Lifestyle|01.01.2020 00:23

Ζώδια 2020: Οι αστρολογικές προβλέψεις για εργασία, οικονομία και σχέσεις

Βίκη Παγιατάκη

Το 2020 μπορεί να μην παρέχει αφειδώς την εύνοια στους διάφορους τομείς της ζωής σας, αλλά έχει κάτι πολύ ουσιαστικό: Σας δίνετε η δυνατότητα να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα ό,τι καλό και δημιουργικό ξεκινήσατε ή προωθήσατε το 2019.

Οι επιλογές που έχετε κάνει τον προηγούμενο χρόνο και ακόμα οι συνειδητοποιήσεις πάνω σε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις ας γίνουν οδηγός σας για το πώς συμφέρει και πρέπει να κινηθείτε και μέσα στη νέα χρονιά. Το 2019 ξεκαθάρισε πολλές ασάφειες που μπορεί να υπήρχαν σε βασικούς τομείς της ζωής σας. Αυτό σας επέτρεψε να θέσετε τους στόχους σας σε πιο σταθερό και καθαρό υπόβαθρο. 

Ακολουθούν οι αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο της Βίκης Παγιατάκη 

Κριός

Σχέσεις - Έρωτας

Η βαθιά επιθυμία να αποκτήσετε κάποια ουσιαστική και ισχυρή βάση μέσα από τις διάφορες σχέσεις σας από τον Δεκέμβριο του 2017 και μετά είναι φυσικό να σας οδήγησε σε ένα επικό ξεσκαρτάρισμα ανθρώπων. Φίλοι, συγγενείς, σύντροφοι που πήραν κάτι από εσάς έπρεπε να αποδείξουν ότι το άξιζαν, αλλιώς γρήγορα έμπαιναν στα μαύρα κατάστιχα. Δύσκολα μέσα στο 2020 οι περισσότεροι από εσάς να μην παίξετε το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι» σε μια άλλη παραλλαγή του, αυτήν που λέει «θύτες και θύματα». Είναι εξαιρετικά δύσκολο επίσης να κρατηθούν οι λεπτές ισορροπίες στον γάμο και στη σχέση σας. Διόλου απίθανο να έχετε ως παρελκόμενα δικών σας αποφάσεων και επιλογών και συγγενικά πρόσωπα από τη μία και την άλλη πλευρά που θα προβούν σε παρεμβάσεις ή δικά τους προβλήματα θα επιβαρύνουν πέρα από τη διάθεση και τη ζωή σας γενικότερα. Αν ο γάμος ή η σχέση σας κατάφεραν να φτάσουν σχετικά αλώβητα έως τώρα, φαίνεται πως αξίζει τον κόπο να τα προστατεύσετε. Αποφύγετε σοβαρές αποφάσεις -συγκατοίκηση και γάμο- ιδιαίτερα από τις 29 Ιουνίου και ύστερα. Το καλύτερο διάστημα για γάμο -εφόσον πρέπει- και νέες γνωριμίες είναι από 31 Μαρτίου έως 28 Ιουνίου.

Το 2020 στα ερωτικά έχει μπόλικο σασπένς, κεραυνοβόλους έρωτες, πάθος και μπερδέματα. Η παρουσία της Αφροδίτης στους Διδύμους από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου είναι αδύνατον να σας αφήσει ασυγκίνητους, αλλά προσοχή αν εσείς και το πρόσωπο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον σας δεν είστε ήδη δεσμευμένοι. Η ζήλια από όπου και αν προέρχεται αυτήν τη χρονιά μπορεί να παίξει άσχημα παιχνίδια.

Επαγγελματικά

Κυριολεκτικά υπέρ βωμών και εστιών θα είναι ο αγώνας στα επαγγελματικά τη νέα χρονιά. Με... περικεφαλαία την υπομονή, ασπίδα την ανοχή και δόρυ την προσοχή, αλλά πάνω απ’ όλα τη σύνθετη και ψύχραιμη στρατηγική. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, ενώ η ρευστότητα και η εναλλαγή των καταστάσεων μπορεί, αν δεν προσέξετε, να σπάσουν νωρίς την αισιοδοξία σας. Ορισμένοι -τι λέω ορισμένοι, οι περισσότεροι πρέπει να πω- θα έχετε να αντιμετωπίσετε εμπόδια και άδικες συνθήκες, αλλά αν επιτύχετε φέτος, θα έχετε επιτύχει για πολλά χρόνια μετά. Ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και ο Δίας στον τομέα της καριέρας και της κοινωνικής καταξίωσης είναι δίκοπο μαχαίρι. Ή απόλυτη δικαίωση ή ακύρωση. Δεν χωρούν ημίμετρα. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, αποφύγετε τα μεγάλα ανοίγματα και το ρίσκο, όχι γιατί μπορεί να μην έχετε τις ικανότητες και τα προσόντα, αλλά γιατί οι συγκυρίες μπορεί ώρες ώρες να σας υπερβαίνουν. Εξωτερικοί παράγοντες και απρόοπτα μπορεί να μεγαλώσουν το κόστος, οικονομικό και ψυχικό. Η συμβουλή είναι μία: Προσπαθήστε να συντηρήσετε ό,τι ακόμα παρέχει ασφάλεια. Οσο για τα πιο φιλόδοξα σχέδια, να είστε σίγουροι ότι προσφέρεται η επόμενη χρονιά.

Οικονομικά 

Με τον Δία να επηρεάζει θετικά από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2020 τον τομέα των οικονομικών σας, ένα είναι σίγουρο: και στη χειρότερη περίπτωση δεν στερεύουν οι πηγές χρήματος. Μια ακόμα βοήθεια σε αυτό τον τομέα είναι και η ευνοϊκή επίδραση της Αφροδίτης από το ζώδιο των Διδύμων. Ιδιαίτερα το διάστημα μεταξύ Απριλίου και έως τις αρχές Αυγούστου. Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το 2020, και ιδιαίτερα από τον Ιούλιο και μετά, αρχίζει να δημιουργεί έξτρα έξοδα και διάφορες «αρρυθμίες» σε σχέση με τα οικονομικά, τα περιουσιακά και τα πάσης φύσεως συμφέροντά σας. Σε αυτό το διάστημα καλό είναι να εντείνετε περισσότερο την προσοχή σας και σε ασφάλειες, αποζημιώσεις, εφάπαξ, συντάξεις, δάνεια, κληρονομικά, φόρους και τόκους. Αν κάποιοι από εσάς σκέφτεστε μια οικειοθελή αποχώρηση από την εργασία σας και συμφέρει η αποζημίωση, θα το ξέρετε καλύτερα από τις 24 Μαρτίου έως τις 28 Ιουνίου. Αυτό το διάστημα άλλωστε είναι το καλύτερο και για να αναζητήσετε εργασία. Απαραίτητο να υπογραφούν οι όροι για να μη βρεθείτε εκτεθειμένοι στο υπόλοιπο του χρόνου. Αγοραπωλησίες πάσης φύσεως το ίδιο διάστημα θα είναι πιο συμφέρουσες και αυτό ισχύει και για κάθε οικονομική απόφαση και πράξη. Για υπογραφές συμβολαίων, γραφειοκρατικές ρυθμίσεις δεν θα βρείτε καλύτερη περίοδο από αυτήν που ξεκινάει από τις 12 Μαρτίου και εκτείνεται έως τις 28 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα για τον Κριό

Ταύρος

Σχέσεις - Έρωτας

Κλονισμός, ανατροπή, διάσπαση έως και εξέγερση εκεί που υπάρχει αδυναμία συνεννόησης και συνύπαρξης. Στον έρωτα, στη συνεργασία, στην οικογένεια. Το 2019 με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορεί να έφερε την επανάσταση και την αλλαγή εκεί που τα πράγματα δεν προχωρούσαν και δεν υπήρχε ικανοποίηση. Είναι φυσικό λοιπόν μια τάση σχεδόν πρωτόγνωρης ανεξαρτησίας για πολλούς από εσάς να φέρει και τα αποτελέσματά της. Διόλου απίθανο κάποιοι από εσάς να θελήσετε να ζήσετε και στον έρωτα κάπως πιο αντισυμβατικά. Ξαφνικοί έρωτες και γάμοι, ξαφνικά διαζύγια και χωρισμοί. Τα γνωστά... επτά χρόνια φαγούρας -είναι τα χρόνια που ο Ουρανός μένει περίπου σε κάθε ζώδιο- μόλις ξεκίνησαν.

Πιο πλούσιο σε έρωτες φαίνεται ότι έρχεται το 2020, αλλά προσοχή. Από τον Μάρτιο έως την 1η Ιουλίου θα αρχίσουν να φαίνονται όχι μόνο όλα όσα σας ενώνουν με τον σύντροφό σας αλλά και όσα σας χωρίζουν και όσα δύσκολα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού. Εκεί θα φανεί πόσο η ζωή και η καθημερινότητα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να εξυπηρετηθούν σωστά. Αν παρ’ ελπίδα κάποιες σχέσεις καταδικασμένες να μην προχωρήσουν κλείσουν τον κύκλο τους, ένα πράγμα δεν θα συμβεί φέτος. Το να μείνετε μόνοι.

Από τον Ιούλιο και ύστερα και έως τα μέσα Δεκεμβρίου οι προσφορές δεν θα λείψουν. Από τις 29 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021 ο πλανήτης Αρης θα περιορίσει την πορεία του και θα φαίνεται στάσιμος στο ζώδιο του Κριού. Αυτό εκ πρώτης όψεως είναι αρκετά εξυπηρετικό, αφού θα μειωθούν οι αιτίες δοκιμασίας και ανατροπής κάποιων σχεδίων σας, αλλά θα συμβάλει θετικά και στις σχέσεις. Προσέξτε όμως αντιπάλους στην εργασία και στον έρωτα και προδοτικές ενέργειες ατόμων που σας εποφθαλμιούν.

Επαγγελματικά

Μια κάπως διαφορετική χρονιά και στα επαγγελματικά και όπως φαίνεται τα πεπραγμένα της άνοιξης -από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου- θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το δεύτερο μισό του 2020, αλλά ακόμα και αν οι συνθήκες άλλαξαν και πρέπει να προσαρμοστείτε σε νέες, πάλι μπορείτε να βρείτε τον βηματισμό σας. Οσοι είστε σε μια εξαρτημένη εργασία, το επίμαχο αυτό διάστημα φανείτε περισσότερο υπεύθυνοι, πρόθυμοι και συνεργάσιμοι και μη δίνετε λαβή για σχόλια. Αυτό το διάστημα οφείλετε να αντέξετε την πίεση. Αν όχι και προτίθεστε να τα βροντήξετε, άλλη εργασία θα βρείτε από τον Ιούλιο και μετά. Στο ενδιάμεσο ό,τι βρεθεί ίσως να μην είναι και τόσο στα μέτρα σας.

Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες και θέλετε να ξεκινήσετε δική σας επιχείρηση, βεβαιωθείτε ότι κατέχετε το αντικείμενο, γιατί οι ζόρικες εξετάσεις έρχονται το 2021. Ή θα ξεκινήσετε γρήγορα από Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο το αργότερο ή καλύτερα από τις 2 Ιουλίου και ύστερα. Ομως ακόμα και αυτό το πιο ομιχλώδες και κάπως δύσκολο διάστημα Μαρτίου- Ιουλίου και για εσάς και για όλους δεν είναι εντελώς αντιπαραγωγικό. Ο Ερμής από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου θα σχηματίζει ένα ευνοϊκό εξάγωνο με το ζώδιό σας. Εκείνο το διάστημα δώστε προτεραιότητα στο μυαλό και λιγότερο στο συναίσθημα. Ακόμα, καλές ιδέες και πρακτικές συνεργατών, δασκάλων, συμβούλων, αδελφικών ατόμων θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμες. Αξιοποιήστε τες. Θα βοηθηθείτε.

Οικονομικά

Δεν είναι μόνο ο Ερμής που θα βρίσκεται ένα τόσο μεγάλο διάστημα στο ζώδιο του Καρκίνου και ο Αρης στον Κριό φέτος. Εχουμε και άλλον... παραβάτη. Πρόκειται για την Αφροδίτη, που από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου θα βρίσκεται με τα... μπρος-πίσω που θα φαίνεται να κάνει στο ζώδιο των Διδύμων. Το ζώδιο αυτό σχετίζεται άμεσα με τα οικονομικά και τα πάσης φύσεως συμφέροντά εσάς. Αρνητική η πλανητική αυτή  παρουσία εκεί για σας; Κάθε άλλο, από τη στιγμή βέβαια που δεν κάνετε παρακινδυνευμένες ενέργειες. Οι παρακινδυνευμένες και αψυχολόγητες ενέργειες θα μπορούσαν να εκπορεύονται από πολλές αιτίες. Βλέπετε, ο Ποσειδώνας που θα χτυπάει αυτήν την Αφροδίτη μπορεί να ευθύνεται για παραπλανητικές οικονομικές υποσχέσεις και κέρδη.

Προσοχή, λοιπόν, σε οικονομικές και περιουσιακές αλχημείες που μπορεί να μην έχουν και τόσο ένδοξο τέλος. Στο υπόλοιπο του 2020 η εικόνα που θα υπάρχει στον οικονομικό τομέα μπορεί να μη φαίνεται ότι διαθέτει τόσες ευκαιρίες, αλλά στην ουσία δεν είναι έτσι. Εως τα μέσα Δεκεμβρίου οι συνθήκες δεν θα είναι απογοητευτικές για κέρδος. Είτε μέσα από την εργασία είτε μέσα από έξυπνες αγοραπωλησίες και οικονομικούς συνδυασμούς. Επειδή μάλιστα  συγκριτικά με την επόμενη χρονιά αυτή μπορεί να είναι πιο προσοδοφόρα, μην αργοπορήσετε.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ταύρο

Δίδυμοι

Σχέσεις - Έρωτας

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της συμπάθειας, της κοινωνικότητας, της δημοφιλίας, της αγάπης και της τέχνης να κάνουμε σχέσεις και να τις συντηρούμε, φέτος θα είναι κυριολεκτικά συγκάτοικός σας. Δεν θα αναφέρω πόσες φορές θα σας επηρεάσει μέσα στη διάρκεια του νέου χρόνου, αλλά ποια χρονική περίοδο θα βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο – και είναι μεγάλη. Από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου. Θα μπορούσε, λοιπόν, να πει κανείς ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα κέρδος, επιτυχία, έρωτας θα είναι εξασφαλισμένα. Ελα όμως που δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο λόγος; Γιατί η επιθυμία να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε μπορεί να είναι τόσο μεγάλη που ίσως δεν υπολογίσετε κάποια «πρέπει», εξαρτήσεις και συμφέροντα που είναι σημαντικά για την όποια ισορροπία της ζωής σας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος μπορεί να προκληθεί αν εσείς και το αντικείμενο του πόθου σας έχετε μπερδεμένη οικογενειακή ή ερωτική ζωή.

Βεβαίως, αν τυγχάνετε αδέσμευτοι, ψάξτε μήπως είναι δεσμευμένο το άλλο σας μισό, για να μην υπάρξουν δράματα και κλάματα έως τα χαράματα. Το πιο επικίνδυνο διάστημα για ερωτικές εμπλοκές είναι από 13 Μαΐου έως 11 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα θα διαπιστώσετε όλοι σας πόσο ανθεκτικά είναι τα θεμέλια του γάμου και της σχέσης σας. Το 2020 στην ουσία δεν βάζει μεγάλα απαγορευτικά στο να κάνετε καλύτερες σχέσεις γενικότερα. Επαγγελματικές, φιλικές, κοινωνικές. Μάλιστα είναι σχετικά ελεύθερο το πεδίο αν έχετε αποφασίσει να συγκατοικήσετε με το άτομο που αγαπάτε ή να προχωρήσετε και σε γάμο. Βέβαια οι καλύτερες προδιαγραφές για κάτι τέτοιο ή για την απόκτηση παιδιού αρχίζουν από τις 19 Δεκεμβρίου 2020 και προχωρούν και στο 2021.

Επαγγελματικά

Οχι, ο επαγγελματικός τομέας δεν προβλέπεται εντελώς ακύμαντος και τη νέα χρονιά, αλλά το σημαντικό είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν βγαίνετε στην... αποστρατεία επαγγελματικά. Το βοηθητικό εξάγωνο του Δία με τον επαγγελματικό σας τομέα από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020 είναι αυτό που θα παίξει προστατευτικό ρόλο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Βεβαίως σε όλη τη διάρκεια του νέου έτους έντονη… αντιπολίτευση θα σας κάνει και ο Ουρανός από τον Ταύρο. Με ποιον τρόπο; Με τον έντονο ανταγωνισμό -ιδιαίτερα αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες- και τις ανακατατάξεις -ιεραρχία, νόμοι, κανονισμοί, εξωτερικοί οικονομικοί παράγοντες- που μπορεί να αγγίξουν τον επαγγελματικό σας κλάδο γενικότερα. Το πρώτο εξάμηνο του 2020 είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο, γιατί οι συνθήκες μέσα σε αυτό θα είναι πιο δυσανάγνωστες. Η παρουσία του Ερμή -και είναι σημαντική η τροχιά του γιατί τυγχάνει κυβερνήτης του ζωδίου σας- στον Καρκίνο από τις 20 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου μπορεί να οδηγήσει αρκετούς από εσάς σε κάποιες τροποποιήσεις. Δεύτερη εργασία; Αλλη εργασία; Αξιοποίηση κάποιου αναξιοποίητου ταλέντου σας που θα αποδώσει; Πάντως το 2020 δουλεύει για την πιο ουσιαστική επιτυχία του 2021.

Οικονομικά

Το χρήμα που έχετε, το χρήμα που επιδιώκετε να έχετε, το χρήμα που χρωστάτε, που σας χρωστούν, ενδεχομένως ακόμα ασφάλειες, αποζημιώσεις, χρηματοδοτήσεις, υποτροφίες, φόροι, επιτόκια, διατροφές, περιουσιακά και χρήματα που μοιράζεστε με άλλους, ακίνητα και κληρονομικά. Ζαλιστήκατε κιόλας; Υπάρχει και κάτι ακόμα. Εφάπαξ, οικειοθελείς αποχωρήσεις από εργασία και συντάξεις. Από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 έως τις 13 Ιανουαρίου 2020, και ακόμα καλύτερα από τις 4 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου μπορείτε να κάνετε καλές κινήσεις γύρω από τα οικονομικά, τα περιουσιακά και τα διάφορα συμφέροντά σας. Εξαιρετικά ευνοϊκό επίσης γι’ αυτά είναι το διάστημα από 25 Ιουνίου έως 7 Αυγούστου. Εξυπακούεται ότι θα αποφύγετε για σημαντικές πράξεις και αποφάσεις τις ημέρες των εκλείψεων. Ομως και ο Σεπτέμβριος όπως και ο Νοέμβριος με διαφορετικό τρόπο δεν θα σας απογοητεύσουν. Η παρουσία του Δία στον Αιγόκερω ανοίγει και το κεφάλαιο «σπίτι, ακίνητα, χώροι, ακίνητα γενικώς». Κάτι θετικό μπορεί να προκύψει από τους συνδυασμούς και τα ξεσκαρταρίσματα που θα κάνετε σχετικά με αυτά. Αποφύγετε να πέσετε -ιδιαίτερα από τις 13 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου- στην παγίδα του εύκολου και όχι καθαρού κέρδους και των υποσχέσεων που τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Ιδιαίτερα εσείς του δευτέρου δεκαημέρου.

Διαβάστε περισσότερα για τους Διδύμους

Καρκίνος

Σχέσεις - Έρωτας

Σχέσεις επαγγελματικές, κοινωνικές, συγγενικές, φιλικές και αισθηματικές από τον Δεκέμβριο του 2017 έχουν περάσει από λεπτό φιλτράρισμα και βέβαια από ανεπανάληπτες φάσεις. Αναπόφευκτα αρκετές από αυτές δεν πέρασαν τις... αυστηρές εξετάσεις, γιατί άλλαξαν οι δικές σας ανάγκες, οι δικές σας προτεραιότητες. Ορισμένοι από εσάς -λάγνοι του παρελθόντος κατά κάποιον τρόπο- μπορεί να βρίσκεστε σε κατάσταση οn-off στον γάμο ή στη σχέση σας και να μην ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, και αν το ξέρετε, ίσως να μην μπορείτε.

Το διάστημα από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου θα διαπιστώσετε αν μπορούν να σωθούν. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε οι εξελίξεις στο επόμενο διάστημα έως το τέλος του χρόνου θα είναι πιο καθοριστικές ως προς το κλείσιμο του κύκλου. Καινούργιες γνωριμίες από τις 2 Ιουλίου και ύστερα μπορεί να κουβαλούν μπερδέματα, ασάφειες ή να έχουν ένα έντονο, αλλά προβληματικό και μικρό μέλλον. Τα άτομα που μπορεί να σας ελκύουν μπορεί να μην έχουν τις προδιαγραφές για μια απροβλημάτιστη και ήσυχη ζωή. Το διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου πάντως ξεκαθαρίζει την όποια αμφιβολία και την όποια ασάφεια στην ερωτική σας ζωή. Το 2021 θα έρθει με τις πιο ευοίωνες προοπτικές.

Οσοι βρίσκεστε σε μια δοκιμασμένη σχέση και πρέπει για κάποιους λόγους να προχωρήσετε σε έναν γάμο ή μια συμβίωση, προτιμήστε το πιο καθαρό από αρνητικές ενέργειες ανοιξιάτικο διάστημα. Εξυπακούεται ότι από τον Ιούλιο και ύστερα θα πρέπει να έχετε πιο συμβιβαστικό πνεύμα αλλά και να αποφύγετε να μπερδέψετε με οποιονδήποτε τρόπο συγγενικά πρόσωπα στη νέα σας ζωή. Ακόμη και αν αυτά έχουν καλές προθέσεις.

Επαγγελματικά

«Ετοιμοι για όλα». Αυτό θα πρέπει να είναι το μότο σας για το 2020 σε σχέση με τα επαγγελματικά. Οι ανακατατάξεις και οι αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα δεν ήταν λίγες και συνηθισμένες από τον Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι τώρα. Στον... χορό των ανακατατάξεων και η νέα χρονιά. Αυτές μπορεί να σχετίζονται με ρυθμούς, ωράρια, άτομα που φεύγουν ή έρχονται, αντικείμενο εργασίας ή και χώρο για κάποιους από εσάς. Αν συμφωνήσετε σε μια οικειοθελή αποχώρηση από οικονομικής απόψεως -μιλάμε για αποζημίωση- ή για να βρείτε μια νέα δουλειά, το καλύτερο διάστημα είναι αυτό της άνοιξης. Μην περιμένετε κάτι καλύτερο αργότερα. Αν πάλι θελήσετε να ξεφορτωθείτε μια βεβαιωμένα προβληματική επιχείρηση, επιδιώξτε το το ίδιο διάστημα. Οσοι μπαίνετε σε μια καινούργια δουλειά, από τις 2 Ιουλίου και μετά καλό είναι να κάνετε υπομονή έως και το τέλος του χρόνου, αν αξίζει τον κόπο. Αν αντέξετε φέτος, το 2021 μπορείτε να δρέψετε τους καρπούς των κόπων σας. Αποφύγετε φέτος τα φιλόδοξα ανοίγματα και τα πολυέξοδα ξεκινήματα, οι συνθήκες δεν θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα. Ακόμα πιο προσεκτικοί να είστε όσοι έχετε συνεταιρισμό, γιατί αρκετά προβλήματα φέτος μπορεί να προκύψουν από συνεταίρους και στενούς συνεργάτες.

Οικονομικά

Είναι αλήθεια ότι ο Ουρανός από το ζώδιο του Ταύρου -και αυτό αφορά περισσότερο εσάς του πρώτου δεκαημέρου- σας ωθεί στο να αναζητήσετε τρόπους και μέσα που θα βοηθούσαν σε μια έστω μικρή πρόοδο σε εργασία και οικονομικά. Αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξοδέψετε μεγάλο κεφάλαιο, ψάξτε το, αλλά μην περιμένετε να θαμπωθείτε από το αποτέλεσμα. Κάποιο μεγαλύτερο ζόρι μπορεί να υπάρξει φέτος από εκκρεμότητες -οικονομικές και περιουσιακές- που ανάγονται στο παρελθόν -μακρινό ή κοντινό- και δεν έχουν κλείσει. Βλέπετε, πριν εγκαταλείψει ο Κρόνος τον Αιγόκερω, θα σας υποχρεώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να κλείσετε όλα τα ανοιχτά θέματα της ζωής σας. Οσοι έχετε μπερδέματα με κάποιον τομέα του Δημοσίου, διαβάστε προσεκτικά το διάστημα που ο Ερμής μένει στο ζώδιό σας -όχι εκεί που είναι ανάδρομος- και κάντε τις κατάλληλες κινήσεις. Αποφύγετε φέτος να δανείσετε χρήματα και αν το κάνετε, να είστε προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο να μην είναι εύκολη η επιστροφή τους. Μην εμπλακείτε επίσης σε δικαστικές υποθέσεις, θα τραβήξουν μακριά και με αβέβαιο αποτέλεσμα, άρα τις όποιες διαφορές σας, σε όποιο επίπεδο,  προσπαθήστε να τις λύσετε συμβιβαστικά.

Διαβάστε περισσότερα για τον Καρκίνο

Λέων

Σχέσεις - Έρωτας

Το κεφάλαιο «σχέσεις και συνεργασίες» είναι αυτό που μαζί με τα επαγγελματικά θα κρατήσουν τα σκήπτρα -από πλευράς γεγονότων και αλλαγών- στη νέα χρονιά. Από τον Μάρτιο μάλιστα μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την αναγκαιότητα, τη γνησιότητα και τη δυνατότητα που θα έχουν κάποιες από τις σημαντικές σας σχέσεις να προχωρήσουν μέσα στον χρόνο. Κατ’ αρχάς ξεκινήστε να ψάχνετε κάπως περισσότερο τον δικό σας τρόπο που αντιμετωπίζετε τους άλλους και να μετριάσετε τη συχνά κυριαρχική σας συμπεριφορά. Μπορεί να θέλετε να αποφασίζετε για τους άλλους, γιατί τις περισσότερες φορές σάς διακρίνει ένας συναισθηματικός ιδεαλισμός και ό,τι κάνετε θεωρείτε πως γίνεται για το καλό των άλλων.

Βεβαίως μπορεί να αποτελείτε ένα πραγματικό στήριγμα και μπορείτε να κάνετε πολλά γι’ αυτούς, αλλά δεν είναι ανάγκη να φέρετε τόσο βαρέως την κριτική που μπορεί να σας ασκούν. Ακόμα και το αλάθητο του Πάπα τίθεται υπό αμφισβήτηση. Εξασκήστε, λοιπόν, περισσότερο την ακοή σας φέτος, γιατί... θα ακούσετε πολλά. Κάποια όντως χρήσιμα, κάποια εντελώς κακόβουλα και άλλα εντελώς κουφά. Μάλιστα το διάστημα Μαρτίου-Ιουλίου θα φιλοξενήσει τα πιο πολλά από αυτά. Σε αυτήν τη χρονική περίοδο προσέξτε περισσότερο τον γάμο ή τη σχέση σας, ιδιαίτερα αν έχουν διαφανεί κάποιες διαφορές. Αν έχετε αποφασίσει μια συγκατοίκηση ή έναν γάμο, καλύτερα να επιλέξετε άλλα διαστήματα μέσα στον νέο χρόνο. Αυτό γιατί μετά τις 21 Ιουλίου θα έχετε και μια πιο καθαρή εικόνα γενικότερα.

Ο Ιούλιος από τις 6 και μετά, ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος έως τις 19 προσφέρονται περισσότερο για τα αισθηματικά σας. Βελτίωση και ανανέωση στις σχέσεις που άντεξαν ή καινούργιες γνωριμίες αν είστε μόνοι. Εως τις 17 Δεκεμβρίου θα είστε ελεύθεροι από τον Κρόνο, τον μεγάλο κριτή.

Επαγγελματικά

Με παλιές, αλλά απαραιτήτως ανανεωμένες συνταγές, ξεκαθαρίσματα και νέους, πιο ασφυκτικούς κανόνες. Εδώ και πολύ καιρό -και ιδιαίτερα από τον Δεκέμβριο του 2017 και μετάβρίσκεστε σε μια... δίνη ανακατατάξεων, χωρίς απαραιτήτως αυτές να εκπορεύονται πάντα από σας. Το 2020 κάνει επείγουσα την ανάγκη να μπουν νέοι, πιο ρεαλιστικοί στόχοι, όπως και να αντιμετωπιστεί όλη η δουλειά σας στο νέο πνεύμα που θα επικρατήσει και μια πιο πραγματική εικόνα θα υπάρξει μέσα στην άνοιξη.

Το πέρασμα του Κρόνου απέναντί σας δεν θα σας δείξει την όμορφη πλευρά του κεντήματος. Θα σας υποχρεώσει με κάποιον τρόπο να το γυρίσετε από την ανάποδη για να δείτε την κάπως άσχημη πλευρά αλλά και τους... κόμπους που χρειάστηκαν να γίνουν -τον κόπο δηλαδή που πρέπει να καταβάλει κανείς- για να υπάρξει η... ομορφιά. Μερικοί την περίοδο αυτή μπορεί να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες, να πρέπει να συνεργαστείτε με πιο δύσκολους συνεργάτες ή να αποφασίσετε και αλλαγή πλεύσης στην εργασία. Υπευθυνότητα, ανοχή και μετριοπάθεια για να μην ανατραπούν ισορροπίες και σιγουριές.

Ο Δίας στον Αιγόκερω από τις 2 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020 θα συμβάλει θετικά με πολλούς τρόπους. Μάλιστα στους υπεύθυνους και τους εργατικούς μπορεί να φέρει και κάποια επιβράβευση.

Οικονομικά

Ασφαλώς η εικόνα που έχετε σχηματίσει διαβάζοντας τι μπορείτε να περιμένετε μέσα στο 2020 μάλλον δεν είναι και τόσο αισιόδοξη. Σωστό και λάθος ταυτόχρονα, γιατί ναι μεν η νέα χρονιά δημιουργεί κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό της δεν είναι αρνητική για εσάς. Λίγο... αλλοπρόσαλλη μπορείς να την πεις, αφού αλλάζουν δομές, συνήθειες και τρόποι για να αντιμετωπιστεί. Στα οικονομικά π.χ., ενώ τη μια στιγμή μπορεί να έρχονται ακόμα και παλιές υποχρεώσεις προς αντιμετώπιση, την ίδια στιγμή από κάπου προκύπτει και εναλλακτική. Μια ρύθμιση; Μια βοήθεια; Μια αποζημίωση; Μια χρηματοδότηση; Μια αγοραπωλησία;

Ο Δίας από τον Αιγόκερω από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020 θα «φλερτάρει» κάπως πιο ευνοϊκά με την τσέπη σας, έτσι ώστε ακόμα και στα πιο δύσκολα να μη μένει αδειανή. Βοηθητική επίσης και η Αφροδίτη από τις 4 Απριλίου -μέσα στο διακεκαυμένο διάστημα δηλαδή- έως τις 7 Αυγούστου που θα βρίσκεται στους Διδύμους όλο και κάτι θα καταφέρει για σας.

Προσοχή όμως στα μεγαλεπήβολα σχέδια, γιατί μπορεί να απλώσετε το πόδι σας πέρα από το πάπλωμά σας. Σε αυτό το διάστημα από τη μία δίνετε και από την άλλη παίρνετε, αλλά το ισοζύγιο είναι το θέμα. Πιο ασφαλείς κινήσεις σε οικονομικά και περιουσιακά μπορείτε να κάνετε στα ευνοϊκά διαστήματα που αφορούν και τις σχέσεις σας.

Διαβάστε περισσότερα για τον Λέων

Παρθένος

Σχέσεις - Έρωτας

Η καινούργια χρονιά μπορεί να χωριστεί χονδρικά σε δύο κομμάτια. Το ένα θα ξεκινάει από τον Ιανουάριο και θα εκτείνεται έως τις 7 Αυγούστου, το άλλο από τις 8 Αυγούστου έως τις 19 Δεκεμβρίου. Το πρώτο θα έχει περισσότερα γεγονότα και μια μεγαλύτερη κινητικότητα, αλλά παράλληλα και αυξημένη ρευστότητα. Αυτό αφορά την εργασία, τα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας αλλά και τις διάφορες σχέσεις και τα αισθηματικά. Από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου φαίνεται κατά κάποιον τρόπο αν ο γάμος ή η σχέση σας, που δεν ευτύχησε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, θα συνεχιστεί ή αν θα κλείσει ο κύκλος.

Από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 3 Απριλίου σε γενικές γραμμές έχετε ένα μέτριο έως θετικό διάστημα για να βελτιώσετε, να ζωντανέψετε και να ανανεώσετε τον γάμο ή τη σχέση σας. Αν είστε ελεύθεροι, να επιδιώξετε νέες γνωριμίες. Από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου είναι ένα έντονα συναισθηματικό διάστημα και πολλά μπορούν να συμβούν. Η Αφροδίτη, που αντιπροσωπεύει την ανάγκη για συντροφικότητα, κοινωνικότητα, συνεργασία, σχέση και γάμο, σε όλο αυτό το μακρύ διάστημα θα βρίσκεται σε μια δυσαρμονική σχέση με το ζώδιό σας.

Παράπονα, δυσαρέσκειες, στενοχώρια από θέματα που σχετίζονται με τον σύντροφο ή το άτομο που σας ενδιαφέρει. Τάση για απιστία, ανειλικρίνεια και ερωτικά μπερδέματα εύκολα μπορούν να συμβούν. Γνωριμίες μέσα σε αυτό το διάστημα μπορεί να κουβαλούν ένα μπερδεμένο παρελθόν ή ακόμα και ο τρόπος ζωής του ενός ατόμου από το άλλο μπορεί να διαφέρει ριζικά. Χρήματα εξάλλου μπορεί να ξοδευτούν είτε για εντυπωσιασμό και ανούσιες κοινωνικές εκδηλώσεις, είτε επειδή πρέπει να βοηθήσετε τον άλλον. Από τις 8 Αυγούστου και μετά, πέρα από... ταμείο στα οικονομικά, να κάνετε και στα συναισθηματικά. Σίγουρα θα τα πάτε καλύτερα.

Επαγγελματικά

Ο επαγγελματικός είναι ο τομέας που θα δεχτεί κάποιες πλανητικές επιρροές για ένα μικρό διάστημα, οι οποίες όμως ίσως να είναι καταλυτικές για κάποιους από εσάς. Το επίμαχο διάστημα είναι από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου που ο Κρόνος θα περάσει στον Υδροχόο και μάλιστα θα σχηματίσει ένα αρνητικό τετράγωνο με τον Ουρανό. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να υπάρξουν κάποια γεγονότα που δεν έχουν να κάνουν με δικές σας επιλογές, λάθη ή ανικανότητα. Πρόκειται για αποφάσεις άνωθεν, πολιτικοοικονομικές καταστάσεις που μπορεί να φέρουν αλλαγές ή εμπόδια. Ορισμένοι από εσάς μπορεί αυτό το διάστημα να αποφασίσετε ότι θέλετε να στρίψετε το τιμόνι της επαγγελματικής ή της ζωής σας γενικότερα σε άλλη κατεύθυνση. Οπως και να έχει, μην τα χάσετε και μην ανησυχήσετε υπέρμετρα.

Από τον Αύγουστο και ύστερα μπορείτε να κάνετε βελτιωτικές κινήσεις και να διορθώσετε ό,τι δεν πήγε και τόσο καλά. Αν μάλιστα φανείτε πιο συνετοί και δεν ανοιχτείτε υπέρμετρα από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου θα είστε και πιο κερδισμένοι. Αν έχετε αποφασίσει να ξεφορτωθείτε μια επιχείρηση που δεν μπορεί να ανακάμψει, το 2020 είναι η ιδανική χρονιά για να γίνει κάτι τέτοιο. Οσοι πάλι θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, από τις 6 Μαρτίου και ύστερα, με καλό

Οικονομικά

Ασφαλώς και η παρουσία του Δία στον Αιγόκερω από τις 19 Δεκεμβρίου είναι μια ομπρέλα προστασίας και στα οικονομικά, αλλά η παρουσία της Αφροδίτης από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου στο ζώδιο των Διδύμων δεν είναι τόσο καθησυχαστική για τα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας. Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, αν κάνετε και κάποια σχετική αγοραπωλησία, υπάρχει ο κίνδυνος είτε να πουλήσετε φθηνά είτε να αγοράσετε ακριβότερα από όσο πρέπει. Εξυπακούεται ότι σε συμφωνίες οικονομικής φύσεως προσέχετε τους όρους εξασφάλισης αν κάτι δεν πάει καλά. Να σας φυλάει ο Θεός από μπαταχτσήδες ή από ζημιές, ιδιαίτερα μάλιστα το διάστημα από 13 Μαΐου έως 24 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα για τον Παρθένο

Ζυγός

Σχέσεις - Έρωτας

«Την Κική την αγαπώ, μα μου αρέσει και η Κοκό». Ενα παλιό ελαφρύ άσμα αποκτά σημασία και βαρύτητα την καινούργια χρονιά. Πώς να μην τα μπερδέψει και να μην μπερδευτεί κανείς μέσα στο 2020, που όλοι οι πλανήτες -πλην της Σελήνης που είναι δορυφόρος της Γης- βρίσκονται για μεγάλα διαστήματα σε ανάδρομη τροχιά; Η Αφροδίτη, π.χ., υποτίθεται ότι για μια μακρά περίοδο -από τις 4 Απριλίου έως 7 Αυγούστου- που θα παραμείνει στο ζώδιο των Διδύμων θα ευνοεί σχέσεις και αισθηματικά. Αυτήν την εύνοια, που περισσότερο καθαρή είναι από τις 4 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου και από 25 Ιουνίου έως 7 Αυγούστου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μειώνουν την απόδοσή της. Οσοι έχετε αποφασίσει να συγκατοικήσετε ή να παντρευτείτε το 2020 κάντε το μόνο στο διάστημα 31 Μαρτίου-28 Ιουνίου που θα έχετε εξασφαλισμένη τη στήριξη του Κρόνου και επίσης γλιτώνετε και τις ανατροπές του Αρη. Εξυπακούεται ότι αυτά μπορεί να γίνουν μόνο με πρόσωπο που γνωρίζετε καλά και έχει δοκιμαστεί η σχέση σας.

Από την 1η Ιουλίου και μετά και έως τις αρχές του 2021 θα χρειαστεί πολλή υπομονή και προσοχή. Από αυτήν την ημερομηνία έως τον Ιανουάριο του 2021 θα φανεί αν ο γάμος και η αισθηματική σας σχέση έχουν θεμέλια γερά. Οσοι βρίσκεστε μπερδεμένοι ή εγκλωβισμένοι σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί απολύτως αλλά θα θέλατε να δώσετε μια τελευταία ευκαιρία, η περίοδος 31 Μαρτίου-28 Ιουνίου είναι καλύτερη. Ιδιαίτερα μάλιστα θα φανεί εάν και η άλλη πλευρά το εννοεί. Εάν το έτερον ήμισυ ανήκει στον Κριό, τον Ζυγό, τον Καρκίνο ή τον Αιγόκερω. Αν, αντίθετα, ανήκει στον Ταύρο, τον Σκορπιό, τον Υδροχόο ή τον Λέοντα, θα φανούν οι αδυναμίες και τα αρνητικά.

Επαγγελματικά

Με πολλές αναγνώσεις μπορεί να κρίνει κανείς τα επαγγελματικά τη νέα χρονιά. Ασφαλώς και συμφέρει να πατήσετε πάνω στις σταθερές -όσο κι αν αυτές μπορούν να αμφισβητηθούν- του 2019. Αυτές όμως θα πρέπει να τις ενισχύσετε με μεγαλύτερη προσπάθεια και σκληρή δουλειά, γιατί είναι πιο απαιτητική η νέα χρονιά απ’ ό,τι το 2019. Ισως η ρευστότητα είναι αυτή που μπορεί να παίξει με τα νεύρα σας και οι επιδόσεις ή οι τρικλοποδιές κάποιων ανταγωνιστών.

Το μεγάλο διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2020 μπορεί να κρύβει νέους ρυθμούς, προσθαφαιρέσεις αντικειμένου εργασίας και ανακατατάξεις και αλλαγές που για κάποιους από εσάς μπορεί να περιλαμβάνει και τον χώρο ή τον τόπο σπουδών και εργασίας. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, υιοθετήστε μια πιο συντηρητική πολιτική και αποφύγετε το ρίσκο και τα πολύ φιλόδοξα ανοίγματα. Αν συμβαίνει να έχετε μια επιχείρηση που θέλετε να την ξεφορτωθείτε, τα χρήματα που μπορεί να πάρετε θα φανούν από τέλος Μάρτη έως τέλος Ιουνίου. Αν ψάχνετε εργασία, το ίδιο διάστημα προσφέρεται για να βρείτε. Επειδή έως το τέλος του 2020 τα απρόοπτα μπορεί να είναι αρκετά, φροντίστε να εξασφαλιστείτε μέσα στο πιο ευνοϊκό διάστημα. Για μεγάλα σχέδια κρατήστε την όρεξή σας για το 2021, που είναι καλύτερο για εσάς.

Οικονομικά

Με τα διάφορα σκαμπανεβάσματα που έχω περιγράψει ότι θα συμβαίνουν, μάλλον θα έχετε σχηματίσει την εντύπωση πως θα δυστυχήσετε οικονομικά. Λάθος. Μέσα σε όλα, η καινούργια χρονιά σηκώνει πολλές οικονομικές και περιουσιακές… αλχημείες. Γλιτώνετε χρήματα που θα έπρεπε να δώσετε. Παίρνετε αποζημίωση ή χρηματοδότηση.

Αν στα σχέδιά σας είναι μια αγοραπωλησία ή το κλείσιμο μιας οφειλής ή μιας εκκρεμότητας, το καλύτερο διάστημα για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου, αλλά για γραπτές συμφωνίες και συμβόλαια τα καλύτερα μίνι διαστήματα μέσα σε αυτό είναι από 31 Μαρτίου έως 11 Απριλίου και από 28 Απριλίου έως 28 Μαΐου. Σε αυτά τα μικρά διαστήματα ο Ερμής είναι βοηθητικός σε εσάς και, πέρα από πελατεία και συμβόλαια, προσφέρεται και για σπουδές, ΜΜΕ, μετακομίσεις, ό,τι σχετίζεται με το παιδί, ταξίδια και ρυθμίσεις, Internet, έντυπα και έγγραφα πάσης φύσεως. Με λίγα λόγια, από 31 Μαρτίου έως 1η Ιουλίου η προσταγή είναι «πάρε τα λεφτά και τρέχα», διότι μπορεί και αργότερα να υπάρξουν μικροευκαιριούλες αλλά όχι πραγματικές ευκαιρίες. Στο τέλος του χρόνου, και δη από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, Κρόνος και Δίας τάσσονται στο πλευρό σας.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ζυγό

Σκορπιός

Σχέσεις - Έρωτας

Συνήθως έχετε μια βαθιά, κοφτερή και αναλυτική σκέψη, ενώ δεν ησυχάζετε αν δεν φτάσετε στη ρίζα οποιουδήποτε θέματος ή ενδιαφέροντος πέφτει στην προσοχή σας. Αυτό βεβαίως μπορεί να σας βοηθά να φέρνετε εις πέρας ακόμα και πολύ δύσκολες υποθέσεις, αλλά όπως όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις, και αυτό το προσόν σας μπορεί να καταντάει συχνά τυραννικό τόσο για εσάς τους ίδιους όσο και για τους άλλους που βρίσκονται κοντά σας. Με λίγα λόγια, πάντα ανησυχείτε με το αν και πόσο σας αγαπούν ή δεν σας αγαπούν και πολύ συχνά... τρώγεστε με τα ρούχα σας.

Το 2020, όπως έχετε ήδη αντιληφθεί, δεν είναι μια συνηθισμένη χρονιά -δεν είναι τόσο εύκολη, αλλά είναι δημιουργική- και θα χρειαστεί να προσέξετε ιδιαίτερα για να κρατήσετε τις σχέσεις που σας ενδιαφέρουν. Η άνοιξη του 2020 μπορεί να επηρεάσει με πολλούς τρόπους. Αν έχετε... κολλήσει με ένα πρόσωπο αλλά το πράγμα δεν τράβηξε, σε αυτό το διάστημα μπορεί να το διαγράψετε οριστικά. Αν ο γάμος ή η σχέση σας μπήκε σε μια δύσκολη φάση, μην την κάνετε χειρότερη με τη ζήλια, την γκρίνια ή την κτητικότητά σας. Από τον Ιούλιο και μετά, αν είναι να διορθωθεί, θα διορθωθεί.

Από τις 2 Ιουλίου έως τις 17 Δεκεμβρίου υπάρχει ένα πιο γόνιμο έδαφος για τις σχέσεις και τα αισθηματικά σας – και δεν πρέπει να το αφήσετε αναξιοποίητο. Αξιοποίηση αν είστε παντρεμένοι είναι να προσπαθήσετε να κάνετε πιο ουσιαστικό τον γάμο σας, όχι όπως νομίζετε εσείς αλλά όπως το αντιλαμβάνεται και ο σύντροφός σας. Αποφύγετε να ανακατέψετε συγγενικά πρόσωπα στον γάμο σας και βάλτε όρια στην κάθε σχέση. Αν στο δύσκολο ανοιξιάτικο διάστημα κάνετε κάποια γνωριμία, μη βιαστείτε να τη θεωρήσετε σχέση αν δεν περάσει ο Ιούλιος. Συγκατοίκηση ή γάμος; Γιατί όχι; Αν η σχέση έχει δοκιμαστεί. Πάντως καλύτερα από τον Ιούλιο και ύστερα. Ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβρης έως τις 6 βοηθούν τα σχέδιά σας. Ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος έως τις 15 ευνοούν γνωριμίες και σχέσεις.

Επαγγελματικά

Το 2020, όσο κι αν σας ξεβολεύει και όσο κι αν δεν σας αρέσει, έρχεται αποφασισμένο να κατεδαφίσει ξεπερασμένες από την αναγκαιότητα και τις τωρινές συνθήκες νοοτροπίες. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος μπορεί να αποδειχθούν βοηθητικοί με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να είστε περισσότερο δημιουργικοί και αποτελεσματικοί σε ό,τι κάνετε. Ο άλλος είναι να κάνετε επαφές που θα βοηθήσουν αν ψυχανεμίζεστε ότι από τον Μάρτη και μετά κάτι μπορεί να πάει να αλλάξει και να μη σας συμφέρει.

Το διάστημα 23 Μαρτίου-1ης Ιουλίου μπορεί να κρύβει αλλαγές, ανακατατάξεις και κάποια δοκιμασία που θα αναγκαστείτε να κάνετε -για να κρατήσετε τη δουλειά σας-, κάποιες χοντρές εκπτώσεις. Προσπαθήστε σε αυτό το διάστημα να μη σας βρουν ψεγάδια. Κάτι ασυμβίβαστο, επίσης, πέφτει εδώ. Αν θέλετε να αλλάξετε ή να βρείτε εργασία, αν κάτι δεν πάει καλά σε αυτήν την περίοδο, μπορείτε από Ιούλιο και μετά.

Ο Αρης, άνοιγμα νέων δρόμων και δραστηριοτήτων, από τις 29 Ιουνίου θα βρίσκεται στον Κριό -και εκεί θα μείνει ως τις αρχές του 2021- και αφορά στα επαγγελματικά σας. Δείχνει δράση, αλλά θέλει προσοχή στο πώς θα συμβαδίσετε με συνεργάτες, ανωτέρους και συναδέλφους. Δείξτε τον καλό σας εαυτό, κάνοντας και λίγη γαργάρα ό,τι δεν σας αρέσει. Είναι αναγκαίο

Οικονομικά

Οταν η επίδραση του Ουρανού είναι τόσο άμεση -θα βρίσκεται διαρκώς απέναντί σας- και διασταυρώνεται με αυτήν του Κρόνου από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου, σας κάνει εξαιρετικά ευάλωτους και στις εξωτερικές καταστάσεις που θα επικρατούν. Νόμοι, κανονισμοί, ευρωπαϊκή ή παγκόσμια οικονομικοπολιτική κατάσταση μπορεί να ανατρέπουν το οικονομικό σας πρόγραμμα και τα κέρδη σας. Ασφαλώς και σε αυτό το διάστημα χρειάζεται μια πιο σφιχτή οικονομική πολιτική και όχι φιλόδοξα ανοίγματα αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Εξυπακούεται ότι δεν πρέπει και να δανείσετε σε αυτό το διάστημα, όπως και από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά.

Διαβάστε περισσότερα για τον Σκορπιό

Τοξότης

Σχέσεις - Έρωτας

Τόσο ο πλανήτης της συμπάθειας, της φιλίας, της κοινωνικότητας, του γάμου και της αγάπης, η Αφροδίτη, όσο και ο πλανήτης του πόθου, του σεξ και της κατάκτησης, ο Αρης, φέτος θα διαγράψουν ιδιαίτερες τροχιές. Η μεν πρώτη θα παραμείνει από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου στους Διδύμους, σύνολο 126 ημέρες περίπου, ενώ σε κάθε ζώδιο μένει 25 μέρες πάνω-κάτω, ο δε Αρης θα βρεθεί στον Κριό από τις 29 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021. Συνήθως παραμένει σε κάθε ζώδιο γύρω στις 44 ημέρες. Ακόμα και ένας ανίδεος περί τα αστρολογικά αντιλαμβάνεται ότι το 2020 στις σχέσεις και στον έρωτα έχει αρκετό σασπένς, που μπορεί, αν δεν προσέξετε, να εξελιχθεί σε νταβαντούρι. Προσοχή σε συναπαντήματα τωρινά ή κατάλοιπα του παρελθόντος που δεν έχουν τακτοποιηθεί. Εύκολα μπορεί να δημιουργηθούν συναισθήματα και εξιδανικεύσεις με πρόσωπα που δεν γνωρίζετε καλά ή πρόσωπα που είναι ήδη δεσμευμένα, μακριά ή μπερδεμένα. Η Αφροδίτη για ένα τόσο μεγάλο διάστημα απέναντί σας στον Τοξότη μπορεί να δράσει και ως μια τελευταία ευκαιρία σε γάμους ή σχέσεις που διέρχονται δύσκολη φάση. Το αν αυτή ξεπεράστηκε θα μπορέσετε να το πείτε μετά τις 7 Αυγούστου.

Το υπόλοιπο του 2020, αν εξαιρέσουμε λίγο τον Οκτώβριο, είναι περισσότερο βατό για πολλούς τομείς της ζωής σας και όχι μόνο για τα αισθηματικά. Μάλιστα μπορεί να μπει και ένας γάμος στα σκαριά από τον Δεκέμβριο του 2020 και μετά. Από αυτόν τον μήνα θα νιώσετε ότι πατάτε στα πόδια σας περισσότερο και είστε πιο συνειδητοποιημένοι σε σχέση με τα διάφορα θέλω και με τα συναισθήματά σας. Από αυτόν τον μήνα ο Κρόνος από τις 18 και ύστερα και ο Δίας στην πορεία θα αρχίσουν να δημιουργούν ένα ευνοϊκό εξάγωνο με το ζώδιό σας και αυτό θα επιδράσει ποικιλοτρόπως θετικά. Τον ίδιο μήνα από τις 16 και μετά θα βρίσκεται και η Αφροδίτη στο ζώδιό σας. Ποια καλύτερη πλανητική συγχορδία για να υποδεχθείτε το 2021 που θα σημάνει πολλά για το ζώδιό σας;

Επαγγελματικά

Ρευστό το τοπίο στα επαγγελματικά στην καινούργια χρονιά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ο Ουρανός στον Ταύρο μπορεί να φέρει κάποιες απρόσμενες χαρές, αλλά από την άλλη και κάπως ανεξήγητες στενοχώριες. Αυτό περισσότερο συνδέεται με το διάστημα από 23 Μαρτίου-14 Ιουλίου. Δεν πρόκειται σε αυτό το διάστημα να υπάρξουν γεγονότα που απορρέουν από το αν κάνετε εσείς καλά τη δουλειά σας. Είναι και οι αστάθμητοι εξωτερικοί παράγοντες και ο ανταγωνισμός που μπορεί να τα δημιουργήσουν. Από τον Ιούλιο και έως το τέλος του χρόνου θα έχετε μια πιο καθαρή εικόνα για το τι συμφέρει, τι μπορεί να βελτιωθεί ή να αλλάξει και με ποιον τρόπο πρέπει αυτά να γίνουν. Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ακόμα περισσότερο ο Δεκέμβριος μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και να δώσουν πιο επιθυμητά αποτελέσματα.

Μάλιστα, αυτή η τελευταία ετήσια εξόρμηση μπορεί να αποτελέσει το χαλί για να περάσετε με μεγαλύτερο κέφι και περισσότερα σχέδια στην επόμενη χρονιά. Ο Αρης από τον Ιούλιο έως τις πρώτες ημέρες του 2021 θα σας κάνει σωστά και συνετά τολμηρούς και θα σας εμψυχώνει για να καταφέρετε πολλά από αυτά που επιδιώκετε. Κάποιος συνέταιρος; Στενός συνεργάτης ή σύντροφος μπορεί με κάποιον τρόπο φέτος κάτι καλό να συνεισφέρει.

Οικονομικά

Ο οικονομικός -που περιλαμβάνει όχι μόνο τον μηνιαίο μισθό αλλά και κάθε πηγή εισοδήματος και περιουσιακού στοιχείου όπως και τις δικές σας υποχρεώσεις- είναι για το 2020 ο τομέας που θα υποστεί τις μεγαλύτερες επιδράσεις από τα τεκταινόμενα του 2020. Κρόνος και Πλούτωνας -που δεν τους λες με τίποτε αγαθοποιούς και βοηθητικούς- παραμένουν στον τομέα των χρημάτων τα τελευταία χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι αρκετοί από εσάς περάσετε από τα ψηλά στα χαμηλά. Αυτοί οι δύο θα παραμείνουν στην ίδια θέση έως τα μέσα περίπου Δεκεμβρίου 2020, αλλά ευτυχώς από τις αρχές Δεκεμβρίου 2019 κατέφθασε και μια ενίσχυση.

Ο Δίας, ο... σωτήρας ακόμα και του παρά… πέντε, στις 3 Δεκεμβρίου έφυγε από το ζώδιό σας και πέρασε στον Αιγόκερω -στα... μαρμαρένια αλώνια όπως θα λέγαμε- για να δώσει τη μάχη της χρονιάς με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα για το δικό σας συμφέρον. Ιδιαίτερα προσεκτικοί -με έξοδα, πάσης φύσεως, οικονομικά μπερδέματα ή φιλόδοξους αλλά μη ρεαλιστικούς στόχους- θα πρέπει να είστε από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου και ακόμα πιο συγκεκριμένα από τις 13 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να χαθούν χρήματα. Μην ριψοκινδυνεύετε, λοιπόν, με κανέναν τρόπο και να είστε υποψιασμένοι και σε τυχόν υποσχέσεις.

Διαβάστε περισσότερα για τον Τοξότη

Αιγόκερως

Σχέσεις - Έρωτας

Συνειδητοποιήσεις, διδάγματα, μαθήματα ζωής θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήρθαν βροχή τα τελευταία χρόνια και μαζί και κάποιες μεγάλες εκπλήξεις για το πώς αντιμετωπίζετε εσείς τους άλλους: συντρόφους, αγαπημένα και συγγενικά πρόσωπα, ανωτέρους, ανταγωνιστές και στενούς συνεργάτες. Αλλαξαν οι ανάγκες και οι προτεραιότητές σας φυσικά και ο τρόπος κρίσης σας. Αν ο γάμος και οι σχέσεις σας έχουν αντέξει την τελευταία δύσκολη περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι και τώρα, σημαίνει ότι αυτά που σας ενώνουν -και φυσικά είναι διαφορετικά για τον καθέναν- είναι περισσότερα από αυτά που σας χωρίζουν. Φροντίστε λοιπόν να ανανεώσετε τη σχέση σας και να καταπολεμήσετε τη ρουτίνα για να προχωρήσετε παρακάτω.

Γάμοι που κρέμονται από μια κλωστή μπορεί να μην αντέξουν από τις 2 Ιουλίου έως και τις αρχές Ιανουαρίου του 2021. Αν έχετε αποφασίσει έναν γάμο ή μια συγκατοίκηση, προχωρήστε από το τέλος Μαρτίου έως τέλος Ιουνίου, αλλά μόνο αν γνωρίζεστε καλά με το έτερον ήμισυ και η σχέση σας έχει δοκιμαστεί. Οι αυθορμητισμοί δεν επικροτούνται μέσα στο 2020, αλλά δεν είναι συνήθως και στη φύση σας. Εσείς τον όποιο ρομαντισμό διαθέτετε τον συνοδεύετε και με ένα κομπιουτεράκι, και μην παρεξηγήστε από αυτό που λέω.

Οι νέες γνωριμίες θα δοκιμαστούν δυνατά από Ιούλιο και μετά. Το σεξ επίσης το ίδιο διάστημα φαίνεται ότι για κάποιο λόγο ή δεν λειτουργεί καλά ή δεν είναι πηγή χαράς. Μην υπερεκτιμάτε αλλά και μην υποτιμάτε τον ρόλο του στον γάμο και στη σχέση σας. Συζητήστε το πώς και το γιατί. Αν κάποιοι από εσάς θέλετε να απεμπλακείτε από μια ανυπόφορη σχέση, από το τέλος Μαρτίου έως το τέλος Ιουνίου θα είναι πιο εύκολο να βρείτε τον τρόπο. Η Αφροδίτη στον επαγγελματικό τομέα σας από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου μπορεί να συνδέσει κάπως το ερωτικό με το επαγγελματικό.

Επαγγελματικά

Η εικόνα που έχετε αποκομίσει μέχρι τώρα είναι αυτή που δείχνει ότι το 2020 έχει αρκετές δυσκολίες και έντονο ανταγωνισμό, αλλά: Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις -ιδιαίτερα για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου- ότι δεν αποκλείεται και η επιτυχία. Ο Δίας στο ζώδιό σας και η Αφροδίτη στον τομέα της εργασίας από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου δημιουργούν εκείνες τις προϋποθέσεις που θα σας επιτρέψουν να αναπτύξετε τα σχέδια και τις βλέψεις σας.

Μάλιστα τώρα είναι η στιγμή να αναζωογονήσετε τη δουλειά σας -και αυτό επιβάλλεται αν είσαστε ελεύθεροι επαγγελματίες- και να ερευνήσετε τις πτυχές που έχουν μείνει αναξιοποίητες. Οποιος συνεργάτης ή υφιστάμενος σάς φαίνεται ότι έχει κάποιες καλές ιδέες, μην τον σνομπάρετε. Ακούστε τον. Το «καλό» μπορεί φέτος να προκύψει από εκεί που δεν το περιμένετε. Οι προωθητικές αυτές κινήσεις μπορεί να ξεκίνησαν από τα μέσα Νοεμβρίου του 2019, αλλά η απόδοσή τους μπορεί να φανεί περισσότερο έως τον Ιούνιο. Αν έχετε αποφασίσει ότι η δουλειά στην οποία είσαστε έχει πιο πολλά αρνητικά παρά θετικά, από Απρίλιο έως τέλος Ιουνίου ψάξτε κάτι άλλο. Αυτό είναι το καλύτερο διάστημα για να αναζητήσετε δουλειά αν δεν έχετε. Ολοι σας όμως θα πρέπει να επιδείξετε πρόνοια, συνέπεια και υπευθυνότητα από τον Ιούλιο και μετά που οι συνθήκες θα είναι πιο απαιτητικές.

Οικονομικά

Αρκετοί από εσάς έχετε στην κυριολεξία ανοιχτούς λογαριασμούς και σε αυτόν τον τομέα, ίσως από το 2017 και μετά ή και πιο παλιά. Το 2020 με τις συνθήκες -περισσότερο εξωτερικές, πολιτικοοικονομικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες- που θα επικρατούν θα περάσετε σκαμπανεβάσματα. Δυσκολία θα έχετε στο να εισπράξετε χρήματα που σας οφείλονται και στο να καλύψετε υποχρεώσεις που αναφύονται. Διόλου απίθανο φυσικά κάποιοι να αποκτάτε, ρυθμίζετε, ανακαινίζετε κάποιον χώρο, κάποιο ακίνητο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει περισσότερο από το τέλος Ιουνίου έως τον Δεκέμβριο. Αν υπάρχει κάποιος χώρος που αμφισβητείται ή υπάρχει κάποιο μπλέξιμο, ενεργήστε πριν από αυτό το διάστημα. Αν για κάποιον λόγο ψάχνετε να νοικιάσετε έναν χώρο από τέλος Ιουνίου και μετά, και θα ταλαιπωρηθείτε και δεν θα μείνετε ευχαριστημένοι. Κάντε από πριν το κουμάντο σας.

Από οικονομικής άποψης το μήνυμα επίσης του 2020 είναι και αυτό. Κάντε συνδυασμούς. Μπορεί και συμπληρωματική εργασία. Ανάδειξη κάποιας ικανότητας ή ταλέντου που δεν έχει αξιοποιηθεί, μπορεί να αποδώσει οικονομικά. Προσεκτικοί γύρω από τα οικονομικά σας θα πρέπει -ιδιαίτερα από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου- να είστε όσοι διαχειρίζεστε ή έχετε μετοχές και άυλο χρήμα γενικώς.

Διαβάστε περισσότερα για τον Αιγόκερω

Υδροχόος

Σχέσεις - Έρωτας

Χρονιά συντήρησης των κεκτημένων σας, οικονομικών, υλικών και συναισθηματικών, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να φυλάξετε ως κόρην οφθαλμού τα πρόσωπα τα οποία σας έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν προδώσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Μετρήστε, λοιπόν, δύο φορές την απόφασή σας να εγκαταλείψετε κάποιο από αυτά, αν έχετε ρουτινιάσει ή έχετε κουραστεί. Αυτό το σύνθετο ανοιξιάτικο διάστημα μπορεί να αποδειχθεί και διάστημα έντονων συγκινήσεων αλλά και αποκαλύψεων. Αν έχετε να κρύψετε κάτι που μπορεί να επιφέρει ταραχή μεγάλη, κρύψτε το καλύτερα, αλλά αυτό ισχύει και για τον σύντροφό σας, αν συμβαίνει να είστε εσείς το άλλο πρόσωπο στον γάμο ή τη σχέση σας. Μια και μιλάμε για γάμο ή για μια παγιωμένη σχέση, μάλλον ήρθε η ώρα της κρίσης.

Αν ο γάμος μπάζει νερά, το 2020 θα αποδείξει αν μπορεί να επιδιορθωθεί, γιατί από τον Δεκέμβριο του 2020 και μέσα στο 2021 ίσως η κατάσταση γίνει πιο δύσκολη. Αν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε μια συγκατοίκηση με το άτομο που αγαπάτε, πέρα από την αγάπη σας υπολογίστε και το οικονομικό. Μάλιστα, θα είναι καλύτερα αν η υλοποίηση αυτή γίνει από τον Ιούλιο έως τις 21 Νοεμβρίου. Διαστήματα που ευνοούνται περισσότερο τα αισθηματικά σας αλλά και οι νέες γνωριμίες είναι τα εξής: 1-13 Ιανουαρίου, 8 Φεβρουαρίου-5 Μαρτίου και ακόμα καλύτερα 2 Ιουλίου-7 Αυγούστου. Για το… αντίο του 2020 ευνοϊκό διάστημα και από 29 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου.

Θα διαβάσετε σε πολλά περιοδικά ότι δεδομένου του ότι η Αφροδίτη θα βρίσκεται στους Διδύμους από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου, όλο αυτό το διάστημα είναι ευνοϊκό για τα αισθηματικά σας. Αυτό δεν ισχύει σε μεγάλο βαθμό, γιατί η παρεμβολή του Κρόνου και του Ουρανού από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου μπορεί να περιπλέξει κάπως την κατάσταση. Αν είστε δεσμευμένοι, προσέχετε τους πειρασμούς και αν και κατά πόσο αξίζει να διακινδυνεύσετε τη σχέση σας. Αν όχι, μήπως το άτομο που μπορεί να σας ενδιαφέρει δεν αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο τον δεσμό σας;

Επαγγελματικά

Από πολλές πλευρές προκύπτει ότι η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές που θα φιλοξενήσουν τα πιο πολλά γεγονότα, τις ανακατατάξεις και τις αλλαγές και στην επαγγελματική σας ζωή. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή εσείς έχετε σχεδιάσει κάποια σημαντικά πράγματα γι’ αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί να προέλθουν και από εξωγενείς παράγοντες. Ας φέρω ένα παράδειγμα: Εργάζεστε σε μια φίρμα που μπορεί να αποχωρήσει κάποιος ή να προστεθεί ένας άλλος και αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι θα γίνουν και κάποιες αλλαγές που θα φτάσουν και σε εσάς ανάλογα με τη θέση που κατέχετε.

Διαβάστε περισσότερα για τον Υδροχόο

Ιχθύες 

Σχέσεις - Έρωτας

Αισθήματα, έρωτας, σχέσεις, γάμος στο 2020; Χμμμ, εδώ ξεροκαταπίνουμε λίγο, γιατί το σκηνικό σε αυτόν τον τομέα είναι κάπως ομιχλώδες και περιπεπλεγμένο. Ιδιαίτερα από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου. Σε αυτό το διάστημα θα διακατέχεσθε από έναν υπερβάλλοντα συναισθηματισμό -άρα θα είστε εξαιρετικά ευάλωτοι σε πειρασμούς, υπερβολές και ονειροφαντασίες- ή μπορεί να θυματοποιηθείτε χάριν της αγάπης. Με λίγα λόγια, εύκολα μπορεί να χαθούν κάποιες κρίσιμες ισορροπίες. Αυτό θα ήταν ανησυχητικό από τη στιγμή που υπάρχει ένας γάμος ή μια σταθερή σχέση. Αν σας ενδιαφέρουν πραγματικά, κοιτάξτε σε ποιο βαθμό θα διακινδυνεύσετε. Ακόμα, όλοι σας να επιδιώκετε να γνωρίζετε σε βάθος όποιο άτομο σας ενδιαφέρει αισθηματικά, για να αποφύγετε να παραπλανηθείτε.

Φυσικά και δεν εξελίσσεται όλο το 2020 κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πριν αλλά και μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να ζήσετε πιο ήσυχα και πιο ικανοποιητικά και στον έρωτα και στις διάφορες σχέσεις σας. Ο νέος χρόνος ευνοεί ακόμα τη συγκατοίκηση ή έναν γάμο και, αν το επιθυμείτε, ένα παιδί. Το πιο επίμαχο διάστημα για την απόκτησή του σε μεγάλο βαθμό είναι από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου. Αν δεν το επιθυμείτε, πάρτε τα μέτρα σας. Αυτή η περίοδος έχει έντονη κινητικότητα και πολλές γνωριμίες. Φιλτράρετέ τες. Αυτό γιατί πραγματικά κάποιες μπορεί να αξίζουν τον κόπο και κάποιες να είναι φύρα -συναισθηματική ή και οικονομική- και χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Από τον Ιούλιο έως και τις πρώτες ημέρες του 2021 θα είστε ανενόχλητοι από την επίδραση του Αρη, καθώς σε αυτό το διάστημα θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Αν πρέπει να προσέξετε κάτι από αυτόν είναι τα πολλά έξοδα που θα δημιουργεί, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε στα οικονομικά.

Επαγγελματικά

Παρότι οι βασικές προδιαγραφές στα επαγγελματικά σας είναι κάθε άλλο πάρα άσχημες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε σε ετοιμότητα και να προσπαθείτε σκληρά. Οι όποιες ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν σωστά θα χρειαστεί και να συνοδευτούν από επιμέλεια, υπευθυνότητα και διαρκή εγρήγορση. Επίσης θα χρειαστεί η ωριμότητα στην επιλογή των σχεδίων, των τρόπων που πρέπει να υπηρετηθούν και των ανθρώπων με τους οποίους θα χρειαστεί να συμπράξετε πιο στενά. Αυτά βεβαίως αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες και κάνετε εσείς τις επιλογές. Αν είστε σε μια εξαρτημένη εργασία, απλώς ακόμα και εκεί που διαφωνείτε να κάνετε λίγο το παπί.

Το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου μπορεί να διαταράξει κάπως τις σταθερές που μπορεί να υπάρχουν μέχρι τότε στη δική σας εργασία, ή νόμους και κανονισμούς που διέπουν τον επαγγελματικό σας τομέα. Λόγοι ίσως που άπτονται πιο σημαντικών αποφάσεων που εκπορεύονται από ευρωπαϊκά ή παγκόσμια πολιτικά κέντρα και με κάποιον τρόπο επηρεάζουν και εμάς τους πιο... ταπεινούς. Διόλου απίθανο το εμπόρευμα ή η υπηρεσία που προσφέρετε να χρειάζεται μια αναπροσαρμογή.

Οικονομικά

Αν από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου είπαμε προσοχή στις ψευδαισθήσεις, στις λάθος εκτιμήσεις και στα μπερδέματα στα αισθηματικά, μάλλον κάτι ανάλογο πρέπει να πούμε και για τα οικονομικά. Στην πραγματικότητα όλο το 2020 έχει αρκετές δαπάνες, αλλά η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε αυτό το διάστημα και το διάστημα που εκτείνεται από τις 8 Αυγούστου και μετά είναι εμφανής. Από αυτή την ημερομηνία και έως τις πρώτες ημέρες του 2021 μπορεί να γίνουν έξοδα για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, όπως ένα επαγγελματικό άνοιγμα, μια αγορά.

Πιο συγκεκριμένος ο σκοπός, πιο προβλέψιμη η ροή των χρημάτων. Πάντως το πιο ευάλωτο από πλευράς οικονομικών διάστημα φαίνεται ότι θα είναι από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Αυγούστου. Το ευάλωτο όμως μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα έξοδα, αλλά και άλλα πολλά, όπως καθυστέρηση είσπραξης χρημάτων, διαφορές νομισμάτων κ.ά. Αν το βαλάντιό σας παίζει με αυτά ή με έξοδα που γίνονται για ανακαίνιση κάποιου χώρου ή για την κάλυψη των αναγκών κάποιου δικού σας ατόμου. Το θέμα είναι να μη γίνουν άστοχες κινήσεις και επιλογές και ενώ θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν χρήματα, τελικά σπαταληθούν. Με το κομπιουτεράκι ανά χείρας λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεστε, για να μειώσετε την πιθανότητα λάθους στη νέα χρονιά.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ιχθύ

ζώδια Δεκεμβρίουζώδια προβλέψεις 2020ζώδια