Lifestyle|31.12.2019 17:13

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Υδροχόος: Κλείστε τις εκκρεμότητες, βάλτε ξεκάθαρους στόχους

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Υδροχόο (21 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου). Ένας άλλος τίτλος για το 2020 θα μπορούσε να ήταν ο εξής: «Σταματήστε τις συγκρίσεις». Τις συγκρίσεις με το 2019 βεβαίως, που ακόμα και αν σε κάποιες περιπτώσεις πιεστήκατε σοβαρά, πάντα βρίσκατε την εναλλακτική λύση.

Η νέα χρονιά άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί σύνθετη, αφού η άνοιξη μπορεί να φέρει κάποιες σοβαρές ανακατατάξεις στην επαγγελματική, οικογενειακή ή αισθηματική σας ζωή, αλλά από την άλλη θα έχετε και μια πιο καθαρή εικόνα για το πού και με ποιους θα πορευτείτε. Το πέρασμα του πλανήτη Ουρανού στον Ταύρο στις 6 Μαρτίου 2019 -και σε όλη τη διάρκειά του- δημιούργησε γεγονότα και καταστάσεις που χρειάστηκαν άμεση επέμβαση από τη μεριά σας για να προστατεύσετε κάποια κεκτημένα σας αλλά και να αποφύγετε μια πιθανή μεγαλύτερη «ζημιά». Το 2020 από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου φέρνει στο ζώδιό σας τον Κρόνο για ένα σύντομο πέρασμα, καθώς για μια κάπως μακρύτερη εγκατάσταση θα επιστρέψει στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Η πλανητική αυτή επίσκεψη στο ζώδιό σας γίνεται κάθε 29 χρόνια περίπου. Η προηγούμενη φορά που σας επισκέφθηκε ξανά ήταν από τον Φεβρουάριο του 1991 έως τον Μάιο του 1993. Οι μεγαλύτεροι από εσάς θα θυμηθείτε αυτά τα όχι τόσο εύκολα χρόνια που περάσατε πολλά και παλέψατε για άλλα τόσα στη ζωή σας.

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Αιγόκερως: Ο Δίας έρχεται να σας στηρίξει όλο το 2020 Ζώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φορά & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ταύρος: Πολλά τα θετικά, εκρηκτική άνοιξη & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Λέων: Συνετά βήματα και μέτρο θα βοηθήσουν

Η επίδραση στο πεπρωμένο γίνεται μόνο με την εμπειρία

Η ανάγκη να κατευθύνετε εσείς όσο περισσότερο γίνεται τη ζωή σας και να απαλλαγείτε από πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που σας ταλαιπωρούν θα γίνει περισσότερο επιτακτική στη νέα χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είστε το ίδιο πρόθυμοι με πριν, να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις προκειμένου να μην υπάρξουν ρήξεις και ανατραπούν ισορροπίες. Αυτό θα ήταν λάθος αν αφήσετε να χαθούν από τη ζωή σας πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που σας παρέχουν κάποιο είδος ασφάλειας. Ψυχικής, πρακτικής και συναισθηματικής. Δεν εννοούμε ότι πρέπει να γίνετε θύματα και να προσπαθήσετε να κρατήσετε και πρόσωπα που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν είναι γραφτό να συνεχίσουν να υπάρχουν. Γενικότερα είναι καλό να προσπαθήσετε να κάνετε συνδυασμούς. Το παλιό με το νέο να είναι σε σωστές αναλογίες.

Η... σύγκρουση του Κρόνου από το ζώδιό σας με τον Ουρανό από τον Ταύρο γύρω στην άνοιξη μπορεί να έχει να κάνει και με τη διαφορά απόψεων που μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε εσάς και σε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο. Χρήματα, ακίνητα και περιουσιακά γενικότερα ίσως αποτελέσουν σημείο διεκδίκησης. Μερικοί σε αυτήν τη χρονική περίοδο μπορεί να κάνετε και μια χωροταξική αλλαγή – χώρο εργασίας ή κατοικία ή ακόμα και αλλαγή στον τρόπο που θα αξιοποιηθεί ένα περιουσιακό στοιχείο που όμως παρουσιάζει κάποιο μπέρδεμα. Εξαντλήστε την υπομονή σας με κάποιο δικό σας πρόσωπο ή συγγενή που τα θέλει όλα δικά του και με τον δικό του τρόπο ή έναν ηλικιωμένο αναξιοπαθούντα.

Η νέα χρονιά δεν είναι αποτρεπτική της επιτυχίας και μάλιστα ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και το πρώτο μισό του Μαρτίου για το πρώτο εξάμηνο του 2020 προσφέρονται για αξιοποίηση παντού. Το ίδιο και από τις 2 Ιουλίου και ύστερα και έως τις 17 Δεκεμβρίου. Μην αναβάλλετε πρωτοβουλίες που μπορούν να ξεκαθαρίσουν ασάφειες σε όποιον τομέα της ζωής σας υπάρχουν ή να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πρόοδο. Ακόμα, επειδή ανάμεσα το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου θα κάνετε κάποιες πολύ χρήσιμες συνειδητοποιήσεις, στο δεύτερο μισό του χρόνου θα μπορέσετε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να απελευθερωθείτε από ξεπερασμένες απόψεις, μοτίβα και κολλήματα.

Αποφασίστε επίσης φέτος να αποφύγετε να υποδεικνύετε στους άλλους τι είναι καλό για αυτούς και σε πολλές περιπτώσεις να τους πιέζετε να το κάνουν. Ξεκινήστε καλύτερα από εσάς για να μη γίνετε εσείς το παράδειγμα εκείνης της λαϊκής παροιμίας που λέει «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις». Δραστηριότητες για καλό σκοπό έχουν κάτι να σας προσφέρουν. Είναι ο Δίας στον Τοξότη για εσάς όλα αυτά.

Σχέσεις - Έρωτας

Χρονιά συντήρησης των κεκτημένων σας, οικονομικών, υλικών και συναισθηματικών, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να φυλάξετε ως κόρην οφθαλμού τα πρόσωπα τα οποία σας έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν προδώσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Μετρήστε, λοιπόν, δύο φορές την απόφασή σας να εγκαταλείψετε κάποιο από αυτά, αν έχετε ρουτινιάσει ή έχετε κουραστεί. Αυτό το σύνθετο ανοιξιάτικο διάστημα μπορεί να αποδειχθεί και διάστημα έντονων συγκινήσεων αλλά και αποκαλύψεων. Αν έχετε να κρύψετε κάτι που μπορεί να επιφέρει ταραχή μεγάλη, κρύψτε το καλύτερα, αλλά αυτό ισχύει και για τον σύντροφό σας, αν συμβαίνει να είστε εσείς το άλλο πρόσωπο στον γάμο ή τη σχέση σας. Μια και μιλάμε για γάμο ή για μια παγιωμένη σχέση, μάλλον ήρθε η ώρα της κρίσης.

Αν ο γάμος μπάζει νερά, το 2020 θα αποδείξει αν μπορεί να επιδιορθωθεί, γιατί από τον Δεκέμβριο του 2020 και μέσα στο 2021 ίσως η κατάσταση γίνει πιο δύσκολη. Αν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε μια συγκατοίκηση με το άτομο που αγαπάτε, πέρα από την αγάπη σας υπολογίστε και το οικονομικό. Μάλιστα, θα είναι καλύτερα αν η υλοποίηση αυτή γίνει από τον Ιούλιο έως τις 21 Νοεμβρίου. Διαστήματα που ευνοούνται περισσότερο τα αισθηματικά σας αλλά και οι νέες γνωριμίες είναι τα εξής: 1-13 Ιανουαρίου, 8 Φεβρουαρίου-5 Μαρτίου και ακόμα καλύτερα 2 Ιουλίου-7 Αυγούστου. Για το… αντίο του 2020 ευνοϊκό διάστημα και από 29 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου.

Θα διαβάσετε σε πολλά περιοδικά ότι δεδομένου του ότι η Αφροδίτη θα βρίσκεται στους Διδύμους από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου, όλο αυτό το διάστημα είναι ευνοϊκό για τα αισθηματικά σας. Αυτό δεν ισχύει σε μεγάλο βαθμό, γιατί η παρεμβολή του Κρόνου και του Ουρανού από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου μπορεί να περιπλέξει κάπως την κατάσταση. Αν είστε δεσμευμένοι, προσέχετε τους πειρασμούς και αν και κατά πόσο αξίζει να διακινδυνεύσετε τη σχέση σας. Αν όχι, μήπως το άτομο που μπορεί να σας ενδιαφέρει δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τον δεσμό σας;

Επαγγελματικά

Από πολλές πλευρές προκύπτει ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές που θα φιλοξενήσουν τα πιο πολλά γεγονότα, τις ανακατατάξεις και τις αλλαγές και στην επαγγελματική σας ζωή. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή εσείς έχετε σχεδιάσει κάποια σημαντικά πράγματα γι’ αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί να προέλθουν και από εξωγενείς παράγοντες. Ας φέρω ένα παράδειγμα: Εργάζεστε σε μια φίρμα που μπορεί να αποχωρήσει κάποιος ή να προστεθεί ένας άλλος και αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι θα γίνουν και κάποιες αλλαγές που θα φτάσουν και σε εσάς ανάλογα με τη θέση που κατέχετε.

Αν κάποιος από εσάς διαπιστώσει ότι δεν συμφέρει μια επιχείρηση που έχει με τον τρόπο που λειτουργεί και θέλει να την αφήσει, το καλύτερο διάστημα για να κερδίσει κάτι είναι έως τις 23 Μαρτίου -από τον Ιανουάριο και μετά- ή από τις 2 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου. Αυτό επίσης προσφέρεται και για να ξεκινήσει μια δουλειά. Ο Ερμής -πελατεία, συμφωνίες, νέα δεδομένα- από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου θα βρίσκεται στον τομέα της εργασίας σας. Πολλά λόγια, πολλές υποδείξεις, διαπιστώσεις και πρόβες για αλλαγές προκειμένου να ανέβει η αποδοτικότητα. Οσοι έχετε γεννηθεί στο δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, ακόμα και στην πιο μεγάλη πίεση θα έχετε και στα επαγγελματικά περισσότερες εναλλακτικές.

Οικονομικά

Αν κάτι θα σας μάθει η νέα χρονιά- ιδιαίτερα αν κατά την ημερομηνία της γέννησής σας η Αφροδίτη βρισκόταν στους Ιχθύς και στον Κριό- είναι να αξιολογείτε τις καταστάσεις, και ιδιαίτερα τις οικονομικές, με πιο πρακτικό και αντικειμενικό τρόπο. Αυτό γιατί, όπως θα διαπιστώσετε, το χρήμα και το κέρδος μέσα στο 2020 δεν είναι τόσο εύκολα ή ξοδεύονται με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό επίσης σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να κάνετε παράτολμα ανοίγματα ή δεν θα πρέπει να κυνηγάτε το χρήμα με ανορθόδοξους τρόπους. Ισως οι εξωτερικές οικονομικές συγκυρίες να μετριάσουν κάπως τη δυνατότητα ενός εύκολου κέρδους.

Βεβαίως και η ευνοϊκή παρουσία της Αφροδίτης από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου μπορεί να μη σας αφήσει εντελώς παραπονεμένους, αλλά η παροιμία «φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά» μπορεί να σημαίνει πολλά. Αν κάποιοι από εσάς κατά τη γέννησή σας έχετε την Αφροδίτη στον Αιγόκερω μάλλον δεν έχετε πολλά να φοβηθείτε και ίσως οι προσπάθειές σας καρποφορήσουν περισσότερο από όλων των άλλων. Τα διαστήματα που θα διαβάσετε ότι είναι πιο ευνοϊκά για τα αισθηματικά και τις σχέσεις σας είναι επίσης ενδεδειγμένα και για κινήσεις αγοραπωλησίας, διεκδικήσεις και προστασία των πάσης φύσεως συμφερόντων σας.

Εκλείψεις

Υπάρχει και κάτι ευχάριστο για εσάς τη νέα χρονιά από πλευράς εκλείψεων. Καμία, ούτε ηλιακή ούτε σεληνιακή, δεν γίνεται στα ζώδια της δικής σας σταθερής ομάδας, που περιλαμβάνει εσάς, τον Λέοντα, τον Ταύρο και τον Σκορπιό. Αυτό σημαίνει ότι η πίεση θα είναι μικρότερη. Οι εκλείψεις που θα γίνουν στον Καρκίνο και στον Αιγόκερω θα επιβαρύνουν Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, ενώ αυτές που θα γίνουν στους Διδύμους και στον Τοξότη, αυτούς και ακόμα τους Παρθένους και τους Ιχθύς. Για φέτος λοιπόν έχουμε δύο σεληνιακές εκλείψεις: η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου στον Καρκίνο και η δεύτερη στις 5 Ιουνίου στον Τοξότη. Ηλιακή έκλειψη θα έχουμε στις 21 Ιουνίου στον Καρκίνο, ενώ μια σεληνιακή ακόμα στις 5 Ιουλίου στον Αιγόκερω. Το 2020 θα κλείσει με ακόμα μία σεληνιακή έκλειψη στις 30 Νοεμβρίου στον Τοξότη και ακόμα μία ηλιακή στις 14 Δεκεμβρίου στον Τοξότη.

Υγεία - Ομορφιά

Ας αρχίσουμε από τα πρακτικά. Τα ευαίσθητα στο δικό σας σώμα είναι κατ’ αρχάς το κυκλοφορικό και στη συνέχεια τα αντικνήμια και οι αστράγαλοι. Απαραίτητα, λοιπόν, τα άνετα παπούτσια και αυτά που προσδίδουν σταθερότητα στο περπάτημα. Ασφαλώς και θα ωφεληθείτε περισσότερο από μια πιο ελαφριά διατροφή. Φέτος μάλιστα -όπως και τα δύο επόμενα χρόνια- αυτό επιβάλλεται. Ο λόγος; Για να μη φορτώσετε τον οργανισμό σας, μια και το 2021 Κρόνος και Δίας θα συνυπάρχουν στο ζώδιό σας. Κάτι ακόμα που θα συμβάλει θετικά είναι να καταπολεμήσετε τις κακές σας συνήθειες -που δύσκολα αποβάλλετε συνήθως- και το παροιμιώδες πείσμα σας σε ό,τι πιστεύετε.

Την περίοδο που ο Κρόνος θα βρίσκεται αναγνωριστικά μπορώ να πω στο ζώδιό σας -από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά συνέχεια- οφείλετε να προσέχετε περισσότερο μικροατυχήματα, μολύνσεις, δόντια, κρύωμα και αλλεργίες. Αν θέλετε να ενισχύσετε την ομορφιά σας και ακόμα να αλλάξετε το στυλ σας, τα καλύτερα διαστήματα είναι τα εξής: 1-13 Ιανουαρίου, 8 Φεβρουαρίου5 Μαρτίου, 24 Ιουλίου7 Αυγούστου, 29 Οκτωβρίου21 Νοεμβρίου. Σε αυτά τα διαστήματα αποδίδουν καλύτερα κούρες ομορφιάς, σοβαρότερες παρεμβάσεις αλλά και διατροφή για να ελαττώσετε το τυχόν υπερβάλλον βάρος σας.

Συμβουλή: Είναι γνωστό ότι αισθάνεστε καλά εκεί που δεν σας στερούν την ελευθερία και την έκφρασή σας μέσα στις παρέες και των δύο φύλων, τις κοινωνικές ομάδες και γενικά τις συλλογικές δραστηριότητες. Φέτος με πολλή υπομονή θα πρέπει να το εξηγήσετε αυτό στον άνθρωπό σας, αλλά από την άλλη θα πρέπει να του προσφέρετε και εσείς πιο ζεστά την αγάπη και την προσοχή σας.

Tips στα δεκαήμερα

Αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας ακόμα και από το τέλος του 2019 -από τις 19 Νοεμβρίου και ύστερα- ίσως νιώσατε με κάποιον τρόπο περισσότερο ευάλωτοι από τους άλλους. Δυσκολίες βεβαίως μπορεί να αντιμετωπίσατε όλοι σας, καθώς ο Ερμής από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου δεν ήταν και τόσο βοηθητικός από τον Σκορπιό. Στο διάστημα 23 Μαρτίου-1η Ιουλίου δέχεστε πιο δυνατά την επίδραση του Κρόνου, όπως και από τις 18 Δεκεμβρίου. Οσοι έχετε γεννηθεί στο δεύτερο και στο τρίτο δεκαήμερο, θα είστε οι πιο ευνοημένοι, μια και ο Κρόνος θα σας αγγίξει το 2021. Τότε όμως θα έχετε όσοι σας, αλλά περισσότερο εσείς και την υποστήριξη του Δία.

Πώς τα πάμε με τους άλλους

Συνήθως είστε εσείς που βάζετε πλάτη στους Διδύμους. Μήπως φέτος κάπως μπορείτε να ωφεληθείτε και εσείς; Ψάξτε το. Οχι εύκολη η συμβίωση, αλλά και από κάποιον Παρθένο κάτι παίρνετε. Φιλία ή αίσθημα, γιατί όχι, με τον Τοξότη. Υπάρχει πάντα η έλξη και η σύμπνοια με τον Ζυγό και τον Κριό, αλλά φέτος πρέπει να γίνουν τεράστιες αλληλοϋποχωρήσεις για να συνυπάρξετε. Εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε με τον Αιγόκερω. Το 2020 κρίνει τη σχέση σας για χρόνια. Το διάστημα 23 Μαρτίου έως 1η Ιουλίου είναι κάπως αποφασιστικό για γάμους ή σχέσεις με άλλον Υδροχόο, Ταύρο, Λέοντα και Σκορπιό. Θέλει προσπάθεια για να αποφευχθούν οι δυσκολίες. Αν αξίζει τον κόπο να διατηρηθεί ο δεσμός σας, πρέπει να καταβάλετε προσπάθεια και οι δύο. Τι να πεις με τον Καρκίνο; Τα «θέλω» του καθενός και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σας. «Ναι και όχι» με τους Ιχθύς, γιατί από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο θα παραείναι μπερδεμένοι.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

ζώδιαΥδροχόοςζώδια Δεκεμβρίουζώδια προβλέψεις 2020Βίκη Παγιατάκη