Lifestyle|02.03.2020 11:30

Στεφανία Λυμπερακάκη: Η Eurovision, το βιντεοκλίπ «Supergirl» και η Έλενα Παπαρίζου

Άκης Φωτόπουλος

Η Στεφανία Λυμπερακάκη μιλά στο «TV Εθνος» για την απόφασή της να πάρει μέρος στη φετινή Eurovision και αποκαλύπτει πόσο supergirl είναι. 

Η συμμετοχή σας στη Eurovision ήταν ένα όνειρό σας που εκπληρώθηκε;

Τραγουδούσα από μικρή, έπαιρνα τις βούρτσες μαλλιών της μαμάς μου και τις έκανα μικρόφωνα και της έλεγα ότι αυτό είναι το όνειρό μου, να τραγουδάω. Πήγα στην κρατική χορωδία της Ολλανδίας, στο «Voice Kids», εν τω μεταξύ έβλεπα Eurovision γιατί μου αρέσει πολύ ο διαγωνισμός, τα τραγούδια, τα φώτα, ο χορός – ένα μεγάλο πάρτι. Και έλεγα, ναι, θέλω να είμαι και εγώ εκεί. Οπότε βεβαίως και με τη συμμετοχή μου στη Eurovision ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα και ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου και την ΕΡΤ που πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα και έχω αυτήν την ευκαιρία.

Με ποια θέση θα είστε ευχαριστημένη;

Εγώ θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, και η ομάδα μου το ίδιο – εργαζόμαστε για ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλω να κάνω περήφανους τους Ελληνες. Αλλά για ποια θέση, πού να ξέρω, στη Eurovision όλα είναι πιθανά... Ξέρω ότι θα έχω μαζί μου την αγάπη και τη θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων και των Ολλανδών.

Το «Supergirl» πρώτα το ακούσατε και μετά είπατε το «ναι»; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του τραγουδιού;

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος είχε τέσσερα τραγούδια για μένα. Τα ακούσαμε όλα, όλη η ομάδα και η ΕΡΤ, και πιστεύουμε ότι το «Supergirl» είναι για μένα. Οταν το ακούσαμε είπαμε «ναι», αυτό είναι, γιατί μας κέρδισε. Είναι δυναμικό, pop, με ethnic στοιχεία. Το «Supergirl» μου αρέσει πολύ και με εκφράζει 100%.

Στέλνετε κάποια μηνύματα μέσω του τραγουδιού σας;

Μπορούμε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να τα κάνουμε πραγματικότητα, να είμαστε ο εαυτός μας και να είμαστε ευτυχισμένοι. Μπορούμε να είμαστε οι υπερήρωες στη δική μας ζωή και τη δική μας καθημερινότητα.

Το βιντεοκλίπ που πλαισιώνει το τραγούδι και γυρίσατε πρόσφατα, πού εστιάζει και τι περιγράφει;

Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στον Κώστα Καρύδα. Το γύρισμα κράτησε δύο ημέρες και περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Ολοι θέλαμε να γυρίσουμε ένα πολύ ωραίο βιντεοκλίπ και νομίζω ότι τα καταφέραμε! Ελπίζω να αρέσει σε όλο τον κόσμο τόσο όσο αρέσει και σε εμάς. Στο βιντεοκλίπ μπορείτε να δείτε την ιστορία ενός «Supergirl» και τι σημαίνει αυτό.

Εκτός από εσάς, ποιοι άλλοι συμμετέχουν στο βιντεοκλίπ του «Supergirl»;

Στο βιντεοκλίπ συμμετέχει ο ηθοποιός Μιχαήλ Ταμπακάκης και περίπου 80 νέοι από το καλλιτεχνικό λύκειο Γέρακα, τη δραματική σχολή Ιασμος και τη σχολή χορού «Φωκάς Ευαγγελινός». Είχαν όλοι τους μεγάλη υπομονή, είχαν ενθουσιασμό και πρόσφεραν πολλά στο τελικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και τους ευχαριστώ όλους έναν έναν ξεχωριστά!

Ποιος είναι ο ακριβής ρόλος του ηθοποιού Μιχαήλ Ταμπακάκη στο βιντεοκλίπ; Θα είναι μαζί σας και στη σκηνή;

Στο βιντεοκλίπ ο Μιχαήλ παίζει τον ρόλο ενός συμμαθητή μου ο οποίος χρειάζεται βοήθεια! Το supergirl εμφανίζεται ξαφνικά και του την προσφέρει. Ο Μιχαήλ δεν θα είναι στη σκηνή στο Ρότερνταμ μαζί μας.

Εχετε σκεφτεί τη σκηνική σας παρουσία στη σκηνή του Ρότερνταμ;

Ακριβώς σε αυτό δουλεύει τώρα ο Φωκάς Ευαγγελινός. Αυτός ξέρει... και είναι ο πιο ειδικός για να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση.

Ποια στοιχεία σας θα αναδείξετε στη σκηνή;

Θα κάνω αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα: θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό... Ταυτόχρονα θα ευχαριστηθώ πολύ και θα απολαύσω την ερμηνεία και αυτήν τη μοναδική στιγμή. Και θα προσπαθήσω να κάνω αυτά τα τρία λεπτά πάνω στη σκηνή της Eurovision αξέχαστα όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους αυτούς που θα με ακούσουν, για όλους τους Ελληνες όπου κι αν βρίσκονται.

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας στη σκηνή της Eurovision; Τι σας αγχώνει γενικά με την όλη διαδικασία;

Το 2016 εκπροσώπησα την Ολλανδία στη Eurovision Junior και κατακτήσαμε την 8η θέση. Εχω εμπειρία από σχετικούς διαγωνισμούς. Και θυμάμαι πολύ περισσότερες στιγμές χαράς απ’ ό,τι στιγμές άγχους. Η αρένα Αhoy, όπου θα πραγματοποιηθεί η Eurovision τον Μάιο, δεν μου είναι άγνωστη. Εχω εμφανιστεί πολλές φορές στην αρένα Ahoy και μου είναι γνώριμη. Ετσι, όταν με φαντάζομαι στη σκηνή της Eurovision, με βλέπω ήρεμη και χαρούμενη! Επίσης θέλω η σκηνή να είναι γεμάτη φως και φώτα – είμαι σίγουρη ότι θα είναι φανταστικά πάνω στη σκηνή. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι δεν ανησυχώ. Η ομάδα μου είναι εξαιρετική, όλοι κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους και με βοηθούν και με φροντίζουν ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει και να έχω την καλύτερη δυνατή παρουσία.

Τι να περιμένουμε να δούμε;

Θα δείτε τον καλύτερό μου εαυτό!

Είστε φαν του διαγωνισμού; Ποιες συμμετοχές ξεχωρίζετε;

Βλέπω Eurovision από μικρή, μου άρεσαν πολύ ο Σάκης Ρουβάς με το «Shake It» και φυσικά η Ελενα Παπαρίζου που είναι «Eurovision Queen...».

Μετά το «Supergirl», τι; Υπάρχουν άλλα σχέδια για το επόμενο δισκογραφικό βήμα σας;

Εχουμε ήδη ηχογραφήσει αρκετά τραγούδια. Δύο από αυτά μας αρέσουν ιδιαιτέρως και θα είναι τα πρώτα που θα κυκλοφορήσουν μετά το «Supergirl».

Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος τραγουδιού;

Αγαπώ την ποπ, αγαπώ τη μουσική της Αριάνα Γκράντε, και τραγούδια αυτού του ύφους όπως το δικό μου single «Turn Around». Αυτή η ποπ μουσική με ταξιδεύει.

Στεφανία Λυμπερακάκη

Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας έπειτα από λίγα χρόνια; Τι ονειρεύεστε για εσάς;

Ονειρεύομαι φυσικά να τραγουδάω και να κάνω μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ευρώπη, για να γνωρίσω τον πολιτισμό και άλλων χωρών και ειδικά τη μουσική κουλτούρα τους. Ονειρεύομαι να τραγουδάω για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, να έχω και άλλες ευκαιρίες να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο εξωτερικό και κάποια στιγμή να κάνω συναυλίες που θα γεμίζουν ένα μεγάλο στάδιο. Στα όνειρά μου αυτά, με βλέπω πάντα χαρούμενη και υγιή με την οικογένεια και τους φίλους μου.

Ελενα Παπαρίζου και Σάκης Ρουβάς κατάφεραν να φθάσουν πολύ ψηλά στη Eurovision και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό. Τους παρακολουθείτε; Πώς κρίνετε την πορεία τους μετά τη συμμετοχή τους στη Eurovision;

Μου άρεσαν πολύ και οι δύο στη Eurovision. Δεν μπορώ να κρίνω την πορεία αυτών των τραγουδιστών. Είναι και οι δύο πολύ επιτυχημένοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εγώ είμαι μόλις... 17 χρόνων.

Η γενιά της Παπαρίζου και του Ρουβά θεωρείται ότι έχει δώσει τα σκήπτρα στη νέα γενιά της ποπ που εκπροσωπείται κι εσείς;

Στη μουσική δεν υπάρχει ηλικία.

Η Ελένη Φουρέιρα θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες ποπ ερμηνεύτριες της γενιάς της. Συμφωνείτε; Ασκεί κάποια επίδραση και σε εσάς;

Η Ελλάδα έχει πολύ ωραία ποπ μουσική και πολλούς εκπροσώπους της που ξεχωρίζουν για κάτι διαφορετικό. Ας πούμε η Παπαρίζου είναι «The Queen»... Εχει φέρει την καλύτερη θέση ever σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Τάμτα έχει εκπληκτική φωνή και μοναδικό στυλ. Η Ελένη Φουρέιρα είναι εκπληκτική performer. Ολοι με τον δικό τους τρόπο ασκούν τη δική τους επιρροή σε όσους τους παρακολουθούν, και σε εμένα.

Η ποπ μουσική κατέχει συχνά την πρωτοκαθεδρία στις μουσικές προτιμήσεις των νέων. Από τους ποπ καλλιτέχνες της εποχής μας ποιους ξεχωρίζετε;

Ξεχωρίζω τον Ποστ Μαλόουν, αγαπώ την Αριάνα Γκράντε και από Ελληνες μου αρέσουν ο Σάκης Ρουβάς, η Ελενα Παπαρίζου, η Τάμτα και ο Κωνσταντίνος Αργυρός – ξέρω ότι δεν είναι ακριβώς ποπ, αλλά μου αρέσει πολύ.

SupergirlEurovisionΣτεφανία ΛυμπερακάκηEurovision 2020