Lifestyle|25.02.2020 15:30

Ένοχος κρίθηκε για τους βιασμούς ο Χάρβεϊ Γουάινστιν

Newsroom

Έπειτα από πέντε ημέρες διασκέψεων στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, το σώμα των ενόρκων, που αποτελούνταν από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες κατέληξαν ότι ο 67χρονος κινηματογραφικός παραγωγός, Χάρβεϊ Γουάϊνστιν, είναι ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις έπειτα από δεκάδες καταγγελίες. Σύμφωνα με το Reuters, φαίνεται να είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που αγγίζει τα 25 χρόνια. 

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρα του Χόλιγουντ καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση σε δύο υποθέσεις, τον βιασμό το 2013 της ηθοποιού Τζέσικα Μαν και τον εξαναγκασμό σε πεολειχία της πρώην βοηθού παραγωγής Μίριαμ Χάλεϊ, το 2006. Η καταδίκη του θεωρείται μια μεγάλη νίκη για το κίνημα #MeToo.

Η διαβολική δικηγόρος του Γουάινστιν

Την αποκαλούν «δικηγόρο του διαβόλου» και για τις γυναικείες οργανώσεις του #MeToo είναι η πιο μισητή γυναίκα στην Αμερική. Ο λόγος για την Ντόνα Ροτούνο, τη δικηγόρο που προσέλαβε ο μεγιστάνας του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν για να τον σώσει από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό που εκκρεμούν εναντίον του. Η Ροτούνο είναι ο τρίτος συνήγορος που έχει προσλάβει ο άλλοτε ισχυρός του άνδρας της showbiz και είναι ένα πρόσωπο που κάνει τους δικηγόρους της άλλης πλευράς να ξεροκαταπίνουν από ανησυχία. «Οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για τις επιλογές που κάνουν» δηλώνει η αδυσώπητη μεγαλοδικηγόρος, που έσπευσε να αναλάβει την υπεράσπιση του Γουάινστιν με το αζημίωτο φυσικά. 

Το προφίλ της θα μπορούσε άνετα να είναι ρόλος σε μια κινηματογραφική ταινία. Είναι ισχυρογνώμων, αδίστακτη και πιστεύει ότι ο Γουάινστιν δεν έκανε τίποτα από όσα περιγράφουν οι γυναίκες που τον κατηγορούν. Φυσικά η επιλογή της δεν ήταν τυχαία. Η Ροτούνο είναι η καλύτερη δικηγόρος που θα μπορούσε να έχει ο Γουάινστιν και έχει πολλές πιθανότητες να τον... απαλλάξει από τις κατηγορίες για επίθεση και βιασμό κατά εκατό τουλάχιστον γυναικών που τον έχουν καταγγείλει δημόσια.

Η Ροτούνο, συνηθισμένη να αθωώνει με επιτυχία άτομα που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, μετακόμισε από το Σικάγο στη Νέα Υόρκη προκειμένου να βρίσκεται κοντά στον πελάτη της. «Είναι αμαρτωλός, αλλά δεν είναι βιαστής» λέει για τον πάμπλουτο επιχειρηματία. Πολλοί δε την αποκαλούν: «Ψιθυριστή του Γουάινστιν».

βιασμόςδίκηΧάρβεϊ Γουάινστιν