ετήσια εξόρμηση μπορεί να αποτελέσει το χαλί για να περάσετε με μεγαλύτερο κέφι και περισσότερα σχέδια στην επόμενη χρονιά. Ο Αρης από τον Ιούλιο έως τις πρώτες ημέρες του 2021 θα σας κάνει σωστά και συνετά τολμηρούς και θα σας εμψυχώνει για να καταφέρετε πολλά από αυτά που επιδιώκετε. Κάποιος συνέταιρος; Στενός συνεργάτης ή σύντροφος μπορεί με κάποιον τρόπο φέτος κάτι καλό να συνεισφέρει.

Οικονομικά

Ο οικονομικός -που περιλαμβάνει όχι μόνο τον μηνιαίο μισθό αλλά και κάθε πηγή εισοδήματος και περιουσιακού στοιχείου όπως και τις δικές σας υποχρεώσεις- είναι για το 2020 ο τομέας που θα υποστεί τις μεγαλύτερες επιδράσεις από τα τεκταινόμενα του 2020. Κρόνος και Πλούτωνας -που δεν τους λες με τίποτε αγαθοποιούς και βοηθητικούς- παραμένουν στον τομέα των χρημάτων τα τελευταία χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι αρκετοί από εσάς περάσετε από τα ψηλά στα χαμηλά. Αυτοί οι δύο θα παραμείνουν στην ίδια θέση έως τα μέσα περίπου Δεκεμβρίου 2020, αλλά ευτυχώς από τις αρχές Δεκεμβρίου 2019 κατέφθασε και μια ενίσχυση.

Ο Δίας, ο... σωτήρας ακόμα και του παρά… πέντε, στις 3 Δεκεμβρίου έφυγε από το ζώδιό σας και πέρασε στον Αιγόκερω -στα... μαρμαρένια αλώνια όπως θα λέγαμε- για να δώσει τη μάχη της χρονιάς με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα για το δικό σας συμφέρον. Ιδιαίτερα προσεκτικοί -με έξοδα, πάσης φύσεως, οικονομικά μπερδέματα ή φιλόδοξους αλλά μη ρεαλιστικούς στόχους- θα πρέπει να είστε από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου και ακόμα πιο συγκεκριμένα από τις 13 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να χαθούν χρήματα. Μην ριψοκινδυνεύετε, λοιπόν, με κανέναν τρόπο και να είστε υποψιασμένοι και σε τυχόν υποσχέσεις.

Εκλείψεις

Η δική σας ζωδιακή ομάδα, η μεταβλητή -και λέγεται μεταβλητή γιατί εμπεριέχει κάθε ζώδιο το κλείσιμο μιας εποχής και το ξεκίνημα μιας άλλης- πρωταγωνιστεί στο 2020 από την άποψη των εκλείψεων. Εσείς, οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι και οι Ιχθύες, λοιπόν, θα βιώσετε τρεις εκλείψεις. Αλλες τρεις οι Κριοί, οι Ζυγοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι. Ανενόχλητα μένουν τα σταθερά ζώδια – Ταύρος, Σκορπιός, Λέων και Υδροχόος. Στις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε μια σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο. Στις 5 Ιουνίου άλλη μια σεληνιακή έκλειψη που θα γίνει στο δικό σας ζώδιο. Στις 11 Ιουνίου η έκλειψη είναι ηλιακή και θα πραγματοποιηθεί στον Καρκίνο, ενώ στις 5 Ιουλίου έχουμε μια ακόμη σεληνιακή στον Αιγόκερω. Στο κλείσιμο της χρονιάς θα σημειωθεί μια σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους και μια ηλιακή στις 14 Δεκεμβρίου στον Τοξότη. Σας αφορούν περισσότερο αυτές που γίνονται στους Διδύμους και στον Τοξότη.

Υγεία - Ομορφιά

Η παρουσία του Αρη στο ζώδιό σας από τον Νοέμβριο του 2018 έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019 ήταν εξαιρετικά βοηθητική. Ακόμα και σε εσάς που μπορεί να εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα ήταν για να το διορθώσετε και να προχωρήσετε παρακάτω. Στο δικό σας ζώδιο ως προς τα αρνητικά για την υγεία, τον πρώτο αρνητικό ρόλο μπορεί να παίξει το μπόλικο και όχι τόσο υγιεινό φαγητό, που μπορεί εκτός των άλλων να δημιουργήσει προβλήματα και στο συκώτι. Τα ισχία επίσης μπορεί να υποφέρουν, όπως και τα τραβήγματα στους μυς.

Στη νέα χρονιά θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο τη διατροφή σας, την ποσότητα σακχάρου και χοληστερίνης και οι κυρίες του ζωδίου περισσότερο τα ορμονικά, τις αλλεργίες ή τις ενοχλήσεις από καλλυντικά από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου. Αν θελήσετε να παρέμβετε περισσότερο δραστικά για να στηρίξετε και να αναδείξετε την ομορφιά σας, μπορείτε από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 3 Απριλίου και από τις 8 Αυγούστου και μετά. Η γυμναστική, αν δεν είναι στη ζωή σας, πρέπει να μπει και στο δεύτερο εξάμηνο μπορείτε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα. Ο Ουρανός στον Ταύρο μπορεί επίσης να δημιουργήσει μικροπροβλήματα στον λαιμό ή στον θυρεοειδή.

Συμβουλή: Μην είστε παράτολμοι σε κανέναν τομέα από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου και επειδή ο Ιανουάριος, ο πρώτος μήνας του χρόνου, όπως και το πρώτο μέρος του Φεβρουαρίου μπορεί να... ανακατέψουν την τράπουλα σε εργασία και αισθηματικά, από 17 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου θα έχετε πιο καθαρή εικόνα.

Tips στα δεκαήμερα

Αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, μπορείτε γενικώς να κινηθείτε πιο άνετα και από τα μέσα Δεκεμβρίου 2020 να είστε οι πρώτοι που θα ωφεληθείτε από την είσοδο του Δία στον Υδροχόο. Εσείς του δεύτερου δεκαημέρου σε όλη τη διάρκεια του 2020 -ιδιαίτερα από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου- να προσέχετε τις επιλογές σας. Εσείς του τρίτου δεκαημέρου από τον Μάιο έως τον Αύγουστο μην αφήνετε την υπεραισιοδοξία σας να σας παρασύρει. Είναι ο Ποσειδώνας που σας πλησιάζει, έστω και αμυδρά.

Πώς τα πάμε με τους άλλους

Το 2020 με τις παλινδρομήσεις του Κρόνου -ενώ βρίσκεται στον Αιγόκερω από τις 23 Μαΐου έως την 1η Ιουλίου, περνάει στον Υδροχόο- αναστατώνονται περισσότερα ζώδια φέτος. Ετσι δύο από τους πιο σταθερούς σας φίλους και… συμμάχους δεν θα είναι και τόσο άνετοι. Μιλάμε για τον Κριό και τον Λέοντα. Γι’ αυτό τον δεύτερο μεγαλύτερη προσοχή και υπομονή θα πρέπει να επιδείξετε από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Ιουλίου. Το ίδιο ισχύει και για τον Υδροχόο με τον οποίο συνήθως μοιράζεστε πολλά. Αποτελεσματικότερη σφυγμομέτρηση για τα αισθήματα ενός Κριού, ενός Ζυγού, ενός Καρκίνου και ενός Αιγόκερου μπορείτε να κάνετε από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου, αν και με τον Καρκίνο συνήθως δεν έχετε και πολλά πολλά. Υπομονετικός ο Ταύρος μαζί σας, αλλά από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου προσέξτε μην πάρει… ανάποδες. Αυτό ισχύει και για τον Σκορπιό. Σας τρελαίνει ένας Δίδυμος και από Απρίλιο έως Αύγουστο θα διαπιστώσετε αν προχωράει. Ετσι κι έτσι με άλλον Τοξότη, απαγορευτικό με Ιχθύ και υπομονετικός ο Παρθένος.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

Τοξότηςζώδια προβλέψεις 2020Βίκη Παγιατάκηαστρολογικές προβλέψεις