Lifestyle|07.01.2020 14:29

Νίκος Βέρτης: «Από τα 11 δούλευα σε βενζινάδικο» - Η δύσκολη ζωή στην Ολλανδία και η επιτυχία (vid)

Newsroom

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Νίκος Βέρτης. Ο γνωστός τραγουδιστής, που ήταν ο πρώτος καλεσμένος της εκπομπής για το 2020, μίλησε για τη ζωή του ως παιδί μεταναστών στην Ολλανδία, τις σπουδές του, την καριέρα του στο τραγούδι, την πίστη του στο Θεό αλλά και για την σχέση με τον πατέρα του, τον οποίο θεωρεί ήρωά του. «Είμαι πολύ τυχερός γιατί έχω ζήσει μία ζωή σαν βιβλίο, σαν μυθιστόρημα», είπε αρχικά, μιλώντας και για τις οικονομικές δυσκολίες που βίωσε στο ξεκίνημα της καριέρας του.

«Δούλευα σε εργοστάσιο ξυλείας - Οδηγούσα κλαρκ»

«Υπάρχει διαφορά από τα να ζεις στο εξωτερικό ως οικονομικός μετανάστης και να κάνεις διακοπές. Ο πατέρας μου τα βρήκε πολύ δύσκολα στην Ελλάδα», δήλωσε λέγοντας ότι γύρισε στην Ελλάδα όταν ήταν έξι ετών και επέστρεψε στην Ολλανδία στα 14. «Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος. Παρά τις δυσκολίες υπάρχει αγάπη στο σπίτι μας. Δεν έχουν το φιλότιμο, δήλωσε για τους Ολλανδούς τονίζοντας ότι αισθάνεται και Έλληνας και Ολλανδός. «Μία περίοδο της ζωής μου δούλευα σε εργοστάσιο ξυλείας. Οδηγούσα κλαρκ».

«Στην πρώτη μου εμφάνιση φορούσα δανεικά ρούχα»

«Οι μεγάλες αποφάσεις είναι οι ξαφνικές. Πήγα σε μία σχολή δομικών έργων. Το 1998 πήρα το μπουζούκι μου και πήγα στην Ελλάδα. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου», είπε για την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή αποκαλύπτοντας παράλληλα πως πήγε με δανεικά ρούχα. «Ήταν πολύ μεγάλα τα παπούτσια. Ήμουν σαν παπουτσωμένος γάτος. Είχα πολύ τρακ», πρόσθεσε. «Έχω πολλά τραγούδια στο συρτάρι», τόνισε για τα τραγούδια που γράφει συνεχίζοντας: «Θεωρούσα ότι είναι άδικο να μου δίνουν κάποιοι άνθρωποι τα τραγούδια τους και εγώ να προωθώ τα δικά μου. Είμαι πιο δειλός στο να προωθώ. Είναι ιεροτελεστία να γράψεις ένα τραγούδι. Έχω γράψει μισό δίσκο τραγούδια μέσα σε μία ώρα. Το ‘Γιατί το μετανιώνεις’ το έχω γράψει σε ένα λεπτό». Ο Νίκος Βέρτης παραδέχτηκε ότι δεν σκεφτόταν να γίνει τραγουδιστής. «Μου άρεσε το σχέδιο, η κατασκευή, η αρχιτεκτονική. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι που δεν θα έκανα καλά. Στην οικογένεια είχαμε την επιλογή να κάνει ο καθένας ό,τι αγαπάει». Μάλιστα, μίλησε για τον πατέρα του, δηλώνοντας: «Ο πατέρας μου είναι ο ήρωάς μου».

Ο τραγουδιστής διηγήθηκε και μία ιστορία για ένα πατέρα που τον επισκέφθηκε στο καμαρίνι του και ο Βέρτης τον θυμήθηκε γιατί του έπλενε κάθε Κυριακή το αυτοκίνητο όταν ήταν νεαρός και εργαζόταν σε βενζινάδικο.

Η αγάπη του Τόλη Βοσκόπουλου

Στο πλαίσιο της εκπομπής, ο Τόλης Βοσκόπουλος μίλησε για τον τραγουδιστή: «Μου θυμίζει εμένα». Αμέσως μετά, ο Βέρτης τόνισε ότι:«Είναι το πρότυπό μου τραγουδιστικά», ενώ μίλησε και για τα υπόλοιπα μουσικά του ακούσματα.

Νίκος ΒέρτηςΝίκος Χατζηνικολάου