Lifestyle|06.12.2018 12:51

Η Ιωάννα Παππά επιστρέφει - 14 χρόνια μετά το «Κλείσε τα μάτια»

Άκης Φωτόπουλος

Η ηθοποιός μιλά στο «TV Έθνος» (2/12) για τη νέα συνεργασία της με τον σκηνοθέτη, στη σειρά «Ου φονεύσεις» του Open, για τον ρόλο που θα υποδυθεί στο επεισόδιο της ερχόμενης Πέμπτης, για τις επαγγελματικές επιλογές της και καταθέτει την άποψή της για την τηλεόραση του σήμερα.

Πέρασαν 14 χρόνια από τότε που η ηθοποιός μαγνήτιζε τη μικρή οθόνη μέσα από το «Κλείσε τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Από τότε ως σήμερα έχουν προστεθεί στο ενεργητικό της πολύ δυνατές θεατρικές αλλά και τηλεοπτικές ερμηνείες, που την έχουν καθιερώσει στη συνείδηση των θεατών ως μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της.

T

Η απομάκρυνσή σας τα τελευταία τρία χρόνια από την τηλεόραση είναι επιλογή σας;

Έτυχε τα προηγούμενα χρόνια να μην υπάρχει κάποια τηλεοπτική πρόταση που να με ενδιαφέρει.

Στη πρόταση του Κοκκινόπουλου για το «Ου φονεύσεις» είπατε αμέσως ναι;

Με τον Κοκκινόπουλο έχω ξανασυνεργαστεί και δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφτώ. Χαίρομαι αφενός που συμμετέχω στην καινούργια του σειρά και αφετέρου που συνεχίζει ο Κοκκινόπουλος το συγκεκριμένο κόνσεπτ στην τηλεόραση. Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο που θα προβληθεί, το χάρηκα πάρα πολύ.

T

Ποιο στοιχείο θα εντυπωσιάσει το κοινό σε αυτό το επεισόδιο;

Η ιστορία που θα δούμε έχει προκύψει από ένα πραγματικό γεγονός. Ήταν ένας γιατρός ο οποίος είχε σκοτώσει την πεθερά του και τη γυναίκα του. Με αφορμή αυτό το πραγματικό γεγονός έχει γίνει και το συγκεκριμένο επεισόδιο. Πρόκειται για μια παράνομη σχέση μιας κοπέλας που δουλεύει σε ένα νοσοκομείο ως νοσοκόμα και διατηρεί μια σχέση με ένα γιατρό του νοσοκομείου ο οποίος είναι παντρεμένος φυσικά. Το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο επεισόδιο είναι η ίδια η ιστορία που αφηγείται.

T

Πόσο απαιτητικός ήταν ο ρόλος σας;

Πάντα έχει απαιτήσεις η δουλειά μας. Σίγουρα το πιο απαιτητικό κομμάτι στα επεισόδια που κάνουμε στη σειρά του Κοκκινόπουλου είναι όταν έχεις τα λεγόμενα on. Δηλαδή όταν υποδύεσαι το πρόσωπο που αφηγείται την ιστορία και βλέπουμε την ιστορία μέσα από τη δική του πλευρά. Αυτό το επεισόδιο λοιπόν το παρακολουθούμε μέσα από την αφήγηση του συγκεκριμένου χαρακτήρα, του δικού μου. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι όταν έρχεται η ημέρα του γυρίσματος που θα ειπωθεί αυτή η ιστορία, γιατί πρόκειται για ένα πολύωρο γύρισμα το οποίο απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση.

Είστε επιλεκτική στη δουλειά σας;

Προσπαθώ να βρίσκομαι σε δουλειές που νιώθω αρκετά καλά με τον εαυτό μου και πάντοτε πιστεύω ότι όταν στη δουλειά μας νιώσουμε πρώτα εμείς καλά, κι αυτός που εισπράττει το αποτέλεσμα, στην προκειμένη περίπτωση ο θεατής, μπορεί να εισπράξει τα συναισθήματα που νιώθουμε κι εμείς οι ίδιοι τη στιγμή που παράγουμε το έργο.

Είναι ρίσκο το να είσαι επιλεκτικός σε εποχές κρίσης;

Δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Και προ κρίσης είχα τον ίδιο τρόπο σκέψης. Συνεχίζω να τον έχω. Πάνω απ’ όλα οι καλλιτεχνικές δουλειές, νομίζω, ξεκινούν από μια βαθύτερη ανάγκη, δεν έχουν να κάνουν τόσο με τις οικονομικές απολαβές όσο με άλλα πράγματα.

T

Συνήθως στην τηλεόραση σας βλέπουμε σε δραματικές σειρές. Σε μια κωμική σειρά θα λέγατε ναι;

Η αλήθεια είναι ότι στο θέατρο μου είναι πιο εύκολο να συμμετάσχω σε κάτι κωμικό για την ώρα, γιατί πιστεύω ότι η κωμωδία σε σχέση με την κάμερα έχει πολλές παγίδες και θέλει μεγάλη προσοχή, οπότε θα μπορούσα να συμμετάσχω σε μια κωμική σειρά αλλά υπό προϋποθέσεις. Όπως και σε μια δραματική. Ούτως ή άλλως το ότι μια σειρά χαρακτηρίζεται δραματική δεν σημαίνει ότι μπορεί να έχει τα στοιχεία που απαραιτήτως θα με έκαναν να συμμετάσχω σε αυτήν.

Η γνώμη σας για την τηλεόραση ποια είναι;

Νομίζω, όπως ακριβώς έχει επηρεάσει η κρίση όλους τους τομείς, έτσι έχει επηρεάσει και την τηλεόραση. Οι καλές παραγωγές, όπως επί παραδείγματι οι σειρές, θέλουν αρκετά χρήματα για να γίνουν, με αποτέλεσμα να μη γίνονται αρκετές.

T

Παρακολουθείτε προγράμματα ως τηλεθεάτρια;

Δεν είμαι από τους τηλεθεατές που προγραμματίζουν τη μέρα τους με το να δουν κάτι στην τηλεόραση. Οταν βρίσκομαι σπίτι, η τηλεόραση είναι ανοιχτή αλλά χωρίς κάποιο στόχο για να δω κάποια συγκεκριμένη εκπομπή, εκτός κι αν έχω διαβάσει κάποια συνέντευξη ή αν έχω ακούσει για κάποια σειρά που μπορεί να με ενδιαφέρει, αλλά κι αυτό συμβαίνει αρκετά σπάνια.

Θεατρικά πού θα βρίσκεστε αυτό τον χειμώνα;

Παίζω ήδη στο Altera Pars στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ σε επανάληψη, ενώ στο ίδιο θέατρο μέσα στον Δεκέμβριο θα συμμετάσχω στο «Φράνκι και Τζόνι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Παράλληλα παίζω και στο θέατρο «Πορεία» κάθε Δευτέρα και Τρίτη στην παράσταση «Ένα φεγγάρι για τους καταραμένους» του Ευγένιου Ο’Νιλ. Επίσης παίζω και στη νέα ταινία «Δυσάρεστος» του Γιώργου Γεωργόπουλου που αναμένεται να βγει μέσα στη σεζόν στους κινηματογράφους.

Ιωάννα ΠαππάOpen TVΠάνος Κοκκινόπουλος