Lifestyle|04.02.2020 12:35

Αγγελος Αντωνόπουλος: «Ο Τσίπρας χαρισματικός, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας δικαίωσε»

Newsroom

Ο σπουδαίος Ελληνας ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος έδωσε μια σπάνια συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία, τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος παραδέχθηκε μιλώντας για την επαφή του με την πολιτική ότι νιώθει ένοχος διότι δεν υπήρξε τόσο μάχιμος όσο θα ήθελε: «Μου έγιναν προτάσεις όχι μόνο από το ΚΚΕ, αλλά και από άλλα κόμματα. Το μόνο που με εξιλέωνε ήταν ότι έκανα αυτήν τη δουλειά. Ήταν ένα μετερίζι. Ενα ανάχωμα από το οποίο και εγώ μπορώ να βγαίνω δικαιωμένος γι' αυτά που πιστεύω» δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός. 

Στην ερώτηση για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά, δεν μας δικαίωσε για την αρχική μας εκτίμηση, μπορώ να πω ότι ο Τσίπρας ήταν άνθρωπος χαρισματικός, για πολλά πράγματα μας βρήκε αντίθετους όμως, αστικό κόμμα με αριστερό αφήγημα» συμπλήρωσε. Είπε, μάλιστα, ότι: «Η Καρέζη, όταν τσατιζόταν, εμένα και τον Κώστα (Καζάκο) μας έλεγε κομμουνισμένους». 

Αναφορικά με τον έρωτα και τον ρόλο που έπαιξε στη ζωή του είπε: «Ο έρωτας για μένα υπήρξε ένα σημαντικό στοιχείο της ζωής μου, δεν ήμουν κατακτητής αλλά ήμουν κατακτημένος και αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Για την επιλογή του να μην κάνει παιδιά, ο Άγγελος Αντωνόπουλος είπε ότι σήμερα μελαγχολεί. 

Οι «Πανθέοι», ο «Άγνωστος πόλεμος» και η κόντρα ανάμεσα σε Βουγιουκλάκη και Καρέζη 

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στις ταινίες που αγάπησε και στην καριέρα του στην τηλεόραση στις επιτυχημένες σειρές «Πανθέοι» και «Άγνωστος πόλεμος». «Είχα δισταγμό», εξομολογήθηκε αναφερόμενος στην πρόταση του Κώστα Κουτσομύτη να πρωταγωνιστήσει στον «Άγνωστο Πόλεμο». αλλά παραδέχθηκε: «Εκείνη τη γενιά την είχα κερδίσει. Είχα μεγάλη επικοινωνία με αυτούς τους ανθρώπους. Το '67, το '68, το '69 και το '70, είχε 30 χρόνια απόσταση από το '40. Αυτό σημαίνει ότι οι θεατές των σειρών είχαν ζήσει τον πόλεμο. Ο κόσμος μου έλεγε στο καμαρίνι ότι έκλαιγε επειδή έβλεπε ένα επεισόδιο και το είχε ζήσει». Ο ηθοποιός σχολίασε και το γεγονός ότι δύο μόνο επεισόδια των θρυλικών σειρών έχουν διασωθεί; «Είναι μια αδιαφορία και μια γαϊδουριά αυτών που εργάζονται εκεί. Έγραψαν πάνω στις μπομπίνες αθλητικά ματς. Ήταν εγκληματική αδιαφορία» ανέφερε.

Για την ιστορία: Η τηλεοπτική μεταφορά της ογκώδους τριλογίας του Τάσου Αθανασιάδη (1.500 σελ.) «Οι Πανθέοι» υπήρξε μία από τις μεγάλες επιτυχίες των πρώτων χρόνων της εγχώριας τηλεόρασης. Η ιστορία εκτυλίχθηκε σε 100 επεισόδια από τον Απρίλιο του 1977 εώς τον Ιούνιο του 1979.

Ο «Άγνωστος Πόλεμος» ήταν ασπρόμαυρη τηλεοπτική πολεμική - κατασκοπευτική σειρά, που προβλήθηκε στην ΥΕΝΕΔ την περίοδο 1971 - 1974. Οι ιστορίες της διαδραματιζόταν την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το σενάριο ήταν του Νίκου Φώσκολου και η σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη (σκηνοθετικό ντεμπούτο).

Για την υποτιθέμενη κόντρα ανάμεσα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Τζένη Καρέζη είπε: «Δεν το έζησα εγώ αυτό. Είχαν την κομψότητα να μην εκφράζονται άσχημα η μια για την άλλη. Καμιά φορά ένα χαμόγελο ειρωνείας, αλλά δεν ήταν απρεπές» αποκάλυψε σχετικά. Για τη σχέση του με τη θρησκεία είπε: «Ήμουνα στη θεωρία τόσο πιστός στην Αριστερά, αλλά, επειδή είχα από νέος ξεκινήσει να είμαι θρησκευόμενος, δεν είδα τα δύο αυτά να συγκρούονται».

ΣΥΡΙΖΑΆγγελος ΑντωνόπουλοςΑλέξης Τσίπρας