Lifestyle|16.03.2020 19:18

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και τη showbiz: Χανκς, Σκορδά και Καλημέρης θετικοί στον ιο

Newsroom

Ο κορονοϊός καλπάζει σ' ολόκληρο τον πλανήτη υπερβαίνοντας το όριο των 150.000 κρουσμάτων με τον ΠΟΥ να χαρακτηρίζει «πολύ ανησυχητική» την εξάπλωσή του. Σε καραντίνα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Μελβούρνη ο Τομ Χανκς και η σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον, μετά την είδηση πως το Χουλιγουντιανό ζευγάρι πως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ο αστέρας της έβδομης τέχνης ενημέρωσε μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο twitter τους θαυμαστές τους για την κατάσταση της υγείας τους. «Έχουμε τον κορονοϊό και είμαστε σε καραντίνα ώστε να μην εξαπλώσουμε τον ιό και σε άλλους. Υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να κινδυνέψουν με σοβαρή ασθένεια. Προχωράμε μέρα με την ημέρα». Η ελληνική καταγωγής σύζυγός του οσκαρικού ηθοποιού λίγες ημέρες προτού διαγνωστεί με τον επικίνδυνο ιό είχε εμφανιστεί σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή της Αυστραλίας. 

Ο γιος του Τομ Χανκς και της Ρίτα Γουίλσον δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram, αναφέροντας πως οι γονείς του είναι καλά και πως ο ίδιος δεν ανησυχεί για την κατάστασή τους. «Είναι αλήθεια, πως οι γονείς μου κόλλησαν τον κορονοϊο. Τρελό. Είναι και οι δύο στην Αυστραλία αυτή τη στιγμή γιατί ο πατέρας μου κάνει κάποια ταινία εκεί. Όμως, μίλησα στο τηλέφωνο μαζί τους. Είναι καλά αμφότεροι. Δεν είναι τόσο πολύ άρρωστοι. Δεν ανησυχούν γι' αυτό. Δεν θα ταξιδέψουν, αλλά προφανώς θα πάρουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις». 

Θετική στον κορoνοϊό, επίσης, βρέθηκε η διάσημη ηθοποιός Όλγα Κιριλένκο, η οποία υποδύθηκε την Καμίλα Μόντες στο «Quantum of Solace», την πετυχημένη ταινία Τζέιμς Μποντ του 2008. Η 40χρονη ηθοποιός αποκάλυψε το βράδυ της Κυριακής ότι διαγνώστηκε με τον ιό έπειτα από περίπου μία εβδομάδα κατά την οποία είχε πυρετό. «Είμαι κλεισμένη σπίτι μετά τις εξετάσεις που έκανα και βγήκα θετική στον κορονοϊό. Στην πραγματικότητα ήμουν άρρωστη εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Πυρετός και κόπωση είναι τα κύρια συμπτώματα που έχω. Φροντίστε τον εαυτό σας και πάρτε στα σοβαρά την κατάσταση» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

T

Η Γερμανίδα supermodel και επιχειρηματίας Χάιντι Κλουμ ενημέρωσε τους followers της ότι βρίσκεται σπίτι σε καραντίνα γιατί φοβάται ότι είναι θετική στον κορονοϊό: «Όπως πολλοί από εσάς, είμαι άρρωστη όλη την εβδομάδα και δυστυχώς, ο σύζυγός μου, ο οποίος επέστρεψε από την περιοδεία του πριν από λίγες ημέρες επίσης αισθάνεται άρρωστος. Για να είμαστε ασφαλείς, μένουμε χώρια μέχρι να πάρουμε τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού (που επιτέλους καταφέραμε να κάνουμε σήμερα). Δε θέλουμε να διαδίδουμε μικρόβια και να ρισκάρουμε το ενδεχόμενο οι άλλοι να αρρωστήσουν περισσότερο… ακόμα και μεταξύ μας. Όσο και να θέλω να τον αγκαλιάσω και να τον φιλήσω, είναι πιο σημαντικό να κάνουμε το σωστό και να μην εξαπλωθεί περαιτέρω. Αυτοί είναι παράξενοι καιροί… αλλά σε αυτές τις στιγμές, θυμάσαι τι είναι πραγματικά σημαντικό- οι άνθρωποι που αγαπάς και το να τους κρατήσεις ασφαλείς. 

Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι τώρα για να είμαστε υπεύθυνοι πολίτες του κόσμου. Είμαστε μαζί σε όλο αυτό και είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας, τους γείτονες και τις κοινότητες.

Παρακαλώ πολύ ακούστε τους ιθύνοντες και μείνετε σπίτι αν μπορείτε και αποστασιοποιηθείτε από τους άλλους ανθρώπους… ειδικά αν δεν αισθάνεστε καλά. Βλέπω όλα τα όμορφα πράγματα που κάνει κόσμος, ο ένας για τον άλλον ανά την υφήλιο και αυτό μου δίνει ελπίδα! Στέλνω σε όλους αγάπη, θετικότητα και θετική ενέργεια… μαζί μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό, αλλά χρειάζεται να παίρνουμε τα μέτρα μας, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε όλοι ένα λαμπρό και υγιές μέλλον» έγραψε στο Instagram.

T

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι χώρες του κόσμου που δεν έχουν ούτε ένα κρούσμα

Κορονοϊός: Τι να κάνετε εάν μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα

Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός στα νοσοκομεία - Το σχέδιο για να «αντέξουν»

Πρόβλεψη-«βόμβα» καθηγητή για κορονοϊό: «Πιθανότητα για 5.000 κρούσματα σε 15 ημέρες»


Θετική στον κορονοϊό και η Φαίη Σκορδα

Ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού το απόγευμα της Τετάρτης, η Χριστίνα διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Μένουν και οι δύο στο ίδιο σπίτι, αλλά σε διαφορετικά δωμάτια. Η παρουσιάστρια ενημέρωσε πως κόλλησε τον ιό από ένα φίλο της κατά τη διάρκεια εκδρομής της στον Παρνασσό. «Μένουμε σπίτι και αν θέλουμε παίρνουμε και τον αέρα μας στη βεράντα! Πόσα ευχαριστώ να πω για το ενδιαφέρον σας και τα μηνύματά σας! Σας αγαπώ πάρα πολύ! Είμαι καλά, έχω ακόμα δέκατα, αισθάνομαι λίγο πιο έντονη κόπωση αλλά χαμογελώ και ελπίζω να πάνε όλα καλά για όλους μας» ήταν ένα από τα μηνύματα της Χριστίνας στα social media.

Μετά την Χριστίνα Μπόμπα, ένα ακόμα γνωστό πρόσωπο της ελληνικής showbiz γνωστοποίησε ότι είναι θετικό στον κορονοϊό. Ο λόγος για την Φαίη Σκορδά. «Αγαπημένοι μου, πριν από λίγη ώρα ενημερώθηκα ότι είμαι θετική στον κορονοϊό. Μετά από πληροφορίες ότι άτομα από το περιβάλλον μου είχαν έρθει σε επαφή με ασθενείς,αποφάσισα,να κάνω την εξέταση τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου. Τα παιδιά είναι αρνητικά, αλλά εγώ είμαι θετική. Οφείλω να το μοιραστώ δημόσια, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι. Προς το παρόν είμαι εντελώς ασυμπτωματική. Παραμένω στο σπίτι, υπακούοντας στις οδηγίες των ειδικών. Εύχομαι περαστικά στους νοσούντες και υγεία για όλους ! Με πίστη και αισιοδοξία θα το ξεπεράσουμε και αυτό». Η παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 μπαίνει σε καραντίνα τουλάχιστον 14 ημερών καθώς αυτό προβλέπει το πρωτόκολο του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, ενώ η εκπομπή της αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας. 

T

Με ένα tweet απάντηση στον Δημήτρη Ουγγαρέζο, ο Τζώνη Καλημέρης δημοσιοποίησε ότι ο ίδιος και η σύντροφός του Χριστίνα Κοντοβά έχουν όλα τα συμπτώματα του κορονοϊού και είναι περιττό - σύμφωνα με τη γιατρό τους - να κάνουν το σχετικό τεστ για να το επιβεβαιώσουν. «Κι εγώ ήρθα σε επαφή με διαγνωσμένο κρούσμα, 5 μέρες μετά, έχω όλα τα συμπτώματα. Κι εγώ και η Χριστίνα. Πυρετό, βήχα, μυικούς πόνους. Κατά τη γιατρό ασθενούμε και οι δύο. Σε καραντίνα για 15 ημέρες. Μας είπε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε το τεστ, είναι βέβαιο ότι είμαστε θετικοί». Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, αλλά και η Κατερίνα Γκαγκάκη, που είδαν το tweet του ευχήθηκαν περαστικά.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε και ο λαϊκός τραγουδιστής Θοδωρής Φέρρης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Instagram. «Φίλοι μου, μόλις ενημερώθηκα μετά τις απαραίτητες εξετάσεις ότι βρέθηκα και εγώ θετικός στον κορoνοϊό. Προς το παρόν αισθάνομαι καλά έχοντας μόνο κάποια ήπια συμπτώματα. Θεωρώ χρέος μου να το μοιραστώ δημόσια προς ενημέρωση και προστασία των φίλων που έχω συναναστραφεί τελευταία, κυρίως όμως ως μια ειδοποίηση/ παρότρυνση όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε.

Παιδιά είναι απαραίτητο να τηρήσουμε τους κανόνες των ειδικών κατά γράμμα για να βγούμε ασφαλείς από όλο αυτό το συντομότερο δυνατό. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση είναι να μείνουμε σπίτι για όσο χρειαστεί. Υπομονή και δύναμη σε όλους μας. Περαστικά σε όσους νοσούν». Ο τραγουδιστής ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του το προηγούμενο σαββατοκύριακο σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης και αναρρώνει στο σπίτι του.

T

Διασημότητες του παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας 

Φορώντας τη λευκή χαρακτηριστική στολή προστασίας από τον κορονοϊό και μάσκα, εμφανίστηκε στο αερόδρομιο η Νάομι Κάμπελ. Το διάσημο μοντέλο είναι γνωστό για την νεκροφοβία του και την εμμονή του με την καθαριότητα. «Μην ξεχνάτε τα γάντια σας. Να είστε ασφαλείς» έγραψε η μαύρη γαζέλα της πασαρέλας στο Instagram, ποζάροντας με ροζ γάντια μίας χρήσης.

T

Με μάσκα παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και η ηθοποιός Τζόαν Κόλινς. «Λοιπόν, ήμουν το μοναδικό άτομο που φορούσε μάσκα στο αεροδρόμιο. Ένιωσα ανόητη. Ε, καλά, τουλάχιστον δεν θα αρπάξω κάποιο κρύωμα» έγραψε στα social media. Για να προστατευτούν από τον κορονοϊό, φορώντας ιατρικές μάσκες, ταξίδεψαν αεροπορικώς το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ και η ηθοποιός Κέιτ Χάντσον

T

Η Κέιτι Πέρι που όπως έκανε γνωστό εδώ και λίγες μέρες, περιμένει το πρώτο της παιδί από τον αρραβωνιαστικό της Ορλάντο Μπλουμ, βρισκόταν στην Αυστραλία για εμφανίσεις και προγραμματισμένες συνεντεύξεις. Η ίδια, όμως, αποφάσισε να ακυρώσει το πρόγραμμά της και οι παπαράτσι την εντόπισαν στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, να τρέχει να επιβιβαστεί σε πτήση της Qantas, με προορισμό το σπίτι της στο Λος Άντζελες, κρατώντας ένα μαξιλάρι μπροστά στο στόμα της.

Τομ ΧανκςΚορονοϊόςΡίτα ΓουίλσονΦαίη Σκορδά