Lifestyle|31.12.2019 18:49

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ιχθύες: Συγκεντρωθείτε και βάλτε στοχους

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Ιχθύ (20 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου). Το 2019 κλείνει τον κύκλο του και αν μερικοί από σας νιώθετε παραπονεμένοι γιατί ίσως βάλατε αρκετό… κρέας στα κάρβουνα και δεν ψήθηκε όλο, πιθανόν να φταίτε λίγο και εσείς. Διόλου απίθανο να βάλατε τον πήχη ψηλά και να μην προσπαθήσατε όσο έπρεπε για να τον περάσετε. Βλέπετε, το τετράγωνο του Δία με το ζώδιό σας -και αυτό το τετράγωνο κυριάρχησε σε εσάς από τον Νοέμβριο του 2018 έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019- μας δίνει υπερβολική αισιοδοξία ώρες ώρες που μπορεί να οδηγήσει στην έπαρση και την υπερβολή. Πάντως το σίγουρο είναι ότι όλο και κάτι κερδίσατε τη χρονιά που έφυγε.

Το 2020 έρχεται με τις καλύτερες προδιαγραφές και αυτές απορρέουν όχι από μία αλλά από πολλές πλευρές. Ας αρχίσουμε από τα βοηθητικά. Το βαρύ πλανητικό «πυροβολικό» του ζωδιακού, δηλαδή Κρόνος, Πλούτωνας και Δίας, θα βρίσκονται στον Αιγόκερω έως τα μέσα Δεκεμβρίου ο Κρόνος και ο Δίας και ακόμα παραπέρα ο Πλούτωνας. Ποιος είναι ο τομέας που αντιπροσωπεύει ο Αιγόκερως για σας; Είναι αυτός που εμπεριέχει τις διάφορες εμπειρίες σας και πώς μπορείτε να τις αξιοποιήσετε καλύτερα. Είναι η παρέα, η ομάδα, ο σύλλογος, οι ελπίδες και τα όνειρά μας, οι στόχοι μας και τα ιδανικά μας. Είναι η εξέλιξή μας κάτω από όποια σημαία.

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Αιγόκερως: Ο Δίας έρχεται να σας στηρίξει όλο το 2020 Ζώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φορά & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ταύρος: Πολλά τα θετικά, εκρηκτική άνοιξη & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Λέων: Συνετά βήματα και μέτρο θα βοηθήσουν

Επανεκκίνηση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος

Η παρουσία του Κρόνου στο ενδέκατο σπίτι, οίκο του ωροσκοπίου μας, μας βάζει στη διαδικασία να βάζουμε εξαιρετικά υψηλούς στόχους, τόσο μεγάλους που συχνά πέφτουν και μας πλακώνουν. Εσείς θα προσέξετε να μην το πάθετε φέτος. Ξεκινήστε με κάπως μικρότερους και όσο τους καταφέρνετε συνεχίστε. Εχει σημασία να μην αγχωθείτε και να μη φοβηθείτε, γιατί έτσι κανείς χάνει την μπάλα. Φέτος θα συναναστραφείτε με καινούργια πρόσωπα, ξένες νοοτροπίες και ενώ από τη μια μεριά θα υπάρχουν αυτοί που θα σας συμπαθούν και θα σας στηρίζουν, από την άλλη θα έχετε κάποιους που θα σας αμφισβητούν και θα σας κρίνουν πολύ αυστηρά. Μην υπερεκτιμήσετε τα πολύ καλά σχόλια των πρώτων και δείτε μήπως σε κάτι έχουν κάποιο δίκιο οι δεύτεροι.

Το 2020 είναι μια χρονιά που όλοι σας -ο καθένας με τον τρόπο του- μπορείτε να επιδιώξετε μια επανεκκίνηση ή μια εντελώς καινούργια αρχή, χωρίς όμως τις νοοτροπίες και τις συνήθειες του παρελθόντος που δεν βοήθησαν ιδιαίτερα. Ασφαλώς και δεν μπορείτε να αλλάξετε τις βασικές δομές του χαρακτήρα σας, αλλά μπορείτε να δουλέψετε τα διάφορα… κολλήματα και τις συμπεριφορές σας. Η συνήθεια και η υπευθυνότητα είναι τα πρώτα καλά στοιχεία για να βάλετε τις βάσεις αυτήν τη νέα χρονιά. Πέραν των πολύ βοηθητικών επιρροών του Δία, του Κρόνου και του Πλούτωνα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 -και ακόμα παραπέρα-, στο πλευρό σας θα έχετε και τον Ουρανό, καθώς θα δημιουργεί από τον Ταύρο που βρίσκεται ένα ευνοϊκό εξάγωνο.

Ο Ουρανός -που ξεκίνησε να σας επηρεάζει από τα μέσα Μαΐου 2018 και μετά ξεκίνησε να σας υπαγορεύει την ανάγκη να αλλάξετε γρήγορα τα πράγματα εκεί που νιώθετε ότι έχουν βαλτώσει, ακόμα και αν δεν είστε απολύτως έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Φέτος, λοιπόν, θα επανεξετάσετε πού φερθήκατε επαναστατικά χωρίς σοβαρή αιτία, άμυαλα και δίχως προετοιμασία και θα φροντίσετε να προχωρήσετε στις απαραίτητες διορθώσεις. Οι προκλήσεις για το νέο, το πρωτότυπο, το διαφορετικό, ίσως και το εντελώς αδοκίμαστο θα πρέπει να τύχουν προσεκτικής προετοιμασίας για να έχουν αποτέλεσμα. Η επίδραση του Ουρανού θα είναι πιο φανερή σε εσάς που είστε γεννημένοι μέσα στον Φεβρουάριο. Στο πλευρό σας όμως για ένα μεγάλο διάστημα φέτος θα βρίσκεται και ο Ερμής, που θα ενισχύει τον ορθολογισμό και την έξυπνη διαίσθηση, κάτι σαν αντίβαρο, σαν εξισορροπητικό στοιχείο εξουδετέρωσης της παραπλανητικής επίδρασης του Ποσειδώνα, που εξακολουθεί να βρίσκεται και φέτος στο ζώδιό σας. Μειώστε λίγο το «η φαντασία στην εξουσία». 

Σχέσεις - Έρωτας

Αισθήματα, έρωτας, σχέσεις, γάμος στο 2020; Χμμμ, εδώ ξεροκαταπίνουμε λίγο, γιατί το σκηνικό σε αυτόν τον τομέα είναι κάπως ομιχλώδες και περιπεπλεγμένο. Ιδιαίτερα από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου. Σε αυτό το διάστημα θα διακατέχεσθε από έναν υπερβάλλοντα συναισθηματισμό -άρα θα είστε εξαιρετικά ευάλωτοι σε πειρασμούς, υπερβολές και ονειροφαντασίες- ή μπορεί να θυματοποιηθείτε χάριν της αγάπης. Με λίγα λόγια, εύκολα μπορεί να χαθούν κάποιες κρίσιμες ισορροπίες. Αυτό θα ήταν ανησυχητικό από τη στιγμή που υπάρχει ένας γάμος ή μια σταθερή σχέση. Αν σας ενδιαφέρουν πραγματικά, κοιτάξτε σε ποιο βαθμό θα διακινδυνεύσετε. Ακόμα, όλοι σας να επιδιώκετε να γνωρίζετε σε βάθος όποιο άτομο σας ενδιαφέρει αισθηματικά, για να αποφύγετε να παραπλανηθείτε.

Φυσικά και δεν εξελίσσεται όλο το 2020 κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πριν αλλά και μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να ζήσετε πιο ήσυχα και πιο ικανοποιητικά και στον έρωτα και στις διάφορες σχέσεις σας. Ο νέος χρόνος ευνοεί ακόμα τη συγκατοίκηση ή έναν γάμο και, αν το επιθυμείτε, ένα παιδί. Το πιο επίμαχο διάστημα για την απόκτησή του σε μεγάλο βαθμό είναι από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου. Αν δεν το επιθυμείτε, πάρτε τα μέτρα σας. Αυτή η περίοδος έχει έντονη κινητικότητα και πολλές γνωριμίες. Φιλτράρετέ τες. Αυτό γιατί πραγματικά κάποιες μπορεί να αξίζουν τον κόπο και κάποιες να είναι φύρα -συναισθηματική ή και οικονομική- και χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Από τον Ιούλιο έως και τις πρώτες ημέρες του 2021 θα είστε ανενόχλητοι από την επίδραση του Αρη, καθώς σε αυτό το διάστημα θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Αν πρέπει να προσέξετε κάτι από αυτόν είναι τα πολλά έξοδα που θα δημιουργεί, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε στα οικονομικά

Επαγγελματικά

Παρότι οι βασικές προδιαγραφές στα επαγγελματικά σας είναι κάθε άλλο πάρα άσχημες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε σε ετοιμότητα και να προσπαθείτε σκληρά. Οι όποιες ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν σωστά θα χρειαστεί και να συνοδευτούν από επιμέλεια, υπευθυνότητα και διαρκή εγρήγορση. Επίσης θα χρειαστεί η ωριμότητα στην επιλογή των σχεδίων, των τρόπων που πρέπει να υπηρετηθούν και των ανθρώπων με τους οποίους θα χρειαστεί να συμπράξετε πιο στενά. Αυτά βεβαίως αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες και κάνετε εσείς τις επιλογές. Αν είστε σε μια εξαρτημένη εργασία, απλώς ακόμα και εκεί που διαφωνείτε να κάνετε λίγο το παπί.

Το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου μπορεί να διαταράξει κάπως τις σταθερές που μπορεί να υπάρχουν μέχρι τότε στη δική σας εργασία, ή νόμους και κανονισμούς που διέπουν τον επαγγελματικό σας τομέα. Λόγοι ίσως που άπτονται πιο σημαντικών αποφάσεων που εκπορεύονται από ευρωπαϊκά ή παγκόσμια πολιτικά κέντρα και με κάποιον τρόπο επηρεάζουν και εμάς τους πιο... ταπεινούς. Διόλου απίθανο το εμπόρευμα ή η υπηρεσία που προσφέρετε να χρειάζεται μια αναπροσαρμογή.

Οικονομικά

Αν από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου είπαμε προσοχή στις ψευδαισθήσεις, στις λάθος εκτιμήσεις και στα μπερδέματα στα αισθηματικά, μάλλον κάτι ανάλογο πρέπει να πούμε και για τα οικονομικά. Στην πραγματικότητα όλο το 2020 έχει αρκετές δαπάνες, αλλά η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε αυτό το διάστημα και το διάστημα που εκτείνεται από τις 8 Αυγούστου και μετά είναι εμφανής. Από αυτή την ημερομηνία και έως τις πρώτες ημέρες του 2021 μπορεί να γίνουν έξοδα για κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, όπως ένα επαγγελματικό άνοιγμα, μια αγορά.

Πιο συγκεκριμένος ο σκοπός, πιο προβλέψιμη η ροή των χρημάτων. Πάντως το πιο ευάλωτο από πλευράς οικονομικών διάστημα φαίνεται ότι θα είναι από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Αυγούστου. Το ευάλωτο όμως μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα έξοδα, αλλά και άλλα πολλά, όπως καθυστέρηση είσπραξης χρημάτων, διαφορές νομισμάτων κ.ά. Αν το βαλάντιό σας παίζει με αυτά ή με έξοδα που γίνονται για ανακαίνιση κάποιου χώρου ή για την κάλυψη των αναγκών κάποιου δικού σας ατόμου. Το θέμα είναι να μη γίνουν άστοχες κινήσεις και επιλογές και ενώ θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν χρήματα, τελικά σπαταληθούν. Με το κομπιουτεράκι ανά χείρας λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεστε, για να μειώσετε την πιθανότητα λάθους στη νέα χρονιά.

Εκλείψεις

Ο νέος χρόνος θα χρωματιστεί από τέσσερις σεληνιακές εκλείψεις και δύο ηλιακές, που όλες θα επηρεάσουν περισσότερο τη δική σας μεταβλητή ομάδα -Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες- αλλά και την παρορμητική. Σε αυτήν συμμετέχουν Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι. Εσάς θα σας επηρεάσουν περισσότερο -την ημερομηνία που γίνονται και τις γύρω ημέρες- αυτές που θα γίνουν στους Διδύμους και στον Τοξότη. Στις 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο, ενώ στις 5 Ιουνίου θα σημειωθεί σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη. Στις 21 Ιουνίου θα έχουμε ηλιακή έκλειψη στον Αιγόκερω, ενώ το τέλος του χρόνου μάς επιφυλάσσει ακόμη μία σεληνιακή έκλειψη στις 30 Νοεμβρίου στους Διδύμους και μια ηλιακή στις 14 Δεκεμβρίου στον Τοξότη. Οπως βλέπετε, τα σταθερά ζώδια φέτος -Ταύρος, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος- μένουν έξω από τον χορό των εκλείψεων.

Υγεία - Ομορφιά

Προηγείται πάντοτε η υγεία, άρα ας ξεκινήσουμε από αυτήν. Είναι αλήθεια ότι είστε συνήθως υπέρμετρα ευαίσθητοι -και ευαίσθητοι δεν σημαίνει καλοί και ρομαντικοί-, πράγμα που σημαίνει ότι συλλαμβάνετε πιο εύκολα τις δονήσεις στην ατμόσφαιρα γύρω σας, όπως και την αύρα των ανθρώπων. Τι αποτέλεσμα έχει αυτό; Μα να επηρεάζεστε ψυχικά και μπορεί ταυτόχρονα και σωματικά και να υποφέρει ο οργανισμός σας. Στομαχικοί πόνοι και πονοκέφαλοι μπορεί να προκληθούν από μικρές αιτίες, ακόμα και από τον καιρό. Οπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει να ατσαλωθείτε περισσότερο εσωτερικά.

Το τετράγωνο του Δία με το ζώδιό σας όλο το 2019 μπορεί να σας οδήγησε σε υπερβολές και απροσεξίες στη διατροφή και να ζείτε τα επακόλουθά τους. Αν δεν προσέξετε από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου μπορεί να κουράσετε το συκώτι, να προσθέσετε σάκχαρο στον οργανισμό και ακόμα, αν έχετε βάρος, να υποφέρουν και τα πόδια. Αυτό το διάστημα και η ομορφιά μπορεί κάπως να υποφέρει. Αποφύγετε καλλυντικά και φάρμακα που δεν είναι εγκεκριμένα και μην καταφεύγετε σε αμφίβολες πρακτικές υγείας και ομορφιάς. Καλύτερα διαστήματα για ενίσχυση της ομορφιάς σας είναι από 6 Μαρτίου -όχι όμως στις 10 Μαρτίου- έως 3 Απριλίου, 8 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου -όχι όμως 1, 2, 3 Σεπτεμβρίουκαι από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Συμβουλή: Εκτιμήστε τον ρεαλισμό, την πραγματικότητα δηλαδή, ακόμα και αν δεν σας αρέσει, γιατί μόνο έτσι θα αποφύγετε ανώφελο ρίσκο και απογοητεύσεις. Ο ενθουσιασμός είναι ωραίο πράγμα και κινητήριος δύναμη για να ανοίξουμε καινούργιους δρόμους, αλλά είναι απαραίτητο να ξέρουμε ποιος είναι ο τελικός στόχος. Οχι φέτος… προχώρα και βλέπουμε.

Tips στα δεκαήμερα

Αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας μπορείτε να μπείτε πιο δυναμικά στη δράση από τα μέσα Φεβρουαρίου. Εως τον Απρίλιο μπορείτε να επιτύχετε αρκετά. Οσοι είστε γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας θα πρέπει να έχετε κυριολεκτικά τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά, μια και μπορεί ο Ποσειδώνας να σας δίνει έμπνευση, αλλά ενδεχομένως να σας παρασύρει και σε λάθος επιλογές. Εσείς του τρίτου θα έχετε περισσότερη εύνοια από τον Αύγουστο και μετά, γιατί όπως και του δευτέρου δεκαημέρου τα καλά αποτελέσματα ανήκουν περίπου στο δεύτερο μισό αυτού του χρόνου.

Πώς τα πάμε με τους άλλους

Ταύροι, Σκορπιοί και Αιγόκεροι είναι σίγουρα άτομα που συνήθως σας δίνουν αίσθημα ασφάλειας, γιατί και αυτοί αρέσκονται στο να σας στηρίζουν και να σας προστατεύουν. Στη νέα χρονιά, όμως, μην τους θεωρήσετε δεδομένους. Τον Ταύρο, τον Σκορπιό από 23 Μαρτίου έως 1η Ιουλίου και τον Αιγόκερω για όλη τη χρονιά, γιατί και αυτοί θα έχουν τα δικά τους. Προσοχή μην είναι δικά σας και τα φορτωθούν. Αυτό ισχύει και για τους Λέοντες και τους Υδροχόους, που και αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν φίλους, συνεργάτες και συντρόφους. Το διάστημα που έχει ζόρι για Ταύρους και Σκορπιούς έχει και γι’ αυτούς. Ο Καρκίνος ίσως φανεί πρόθυμος, αλλά με αρκετά προβλήματα. Κριοί και Ζυγοί… ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Και να θέλουν, μπορούν λίγο. Μη διακινδυνέψετε πολύ φέτος -ιδιαίτερα Απρίλιο με Αύγουστο- χρήματα και αισθήματα με άλλον Ιχθύ, Δίδυμο ή Τοξότη.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

ζώδιαΒίκη Παγιατάκηζώδια προβλέψεις 2020Ιχθύςζώδια Δεκεμβρίου