Lifestyle|09.01.2020 16:27

Το Twitter τρολάρει την παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα

Newsroom

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό τους προφίλ στο Instagram, o πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα καθώς επιθυμούν να εργαστούν και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ προανήγγειλαν τη δημιουργία νέας φιλανθρωπικής οργάνωσης. 

Η βρετανική βασιλική οικογένεια αντέδρασε στην ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν τονίζοντας ότι «κατανοεί» τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι «περίπλοκη» και θα πάρει «χρόνο». «Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

T

Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι «απογοητευμένο», ενώ φουντώνουν οι ισχυρισμοί ότι το ζευγάρι Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι, δεν είχε πει το παραμικρό στην Βασίλισσα Ελισάβετ για την απόφασή τους, την οποία ανακοίνωσαν μέσω social media. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμα που κινηματογράφησε η βασίλισσα Ελισάβετ και δημοσίευσε στο Instagram δεν υπάρχει πουθενά φωτογραφία του ζεύγους. Στα δεξιά της Ελισάβετ, όπως φαίνεται στο βίντεο, είναι μια φωτογραφία του Καρόλου με την Καμίλα, του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλιά Γεώργιου του 6ου, του συζύγου της Φίλιππου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την οικογένειά του. Πουθενά, όμως, δεν υπάρχει φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι με την σύζυγό του Μέγκαν. 

T

Ο συντάκτης του Βασιλικού ρεπορτάζ του BBC, Τζόνι Ντάιμοντ, με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Το BBC αντιλαμβάνεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είχαν συμβουλευτεί κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας πριν εκδώσουν την προσωπική τους δήλωση και το παλάτι θεωρείται απογοητευμένο», ενώ ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Μπάκιγχαμ, Ντίκι Άρμπιτερ, σε δηλώσεις του στο ίδιο Μέσο είπε πως ο πρίγκιπας Χάρι «λαμβάνει αποφάσεις με το συναίσθημα και όχι με τη λογική». «Η καρδιά και όχι το μυαλό καθοδηγούν τον Χάρι. Η τεράστια σφαγή των μέσων ενημέρωσης αμέσως μετά τη γέννηση του Άρτσι έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτήν την απόφαση». 

Η είδηση της παραίτησης, οδήγησε σε «φρενίτιδα» τους Έλληνες χρήστες του Twitter, οι οποίοι έσπευσαν με χαρακτηριστικές ατάκες να σχολιάσουν τη νέα απόφαση του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας του Σάσεξ.

T
T
T
T
T
T
T
T
T

Πρίγκιπας ΧάριΜέγκαν Μαρκλ