Lifestyle|31.01.2020 09:56

Φώτης Ντούλος: Κατέληξε ύστερα από την απόπειρα αυτοκτονίας

Newsroom

Παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να κρατήσει στη ζωή τον Φώτη Ντούλος, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από την απόπειρα αυτοκτονίας, ο ασθενής δεν κατάφερε να ανανήψει κι ο δικηγόρος του ανακοίνωσε τα ξημερώματα τον θάνατό του. Ο Ντούλος ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, λαμβάνοντας μονοξείδιο του άνθρακα. Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του στους δημοσιογράφους στο Μπρονξ, ο Ντούλος πέθανε στις 17:22 (τοπική ώρα).

Οι έρευνες της αστυνομίας αποκάλυψαν σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι του, στο οποίο ανέφερε πως δεν εμπλεκόταν με την εξαφάνιση της συζύγου του και δήλωνε αθώος. Ο Ντούλος βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό κι αναμενόταν να δικαστεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με θύμα τη σύζυγό του. Ο 52χρονος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του λίγο πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, με τις Αρχές να βρίσκουν τον Ελληνα ομογενή σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο αυτοκίνητό του μέσα στο γκαράζ του πολυτελούς σπιτιού του.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο κι ακολούθως έγινε αεροδιακομιδή στο ιατρικό κέντρο Jacobi στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης για θεραπεία σε ειδικό θάλαμο. Ακολουθήθηκε θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου, η οποία χρησιμοποιείται για να αυξήσει το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα του ασθενούς και να μειώσει τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα το συντομότερο δυνατόν σε περιπτώσεις οξείας δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Από τις πρώτες στιγμές οι θεράποντες ιατροί είχαν εκφράσει την απαισιοδοξία τους για επαναφορά του ασθενούς, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε με το θάνατό του.

Ο ομογενής είχε συλληφθεί στις αρχές του μήνα για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και μητέρας των πέντε παιδιών τους, η οποία έχει εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα. Ο επιχειρηματίας, που είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, εντοπίστηκε στο αυτοκίνητό του, όπου είχε δηλητηριαστεί αφού εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα.

Η αγνοούμενη βρισκόταν σε διάσταση με τον επί 13 χρόνια σύζυγό της, ενώ το 2017 είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου. Εκτοτε, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Stamford Advocate», ξεκίνησε μια τεράστια διαμάχη ανάμεσά τους σχετικά με την κηδεμονία των πέντε παιδιών τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα, στην αίτηση διαζυγίου η 50χρονη γυναίκα ανέφερε πως φοβόταν τον σύζυγό της και πίστευε πως «με κάποιον τρόπο θα της έκανε κακό» επειδή ζητούσε διαζύγιο.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως μόλις λίγες μέρες μετά την υποβολή της αίτησης διαζυγίου ο Έλληνας επιχειρηματίας, Φώτης Ντούλος, είχε παραδώσει στην Αστυνομία ένα όπλο.

Φώτης Ντούλοςαυτοκτονία