Lifestyle|15.02.2020 15:17

Ο Αντώνης Λουδάρος για τον θάνατο της Έρρικας Μπρόγιερ: «Νομίζω ότι ακούω τη φωνή της»

Newsroom

Το μεσημέρι του Σαββάτου (15/2), ο Αντώνης Λουδάρος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Dot.» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια της Έρρικας Μπρόγιερ, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Η σπουδαία χορεύτρια και τραγουδίστρια έμεινε αλησμόνητη μέσα από τη συμμετοχή της στην κινηματογραφική ταινία «Η Παριζιάνα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Χρόνη Εξαρχάκο και τον Κώστα Καρρά. Μια ταινία της Finos Film που είχε γίνει μεγάλη επιτυχία το 1969 και στην οποία ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης διάλεξε την Ερρικα Μπρόγιερ για το ρόλο της όμορφης αδερφής της μοδίστρας Πελαγίας, την οποία ερμήνευσε η Βλαχοπούλου.

Πενήντα χρόνια μετά την ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, η «Παριζιάνα» επέστρεψε φέτος στο θεατρικό σανίδι και η Ερρικα Μπρόγιερ συμμετείχε ως guest στην παράσταση. Στις 8 Δεκεμβρίου, όμως, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, παραγωγός της παράστασης μιούζικαλ στο θέατρο Broadway ανακοίνωσε πως η ηθοποιός θα απουσίαζε για λίγο καιρό από τη θέση της.

«Δύσκολο πολύ, περίεργο, δεν μου έχει ξανατύχει σε παράσταση. Ήρθε μια μέρα στο θέατρο και μου λέει πως δεν είναι πολύ καλά και μάλλον είχε γαστρεντερίτιδα. Πράγματι, η γυναίκα μάς έδωσε όλα τα συμπτώματα μιας γαστρεντερίτιδας. Την επόμενη ημέρα, τηλεφωνεί και μας λέει πως είναι πολύ άσχημα. "Είναι ραγδαίο αυτό και πρέπει να μείνω σπίτι" μας είπε. Οπότε εμείς κάναμε μια εσωτερική αντικατάσταση για να μπορέσουμε να κάνουμε την παράσταση. Περνάνε δυο τρεις μέρες, έρχεται στο θέατρο και σχεδόν λιποθύμησε απ’ έξω. Στη συνέχεια, ειδοποιούν τη Σάντρα ότι δεν είναι καλά. Η Σάντρα, έτσι, αποφάσισε να πάρει τους γιατρούς και να αρχίσουν πολλές εξετάσεις γιατί μέχρι εκείνη την στιγμή γνώριζε για γαστρεντερίτιδα. Έφυγε μέσα σε 22 μέρες» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης «Παριζιάνα».

«Καμιά φορά, ακόμα και σήμερα που μιλάμε, τη στιγμή που έβγαινε στη σκηνή, νομίζω ότι ακούω τη φωνή της» συμπλήρωσε συγκινημένος ο Αντώνης Λουδάρος.

Αντώνης ΛουδάροςΈρρικα Μπρόγιερ