Ο οίκος Chanel σταματά τη χρήση δέρματος στα πολυτελή προϊόντα του
NewsroomΟ οίκος Chanel αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση δέρματος κροκοδείλου, φιδιού και σαύρας στα πολυτελή προϊόντα του, μια ενέργεια την οποία χαιρέτισαν πολλές οργανώσεις για την προστασία των ζώων.
«Αποφασίσαμε να μην χρησιμοποιούμε πλέον εξωτικά δέρματα στις μελλοντικές δημιουργίες μας» ανέφερε η γαλλική εταιρεία στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα είναι ολοένα και πιο δύσκολο να βρίσκουμε εξωτικά δέρματα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μας σε ό,τι αφορά το ηθικό μέρος της παραγωγής».
Οι τσάντες από δέρμα πύθωνα αποσύρθηκαν από τον ιστότοπο της εταιρείας σήμερα. Σε άλλους ιστοτόπους μεταπώλησης, όμως, υπάρχουν ακόμη και πωλούνται με έκπτωση, σε τιμές που ξεκινούν από τα 5.500 ευρώ.
Οι μη κυβερνητικές, φιλοζωικές οργανώσεις PETA και Humane Society International διαβεβαίωσαν ότι η απόφαση του οίκου αφορά και τις γούνες. Η ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, όμως, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Καρλ Λάγκερφελντ, είπε στον ιστότοπο Women's Wear Daily ότι ο οίκος χρησιμοποιεί γούνες τόσο σπάνια που ο ίδιος δεν θυμάται πλέον ποια ήταν η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε κάποιο προϊόν από γούνα.
Η PETA εκτίμησε ότι κι άλλες εταιρείες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Chanel και να χρησιμοποιούν μόνο «καινοτόμα υλικά» που δεν προέρχονται από ζώα.
- Το χρονικό της δολοφονίας της Ελευθερίας Γιακουμάκη: Η διαδρομή του δράστη, η συνάντηση με τη 43χρονη και ο τόπος του εγκλήματος
- Άρση ασυλίας και για τους 13 βουλευτές της ΝΔ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Ποιοι απείχαν από τη ψηφοφορία
- Στο βωμό των γεωτρήσεων: Πώς ο Τραμπ ανοίγει «παράθυρο» για θανάτωση των πολικών αρκούδων στην Αλάσκα
- Στραβοί πιλότοι σε F-15K: Τραβούσαν φωτογραφίες εν πτήσει και τα μαχητικά συγκρούστηκαν μεταξύ τους