Lifestyle|16.01.2020 16:54

Megxit: Η τελευταία «βασιλική» εμφάνιση του Χάρι και οι φίλοι «καλοθελητές»

Newsroom

Ο πρίγκιπας Χάρι έκανε σήμερα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το οικογενειακό συμβούλιο κατά το οποίο έλαβε την άδεια της βασίλισσας Ελισάβετ να αναζητήσει μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ ένα μέλλον μακριά από τη βασιλική οικογένεια. Ο πρίγκιπας, έκτος στη σειρά διαδοχής, παρακολούθησε παιδιά να παίζουν ράγκμπι στον κήπο του ανακτόρου του Μπάκιγχαμ, πριν κάνει την κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του αθλήματος το 2021.

Αυτή η εμφάνιση θα είναι και η τελευταία «βασιλική» του υποχρέωση πριν το Megxit, πριν δηλαδή ο ίδιος και η σύζυγός του ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή πιθανότατα στον Καναδά. Τα βρετανικά Μέσα γράφουν ότι μετά βίας χαμογελούσε, ενώ τα αμήχανα σχόλιά του έδειξαν σε όλους ότι θα προτιμούσε να μην κάνει καμία δήλωση στον Τύπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την κλήρωση για την πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι 2021 προέκυψε ότι θα διασταυρωθούν μαζί με την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Σαμόα και η... Ελλάδα! 

Οι φίλοι του Χάρι τον έχασαν - Ούτε το τηλέφωνό του δεν έχουν πλέον

Σύμφωνα με το περιοδικό People κάποιοι φίλοι του Χάρι δήλωσαν ότι τους «έβαλε στον πάγο» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Μέγκαν Μαρκλ, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι εκείνη τον επηρέασε εναντίον τους. Κάποιοι μάλιστα δεν έχουν πλέον καν το τηλέφωνό του. Ο Χάρι σταμάτησε να επικοινωνεί με πολλούς από τους παλιούς του φίλους, μετά το πρώτο εξάμηνο της εγκυμοσύνης της συζύγου του στον Άρτσι, δημιουργώντας ένα κλίμα εχθρότητας και απομόνωσης. 

T

Χιου Γκραντ υπέρ της απόφασης του Χάρι για Megxit

Ο Χιου Γκραντ, που δεν διστάζει να εκφράσει δημόσια την άποψή του ακόμη και για τον Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σε αμερικανική ραδιοφωνική εκπομπή: «Είμαι μάλλον με την πλευρά του πρίγκιπα Χάρι. Τα ΜΜΕ δολοφόνησαν τη μητέρα του και τώρα κάνουν κομματάκια την γυναίκα του. Νομίζω, ως άνδρας, πως είναι δουλειά του να προστατεύσει την οικογένειά του, οπότε είμαι με το μέρος του». 

Ο διάσημος ηθοποιός αναφέρθηκε στο θανατηφόρο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνας και του Ντόντι Φαγέντ στο Παρίσι το 1997, όταν ο οδηγός της έχασε τον έλεγχο σε τούνελ μετά από καταδίωξη παπαράτσι.  Ο ίδιος ο Χάρι πριν από λίγο καιρό είχε πει  «Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Έχω δει τι έχει συμβεί όταν κάποιος που αγαπώ είναι εμπορεύσιμος στο σημείο που πλέον δεν αντιμετωπίζεται ως πραγματικό άτομο. Έχασα την μητέρα μου και τώρα παρακολουθώ την γυναίκα μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων». 

Η Μέγκαν Μαρκλ όλο χαμόγελα στον Καναδά

Η Μέγκαν Μαρκλ λίγες ώρες μετά την επίσκεψη-έκπληξη στο Downtown Eastside Women's Center στο Βανκούβερ, ένα κέντρο που παρέχει βοήθεια και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, συναντήθηκε με μέλη της ομάδας Justice for Girls που ασχολείται με θέματα κλιματικής αλλαγής και τα δικαιώματα των αυτοχθόνων του Καναδά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οργάνωσης, η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα «επείγον ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που επηρεάζει δυσανάλογα τις γυναίκες. Η Μέγκαν φωτογραφήθηκε χαμογελαστή δίπλα σε γυναίκες-μέλη της οργάνωσης, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι «η ζωή συνεχίζεται». 

Μέγκαν ΜαρκλMegxitΠρίγκιπας ΧάριΧιου Γκραντ