Lifestyle|12.01.2020 11:59

Η πριγκίπισσα το 'σκασε – Τι χάνουν Μέγκαν και Χάρι, εκτός από τα καθήκοντά τους

Μαρία Ανδρικάκη

Ο Χάρι και η Μέγκαν με την αποχώρησή τους επιθυμούν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. Ερωτήματα εγείρονται, όμως, για τα χρήματα που παίρνουν από τον Πρίγκιπα Κάρολο. Πηγές των Times αναφέρουν ότι ο Κάρολος δεν διατίθεται πλέον να κόβει λευκή επιταγή στο ζευγάρι, όπως κάνει κάθε χρόνο. Το προνόμιο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παραμένει στο «καλό παιδί» του Παλατιού, τον Γουίλιαμ.

Σύμφωνα με το BBC, διατηρούν ακόμα τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ και είναι στην ευχέρεια της Βασίλισσας να τους αποσύρει. Μπορούν να τους απαρνηθούν και οι ίδιοι, αναλυτές εκτιμούν, όμως, ότι δεν θα το κάνουν, καθαρά για εμπορικούς σκοπούς. Χάνουν, όμως, το ποσοστό που τους αναλογεί από τους φόρους των Βρετανών. Το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στα 2 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο και προέρχεται από τα εισοδήματα του Στέμματος – το λεγόμενο Sovereign Grant, που αγγίζει τα 82 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με την κατοικία τους στο Frogmore Cottage που θεωρείται δημόσια περιουσία και χρηματοδοτείται από τα χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων. Χρήματα που οι Σάσεξ απαρνούνται με την απομάκρυνσή τους από το Παλάτι. Τα βρετανικά δημοσιεύματα αναρωτιούνται αν το ζευγάρι θα πληρώνει νοίκι για να διατηρήσει την εντυπωσιακή κατοικία του.

Στον «αέρα» είναι και τα ταξιδιωτικά έξοδα του ζευγαριού. Στην ανακοίνωσή τους, η Μέγκαν και ο Χάρι αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν για να δείχνουν την υποστήριξή τους στη Βασίλισσα. Αυτό μεταφράζει ο βρετανικός Τύπος ως «διατήρηση των ταξιδιωτικών τους δαπανών». Ενδεικτικά, το 2018 μόνο ξόδεψαν για τα ταξίδια τους 130.000 λίρες.

Φυσικά, η προσωπική ανεξάρτητη περιουσία του καθενός είναι πολύ μεγάλη και το ζευγάρι δεν έχει λόγο να ανησυχεί. Επιπλέον, ο μικρός Άρτσι θα λάβει από τη βασίλισσα 70 εκατομμύρια λίρες, καθώς η Ελισάβετ επιθυμεί να εξασφαλίσει τα δισέγγονά της. Τέλος, το προσωπικό τους brand «Sussex Royals» μπορεί κι επίσημα πλέον να τους αποφέρει χρήματα, καθώς το ζευγάρι δεν χρειάζεται να λογοδοτεί στο παλάτι για τα οικονομικά του.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το δημοσίευμα του Page 6, ότι το πρώτο άτομο που ενθάρρυνε το ζευγάρι να αποχωρήσει από το Παλάτι είναι η ισχυρή γυναίκα της τηλεόρασης, Όπρα Γουίνφρεϊ. Η ίδια αρνείται τον ισχυρισμό αυτόν, υποστηρίζοντας ότι οι Σάσεξ «δεν την έχουν ανάγκη».

MegxitΜέγκαν ΜαρκλΠρίγκιπας Χάρι