Lifestyle|04.12.2018 18:33

Ντονατέλα Βερσάτσε: Αναβίωσε το εμβληματικό φόρεμα της J. Lo (pics)

Newsroom

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, η Ντονατέλα Βερσάτσε παρουσίασε στο New York Stock Exchange τη φετινή χειμερινή συλλογή της. 

Στην πασαρέλα περπάτησαν γνωστά μοντέλα του εξωτερικού, όπως η Ιρίνα Σάικ, η Τζίτζι Χαντίντ και η Άμπερ Βαλέτα. Για τη νέα κολεξιόν, η σχεδιάστρια μόδας του οίκου Versace άντλησε έμπνευση από το παρελθόν και συγκεκριμένα από τη δεκαετία του '90. 

Ωστόσο, μεγάλη εντύπωση έκανε το αέρινο φόρεμα με αβυσσαλέο ντεκολτέ και σκίσιμο με καρδιές που φόρεσε το super model Άμπερ Βαλέτα, το οποίο θύμιζε αρκετά το tropical φόρεμα που έβαλε η Τζένιφερ Λόπεζ στα βραβεία Grammy του 2000.

Η Τζένιφερ Λόπεζ στα βραβεία Grammy του 2000 (Φωτογραφία: AP Images)

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο φόρεμα ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί το Google Images. Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιντ, έχει αποκαλύψει πως ο λόγος που «γεννήθηκε» το section με την αναζήτηση εικόνων στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης, ήταν η φρενίτιδα γύρω από το περίφημο φόρεμα με τροπικά prints που φόρεσε τότε η γνωστή λατίνα ποπ σταρ.

Η Τζένιφερ Λόπεζ στα βραβεία Grammy του 2000 (Φωτογραφία: AP Images)

Το εν λόγω φόρεμα αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην καριέρα της Λόπεζ, ενώ, δεκαοκτώ χρόνια μετά, το ρούχο εμπνέει ακόμη πολλούς σχεδιαστές και έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά, αποκαλυπτικά και εμβληματικά φορέματα που πέρασαν ποτέ από τα βραβεία Grammy ειδικά, αλλά και από το κόκκινο χαλί γενικότερα.

Η Τζένιφερ Λόπεζ στα βραβεία Grammy του 2000 (Φωτογραφία: AP Images)
T
Ντονατέλα ΒερσάτσεφόρεμαμόδαΤζένιφερ Λόπεζ