Lifestyle|12.02.2020 17:53

Τζάσι Σμόλετ: Νέες κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού για τη σκηνοθετημένη επίθεση εναντίον του

Newsroom

Ο ηθοποιός Τζάσι Σμόλετ (Jussie Smollet) έχει νέες «περιπέτειες» με τη δικαιοσύνη, καθώς ειδικός εισαγγελέας απήγγειλε έξι καινούργιες κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού για την ομοφοβική και ρατσιστική επίθεση που είχε δεχθεί στο Σικάγο πριν από ένα χρόνο. Ο Τζάσι Σμόλετ αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ ο δήμος Σικάγο έχει κινηθεί νομικά εναντίον του ηθοποιού, απαιτώντας αποζημίωση 130.000 δολαρίων, για τις υπερωρίες των αστυνομικών που ερεύνησαν την καταγγελία του. Ο Σμόλετ έχει απαντήσει επίσης με μήνυση.

Ο σταρ της σειράς «Empire» θύμα άγριας επίθεσης

Τον Ιανουάριο του 2019, ο Τζάσι Σμόλετ δέχθηκε άγρια επίθεση από δύο άνδρες, οι οποίοι τον γρονθοκόπησαν, του πέρασαν θηλιά στο λαιμό και τον περιέλουσαν με χλωρίνη. Σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα, ο διάσημος ηθοποιός λίγο αφότου προσγειώθηκε στο Σικάγο για γυρίσματα της σειράς «Empire» και καθώς επέστρεφε στο σπίτι του στις 2:42 π.μ, o 36χρονος Αφροαμερικανός άκουσε κάποιον να του φωνάζει «Εσύ δεν είσαι η μαύρη "αδερφή" από το Empire;» και στη συνέχεια δύο λευκοί άντρες με μάσκες του σκι τον πλησίασαν και του επιτέθηκαν.

Ο ηθοποιός προσπάθησε να αμυνθεί, αλλά οι δράστες κατάφεραν να του σπάσουν ένα πλευρό, ενώ έδεσαν ένα σκοινί στο λαιμό του και έριξαν πάνω του κάποιο τοξικό υγρό, πιθανώς χλωρίνη. Ο ηθοποιός πήγε μόνος του μέχρι το Νοσοκομείο Northwestern Memorial, ενώ όταν επικοινώνησε με τις αρχές 45 λεπτά αργότερα, δήλωσε ότι είχε ακόμα το σκοινί δεμένο στον λαιμό του.

Ανατροπή στην υπόθεση Σμόλετ

Ένα μήνα αργότερα, ο Τζάσι Σμόλετ συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές του Σικάγο. Η αστυνομία δεν πείστηκε από την καταγγελία για την επίθεση και τον κατηγόρησε ότι πλήρωσε δύο αδέλφια για να του επιτεθούν, προκειμένου να προωθήσει την καριέρα του, επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος με τις απολαβές του. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις αστυνομικές αρχές, ο Σμόλετ είχε στείλει μια απειλητική επιστολή σε βάρος του εαυτού του στο στούντιο, όπου γυρίζεται η σειρά. 

Jussie Smollett επίθεσηομοφοβική επίθεσηΤζάσι Σμόλετ