Lifestyle|23.03.2020 11:12

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Θετικός στον κορoνοϊό μέσα στη φυλακή

Newsroom

Ο πρώην κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, που πρόσφατα καταδικάστηκε σε 23 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, μολύνθηκε από τον κορονοϊό στη φυλακή, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων δημοσιευμάτων το Variety αναφέρει ότι ο 68χρονος πρώην μεγιστάνας του Χόλιγουντ είναι ο ένας από τους δύο κρατούμενους στη φυλακή Γουέντι, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. 

Την είδηση κυκλοφόρησε η τοπική εφημερίδα Niagara Gazette, ενώ εκπρόσωπος του Γουάινστιν αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Το TMZ επιβεβαίωσε την είδηση. Ο Γουάινστιν πάσχει από καρδιοπάθεια, διαβήτη και αρτηριακή υπέρταση.

Ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός, που πήρε Όσκαρ για τον «Ερωτευμένο Σέξπιρ» (1998, σκηνοθεσία Τζον Μάντεν), κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις από περίπου 90 γυναίκες, ανάμεσά τους τις ηθοποιούς Αντζελίνα Τζολί και Σάλμα Χάγεκ. Ο Γουάινστιν κρίθηκε σε πρώτη φάση ένοχος για σεξουαλική επίθεση με θύμα την πρώην βοηθό παραγωγής Μίμι Χαλέι και τον βιασμό της ηθοποιού Τζέσικα Μαν.

ΚορονοϊόςΧάρβεϊ Γουάινστιν