Lifestyle|27.02.2020 14:04

Νικολέτα και Θεοδώρα Βουτσά: Στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του πατέρα τους

Newsroom

Σήμερα από τις 9:00 το πρωί έως και τις 19:30 το απόγευμα, η σορός του Κώστα Βουτσά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, ώστε όλοι εκείνοι που τον αγάπησαν και τον θαύμασαν στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο να έχουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουν. 

Λίγο πριν από τις 9:00, η σορός του αγαπημένου ηθοποιού έφτασε στο παρεκκλήσι, δίπλα ακριβώς από τη Μητρόπολη Αθηνών, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το πρώτο στεφάνι  έστειλε η σύζυγός του Αλίκη Κατσαβού. «Στον λατρευτό μου, Κώστα» έγραφε.

Μετά τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Κώστα Βουτσά, η κόρη του Θεοδώρα Βουτσά ήρθε από το Άμστερνταμ για να βρεθεί κοντά στην οικογένεια και να θρηνήσει τον χαμό του ηθοποιού που λάτρεψε όλη η Ελλάδα

Μαυροφορεμένη, η Θεοδώρα Βουτσά έφθασε νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι της Μητροπόλεως Αθηνών, όπου τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κώστα Βουτσά. Η γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτις, που έχει εγκατασταθεί με την οικογένειά της στην Ολλανδία, είχε έρθει στην Ελλάδα για να δει τον πατέρα της όταν ο Κώστας Βουτσάς ήταν στο νοσοκομείο.

Τον επισκέφτηκε στη ΜΕΘ και έπειτα επέστρεψε στο Άμστερνταμ. Λίγες μέρες αργότερα, όμως, ο αγαπημένος της πατέρας δεν κατάφερε να κερδίσει τη δύσκολη μάχη που έδωσε και έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Στο λαϊκό προσκύνημα βρέθηκε και η αδερφή της Νικολέτα Βουτσά, αλλά και η Σάντρα Βουτσά, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχασε τη μητέρα της Ερρικα Μπρόγιερ και τον πατέρα της Κώστα Βουτσά. 

NDP photo
Θεοδώρα Βουτσά - NDP photo
Σάντρα Βουτσά (Papadakis press)

Νωρίτερα το πρωί η ίδια με μια μακροσκελή ανάρτηση συγκίνησε με τα λόγια αγάπης για τον πατέρα της και έπειτα βρέθηκε στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του πατέρα της.

Ο πατέρας μου είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Στο σπίτι, όμως, δεν μας άφησε ποτέ να καταλάβουμε τη δύναμή του. Δεν μας έλεγε τι να κάνουμε και δεν μας έδινε συμβουλές. Ειναι... ήταν πολύ διακριτικός μαζί μας. Σε περιστάσεις που χρειαζόμασταν την καθοδήγησή του συζητούσε μαζί μας και μας έλεγε τις σκέψεις του πάνω στο θέμα.

Την Παρασκευή (28/2), στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει η κηδεία του κωμικού ηθοποιού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών. Την παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο στην οικογένεια του Κώστα Βουτσά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σάντρα ΒουτσάΚώστας ΒουτσάςΘεοδώρα Βουτσάκηδεία Κώστα Βουτσά