Lifestyle|25.01.2020 22:56

«Η Ελένη Μενεγάκη αφήνει την τηλεόραση και φεύγει για την Αμερική»

Newsroom

Την απόφαση να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα, από τον ερχόμενο Οκτώβριο, έχει πάρει - σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα - η Ελένη Μενεγάκη. Η δημοφιλής παρουσιάστρια αποχωρεί όχι μόνο από τον Alpha, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα, αλλά και από την τηλεόραση, ενώ ετοιμάζει μεγάλο ταξίδι στην Αμερική. 

Με δεδομένο ότι το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη λήγει στα τέλη Ιουλίου του 2020, πολλά ήταν τα δημοσιεύματα που ασχολήθηκαν με το παρασκήνιο μιας πιθανής μεταγραφής σε ένα άλλο κανάλι ή μιας βραδινής εκπομπής στο κανάλι του Alpha. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η Ελένη Μενεγάκη είχε ενημερώσει από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν πρόσωπο-κλειδί του σταθμού ότι αυτή θα είναι η τελευταία της χρονιά στον Alpha.  

Αναφορικά με το ταξίδι στην Αμερική, το Πρώτο Θέμα αναφέρει ότι έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2020 και ότι η παρουσιάστρια είναι ήρεμη με την απόφασή της να αποχωρήσει και να αλλάξει σελίδα. 

T

Ελένη Μενεγάκη: H τρυφερή φωτογραφία με τον αδερφό της και το αινιγματικό μήνυμα

Το πρωί του Σαββάτου (25/1) η παρουσιάστρια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έκανε μια ανάρτηση την οποία συνόδευσε με ένα αινιγματικό μήνυμα, που θα μπορούσε να συνδέεται με την απόφαση που έχει πάρει για το επόμενο τηλεοπτικό της βήμα. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον αγαπημένο της αδερφό Θοδωρή Μισόκαλο και έγραψε: «Είναι φορές που η μεγάλη αδερφή βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά του μικρού της αδερφού! Αγάπη χωρίς όρια, αγάπη αληθινή!».

T

Η Ελένη Μενεγάκη στον «αέρα» της εκπομπής της στον Alpha με αφορμή την απόφαση του διάσημου σχεδιαστή μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ να ρίξει αυλαία στην 50χρονη καριέρα του με μια φαντασμαγορική επίδειξη μόδας ανέφερε, σχεδόν «προφητικά»: «Είναι πολύ σπουδαίο ένας άνθρωπος με τέτοια διαδρομή να αποφασίζει ο ίδιος για τον εαυτό τουπότε θα βάλει τέλεια, άνω τέλεια ή θα κλείσει όλα τα φώτα. Αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία και εκεί κανείς αισθάνεται και είναι επιτυχημένος». 

Ελένη Μενεγάκη - Από το «Κοκτέιλ» και τη «Mega Banca» στον «Καφέ με την Ελένη» 

Η Ελένη Μενεγάκη ξεκίνησε την καριέρα της ως παρουσιάστρια το 1991, από το MEGA και την εκπομπή, «Κοκτέιλ», στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη. Το 1992, έκανε ένα πέρασμα από τις σειρές «Αχ Ελένη» και «Τα Μπακούρια» ως ηθοποιός, ενώ η σχέση της με το τηλεοπτικό κοινό καλλιεργήθηκε στο τηλεπαιχνίδι «Mega Banca», όπου υπήρξε συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου για δύο σεζόν. Το 1995, υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1 και πρωταγωνίστησε για μια σεζόν στη σειρά «Πάτερ ημών» μαζί με τον Κώστα Καρρά.

Ελένη Μενεγάκη - Αριστ. copyright: NDP / Δεξιά copyright: Eurokinissi
Ελένη Μενεγάκη, Ανδρέας Μικρούτσικος (copyright: NDP photo)

Επίσης, ξεκίνησε να παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωινός καφές», η οποία την ανέδειξε ως παρουσιάστρια και κράτησε δέκα χρόνια. Παράλληλα παρουσίαζε και τα «Καλλιστεία ΑΝΤ1» ενώ έκανε guest στις σειρές «Καραμπόλα» (1997) και «Νταντά για όλες τις δουλειές» (1998). Το 2005, πήρε μεταγραφή για το κανάλι ALPHA και ανέλαβε τη παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής «Καφές με την Ελένη», η οποία ολοκληρώθηκε σε έξι σεζόν. Από το 2011 μέχρι σήμερα, παρουσιάζει την μεσημεριανή ψυχαγωγική εκπομπή «Ελένη» ενώ έχει εμφανιστεί ως guest στις σειρές «Από άλλο ανέκδοτο» (2014) και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (2017).

Ελένη Μενεγάκη (copyright: Eurokinissi)

Έχει κάνει τρεις γάμους. Ο πρώτος έγινε το 1989, με τον επιχειρηματία Σταύρο Γαρδέρη, αλλά ένα χρόνο αργότερα χώρισαν. Ο δεύτερος, έγινε το 2001, με τον πρώην διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1 Γιάννη Λάτσιο με τον οποίο ξεκίνησαν τη σχέση τους το καλοκαίρι του 1997. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2010 και λίγο αργότερα, εκείνη γνώρισε τον επιχειρηματία Μάκη Παντζόπουλο, με τον οποίο παντρεύτηκε πέντε χρόνια μετά.

Ελένη Μενεγάκη (copyright: Eurokinissi)

Ο φακός έχει λατρέψει την Ελένη Μενεγάκη και στον χώρο της διαφήμισης, όπου «μπήκε» το 1990 με διαφημιστικό για την εταιρία καφέ «Melita». Ακολούθησαν πολλά προωθητικά σποτ, ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με την εταιρία περιποίησης μαλλιών «L'Oreal Paris Greece». Σημαντική είναι η συμβολή της στις καμπάνιες του οργανισμού «Άλμα Ζωής» για τη πρόληψη καρκίνου του μαστού. 

T

Alpha TVΕλένη ΜενεγάκηΑμερική